Antibiotika zbytečně? Déle trvající rýma, doktorka neudělala test

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1063
6.10.25 15:27
@slivovickapalena píše: Více

Vzdyt je to ale uplna hovadina davat atb jen tak kdyz nevis zda je to bakterie.
Dcera ma ted podle me to samy co pise zakladatelka.
Taky ryma, od toho kasel, chrapti. A je to taky viroza a proste to musime vydrzet nez se to zlepsi. Crp ma nizky a to ji ho delala 2× po tydnu.
Takze dat ji atb tak ji zklividuju jeste streva.
To se prece od vynalezu crp nedela ze si reknes ty jo, trva to dlouho dame atb.. sileny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
6.10.25 15:38
@Andul.weber píše: Více

Jenomže pokud má někdo tento názor, měl by si ho umět taky vykomunikovat s lékařkou - ne odkývat léčbu, nechat si napsat ATB, pak se rozhodnout, že je ale nenasadí, protože má jiný názor… a za tři dny se tam vrátit s tím, že stav se nelepší, ale ta již vyzvednutá ATB stejně nechce.

A nebo - pokud si to vykomunikovat neumí - si najít jiného lékaře podle svého gusta, kterému bude důvěřovat a jehož radami se bude řídit.

Někdy je mi těch doktorů opravdu líto, s čím musejí pracovat… a byla bych všemi deseti pro, aby pacienty chovající se tímto způsobem mohli rovnou vyřazovat z péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
6.10.25 15:59
@Anonymní píše: Více

Proč jsi teda šla podruhé k doktorce? Atb nechceš, myslíš si, že je to viroza. Na virózu se nic nedává, takže není potřeba tam chodit. Buď doma a čekej, až to přejde.

• Citovat
  • Upravit
4994
6.10.25 17:09

S kašlem a rýmou jsem se u dětí dost natrápila. Děti mi kašlaly i 2 měsíce než to ze sebe vykašlaly (antibiotika neměly). O žluté rýmě každou zimu opakovaně ani nemluvě. Vždy se z toho dostaly bez antibiotik, ale chtělo to prostě čas. Zjistila jsem, že léky na kašel jsou kolikrát na škodu a dítě akorát pořád zahleňují. Většinou už to léčím jen Stopkašlem, čaji a mořskou vodou do nosu (pokud nejsou teploty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14678
6.10.25 17:18
@Yasmina21 píše: Více

Ano, taky jsem chtěla zakladatelce napsat, že léky na kašel bych nedávala. Maximálně Fenistil nebo ten Stopkasel, když kašel brání spánku. I Doctus se s tím ztotožňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
6.10.25 18:11

Základ je nenechat ten nos ucpat. Z toho jsou pak další nepříjemnosti od té žluté rýmy až po zánět dutin nebo středního ucha. Smrkat a nasivin ne občas na noc ale několikrát denně. Lékařku buď poslouchej nebo vyměň. Nemá smysl za ní chodit a pak nedodržovat léčbu. Jestli jsi zaujala proti antibiotikum najdi si lekarku dle svého ražení. Naše dětská má CRP test tak pět let, do té doby to také vyhodnocovala dle nálezu. Antibiotika předepsala dětem celkem asi 4×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
6.10.25 18:39

Některé laboratoře ti (nebo dítěti) udělají CRP test jako samoplátci, tak se koukni, zda takovou nemáte v okolí. Ačkoli ani samotná hodnota CRP nemá úplně vypovídací hodnotu.

• Citovat
  • Upravit
14678
6.10.25 19:22
@Velryba černá píše: Více

Přesně tak. Dcera měla vodovou rýmu, vykašlávala světle žluté hleny, kašel nezněl nijak šíleně, ale měla už týden teplotu kolísající bez léků mezi 36,8 a 40,1. A byla z těch horeček schvácená, i když jindy při horečce 39,7 tančila a hrála si na netopýra.

Poslech čistý, CRP tuším 17 nebo 12. Ale doktorce se nezdála, poslala ji na RTG plic. A byl to bakteriální zápal plic. ATB skvěle zabrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
6.10.25 19:23
@Janča6 píše: Více

Ono i naopak, rovněž některé virové infekce umí hodnotu CRP vyhnat nad sto.

• Citovat
  • Upravit
14678
6.10.25 19:29
@Velryba černá píše: Více

Přesně. Proste CRP je jeden z ukazatelů. Ne ten jediný nebo hlavní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
6.10.25 20:18
@Anonymní píše: Více

Změnit doktorku můžeš, když ti tato nevyhovuje. Na rýmu antibiotika když nemá ani teplotu mi nepřijde adekvátní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76306
6.10.25 20:31
@Yasmina21 píše: Více
:palec: přesně, to sem také opakovaně píšu - veškeré sirupy a kapky na kašel ten kašel jenom zhoršují
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14678
6.10.25 20:37
@stinga píše: Více
Že jo. Já na to přišla už v dětství (cca v 10- 12 letech) a snažila se to mámě vysvětlit. On mi ten Mucosolvan moc chutnal, ale kašel mi zhoršoval. No věřila doktorce, mně ne :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
6.10.25 20:43

Však je to NA KAŠEL ne proti kašli, takže nám nelžou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76306
6.10.25 20:52
@Zeoli píše: Více

no přesně, já jsem si to zkusila i na sobě, úplně zdravá jsem začala užívat Mucosolvan, a ukašlala bych se k smrti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí