Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lachtanice86 píše:
@Martha03 cysty jsem měla několikrát ale takto jasné testy jsem neměla nikdy.
Mám kamarádku, která měla úplně stejnou a měla cystu. Bylo to v období kdy mimi plánovali a tak z toho byla nešťastná, ale tu čárku měla silnější než já když jsem otěhotněla…
Tak jestli otěhotněla už 7. den cyklu, tak týden před MS asi muže takový test byt…
@Martha03 může to být cysta když jsem byla cca před měsícem a půl na kontrole? Nevšimla by si toho už předtím? Řekla mi že jsem naprosto v pořádku
No může. Já nevím jak ty ale já když jdu na pravidelnou prohlídku tak mě vezme stěry, prohmata břicho, podívá se na čípek atd. Nicméně vaječníkům jako takovým se nijak významně nevěnuje pokud ji neřeknu, že mám nějaké obtíže nebo mě něco bolí. Takže ano mohla to přehlédnout a nebo jsi opravdu těhotná, ale takhle silné čárky jsou dost nestandardní nato že máš teprve týden před MS, ale taky může být. Zajdi si tam a uvidíš co ti řekne.
@Anonymní píše:
@Martha03 může to být cysta když jsem byla cca před měsícem a půl na kontrole? Nevšimla by si toho už předtím? Řekla mi že jsem naprosto v pořádku
Nemusela by si toho všimnout, mohla se zvětšit teď. Ale já tomu nevěřím že je to cysta. A když si byla na kontrole dělala ti utz? Mně dělá vždy utz a tak vím vždy jistě zda tam něco mám nebo ne
Příspěvek upraven 01.05.18 v 20:35
@Anonymní píše:
@lachtanice86 teď nevím čeho se bát víc ????????
Na cysty trpím už roky. Tohle mi cysty nikdy neudělaly. A to jsem je měla hodně velké a měla jsem k tomu bolesti. Podle tvého příspěvku bych se bála víc těhotenství když nechceš být těhotná.
Anonymní. Jsi svobodná a díky bohu nežijeme v puritanske době, stále je tu možnost si nechat udělat umělé přerušení, jen si to budeš muset zacvakat… Máš možnost volby a stresovat se tím teď nemá smysl dokud ti odborník neřekne o co jde…
@lachtanice86 píše:
Na cysty trpím už roky. Tohle mi cysty nikdy neudělaly. A to jsem je měla hodně velké a měla jsem k tomu bolesti. Podle tvého příspěvku bych se bála víc těhotenství když nechceš být těhotná.
Blastocysta ti jako jediná způsobí falešně pozitivní těhotenský test, pravděpodobně jsi tedy neměla tento druh, případně každa jsme jiná někomu to udělá a někomu ne.
Může se jednat o oboje. Blastocysta je vlastne počátek zárodku a proto produkuje hormon HCG, který právě způsobuje pozitivní tt. Nicméně zpravidla zanikne nebo odejde s MS. jestli ti dělala vnitřní ultrazvuk tak ok, ale pořád cysty rostou rychle a v té době jsi ji ještě mít nemusela… Opravdu máš týden před MS? Ty čárky jsou totiž fakt dálnice to by znamenalo, že máš hodně zvýšené HCG takže i varianta případně vicecetneho těhotenství…
@Martha03 ale na tt jsem měla jen ducha ne takto výraznou čárku, tak jsem to myslela
@Martha03 nevím jestli bych měla žaludek na to, abych to dala pryč a kdyby ano, věřím tomu že bych si to nikdy neodpustila.. mám 5 dnů před MS ale objeví se mi vždy až 2-3 den po posledním prášku
@Anonymní píše:
@lachtanice86 dělala mi vnitřní ultrazvuk
Tak jako tak, teď jsou to jen dohady. Tak se nestresuj předem
@lachtanice86 píše:
@Martha03 ale na tt jsem měla jen ducha ne takto výraznou čárku, tak jsem to myslela
Jasně. Každému se to udělá jinak, právě moje kámoška ji měla dost výraznou, stejnou jako kontrolní a právě měla cystu, nebyla těhotná. Nicméně tady u anonymní je těžko rict, řekněme že by neměla mít čárky dle fotografií ani na jednu z variant když má teprve týden před MS…