Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Moc dekuji za radu ale nevim jakym zpusobem snizovat. Ted beru 1/2prasku paroxetin a mam ted delit na 1/4 a co pak dale?omlouvam se ale nejak to nechapu ![]()
Takže užíváš 20 mg? Já šla cestou, že jsem třeba první týden brala obden polovinu, obden celou, 2. týden tu celou už jen 2×, 3.+4.tyden už jen tu polovinu…a tak až do ztracena.
Já jsem kdysi přeházela na jiný lék a přestože údajně mělo být vysazení v pohodě, tak nebylo. Motala se mi hlava, měla jsem návaly úzkostí. Takže jsem brala po čtvrtce prášku,pak vysadila úplně a vždycky tak 4. den po vysazení znovu ty stavy. takže nakonec jsem zhruba každý 4. den brala čtvrtečku toho léku, pak 5.den..až jsem to překonala.
Pak jsem se jiný lék snažila vysadit, brala jsem půlku denně, pak čtvrtku a po vysazení v pohodě. Ale po 14dnech jsme začala strašně doslova žrát
, měla jsem furt hlad…takže sice jsem vysadila, ale nabrala 5kilo ![]()
Dekuji za rady budu se jimi ridit . Ted beru 1/2prasku 20mg kazdy den . To pribrani by mi vadilo nejmin uz ted mam 80kg a nemohu to shodit.Ale jste moc hodne ze jste napsaly.Jsem tu nova a bylo mi lito, ze mi nikdo nepise Diky😀kdyz vim ze se to nekomu podarilo tak to snad zvladnu take.
@Susice píše:
Dobry den, potrebovala bych poradi ohledne vysazovani antidepresiv.Beru je uz 10 let na socialni fobii a uzkostne stavy, Po dohode s doktorkou jsem pred 3roky vysazovala na 1/2 prasku az mi rekla ze muzu vysadit uplne.Bylo to strasne myslela jsem ze umru a bala jsem se ze jsem se zblaznila- nikdo mi nerekl ze to muze byt z vysazeni a ja je zacala znovu brat.Ted bych se chtela pokusit znovu a moc by mi pomohlo jestlu je tu nekdo kdo tim prosel a dokazal to.Moc dekuji za kazdy nazor.
Vysazovala jsem z 200 mg Sertralinu a 150 mg Prothiadenu po 50 mg při každé návštěvě u psychiatričky zhruba 1× měsíčně. Žádné vedlejší účinky z vysazování jsem neměla. Antidepresiva jsem se vším všudy brala 9 měsíců a byla jsem bez nich skoro rok a půl, pak se mi deprese vrátily a preventivně beru 100 mg Zoloftu.
@Susice To si vysazení AD ordinuješ sama? Bez vedení doktorem?
Ahoj holky, já beru paroxetim 20mg dva roky a dohodla jsem se s psychiatrem, že začnu vysazovat. Řekl mi, ať začnu brát půlku, ale dohodli jsme se, že začnu v březnu, až bude lepší počasí. Celkem se toho bojím a jsem moc ráda, že jsem narazila na tuhle diskuzi. Určitě tedy zkusím nejdřív po těch čtvrtkách. Jinak já za ty dva roky nabrala 13kg, což je hrůza.
@Susice ahoj, můžu se zeptat proč jsi brala tak dlouho? Můj psych mi je taky ještě vysadit nechtěl, ale mně hrozně vadí to přibírání a je mi dobře, tak to chci zkusit. Vysazovala jsem už asi před deseti lety citalon a to šlo jako po másle, ale stejně tak i nasazování. U paroxetinu bylo nasazování naprostá tragédie, takže se bojím, že s vysazováním to bude stejně tak ![]()
@dagmarkaa Můžu se zeptat, zda při návratu deprese to mělo nějakou příčinu nebo ti prostě jen nebylo dobře?
Mně teď dr navýšila zoloft ze 150 mg na 200 mg.
Po predchozim neuspesnem vysazovani mam trochu strach jak to zvladnu tak se ptam jak to kdo mel ![]()
@TerezkaW píše:
@dagmarkaa Můžu se zeptat, zda při návratu deprese to mělo nějakou příčinu nebo ti prostě jen nebylo dobře?
Mně teď dr navýšila zoloft ze 150 mg na 200 mg.
Bylo hodně změn najednou, do toho jsme jezdili a malým po doktorech…deprese se hrozně ráda vrací bohužel.
No ja ani nevim proc jsem je brala tak dlouho.Doktorka se me vzdy zeptala jak mi je a po odpovedi ze dobre mi napsala dalsi leky.Ja jsem si myslela ze kdyz budu chtit tak je proste vysadim a hotovo a ze jak mi tvrdila doktorka to bere kazdy a nema to zadne vedlejsi ucinky.Ted me chytly nervy ze jsem fetak a nikdy to nevysadim a po tom abstaku ze jsem asi fakt na hlavu.Pritom jsem to zacala brat ze me opustil manzel ja zustala sama s 3 letym
klukem bez prace a jednoho dne jsem nevstala z postele.
@dagmarkaa Díky. Myslela jsem si, že když beru pár let určitou dávku, tak že jsem „krytá“, a ta mrcha mě přesvědčila o opaku. Hodně starostí a byla zpět ![]()
@Susice Tak u mě to má u dr stejný průběh, přesně jak píšeš… zeptá se jak mi je, já řeknu že fajn a on píše další recept, a mně už je přitom dobře třeba rok a půl z těch dvou let, tak jsem se ptala jestli bych nemohla vysadit, on že jestli chce tak jo. Kdybych se nezeptala, tak mě tím láduje snad nadosmrti. S mužem mě to mrzí, ale teda jestli počítám dobře, tak už je to deset let? Jinak po celou tu dobu jsi žádný potíže neměla?
@Pifinka Prominte ze pisi az nyni ale byla jsem mimo.Za dobu brani leku jsem zadne problemy nemela ale pred tremi lety jak jsem chtela vysadit a nevedela ze to je z toho vysazeni tak jsem mela uzkost a panicke stavy.Tak doufam ze to ted bude lepsi. ![]()
@Susice Jo. Zvládla jsem je bez potíží vysadit úplně asi za 2 měsíce. Ale chce to snižovat fakt postupně. Ne hned skočit na polovinu dávky.