Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, rád bych se zeptal, jak velký dopad má na ženu a vztah antikoncepce? Já jen že před týdnem se semnou rozešla má přítelkyně, se kterou jsme byli tři měsíce, začali jsme spolu chodit když antikoncepci neměla a po měsíci ji začala brát. Teď ty dva měsíce byly opravdu náročné, změnilo se ji libido i pohled na svět a mě, měli jsme spoustu sporů a hádek, jen vše ale maličkosti. A nakonec jsem se dozvěděl že k mé osobě už necítí to co na začátku, ale že mě miluje. Myslíte že to vše podělala ta antikoncepce? Já jen že jsem o tom hodně četl a u X lidí se to také tak stalo a naplnilo, že byl po Antikoncepci konec…
Děkuji za odpověď
Jako jo dlouhodobé braní antikoncepce může mít vliv na libido a u někoho i na psychiku. Nicméně zamilování dělá divy a to tam u vás zřejmě nebylo. Nehledala bych příčinu v antikoncepci, ale v tom, že prostě přišla na to, že ty nejsi ten s kým by chtěla být…
@Tom999 píše:
Dobrý den, rád bych se zeptal, jak velký dopad má na ženu a vztah antikoncepce? Já jen že před týdnem se semnou rozešla má přítelkyně, se kterou jsme byli tři měsíce, začali jsme spolu chodit když antikoncepci neměla a po měsíci ji začala brát. Teď ty dva měsíce byly opravdu náročné, změnilo se ji libido i pohled na svět a mě, měli jsme spoustu sporů a hádek, jen vše ale maličkosti. A nakonec jsem se dozvěděl že k mé osobě už necítí to co na začátku, ale že mě miluje. Myslíte že to vše podělala ta antikoncepce? Já jen že jsem o tom hodně četl a u X lidí se to také tak stalo a naplnilo, že byl po Antikoncepci konec…
Děkuji za odpověď
Tak to jsi spletl/a. Bývá to naopak.
@Takco
Jak to myslíte naopak? Jako že když žena bere HA a je na ni mnoho hormonů, tak se ten vztah zlepší a prohloubí, když je to jeji první zkušenost s HA?
@Tom999 píše:
Děkuji za odpověď
Samozřejmě to může totálně rozbourat psychiku, můžeš si na to najít odborne clanky.
@Tom999 ano, já to mám s antikoncepcí bohužel přesně tak, jak píšeš,
neberu nic, seznámím se s někým, kdo mi vyhovuje a kdo se mi líbí, tak samozřejmě nasadím antikoncepci - téměř okamžitě jsem neustále popuzená, vzteklá, libido na nule - takže se zase rozejdeme a časem se situace opakuje ![]()
je to začarovaný kruh a asi to nemá východisko
@stinga
To je mi moc líto, ale děkuji za komentář. Bohužel myslím že to je i problém u mé bývalé slečny a kvůli tomu to dopadlo jak to dopadlo…Smutné
@Tom999 píše:
@stinga
To je mi moc líto, ale děkuji za komentář. Bohužel myslím že to je i problém u mé bývalé slečny a kvůli tomu to dopadlo jak to dopadlo…Smutné
asi ano, tu špatnou náladu a vztek totiž nejde nijak ovládnout, a ta nechuť k sexu totéž - je to špatné
@stinga píše:
neberu nic, seznámím se s někým, kdo mi vyhovuje a kdo se mi líbí, tak samozřejmě nasadím antikoncepci - téměř okamžitě jsem neustále popuzená, vzteklá, libido na nule - takže se zase rozejdeme a časem se situace opakuje
Promiň, ale stát se mi to jednou, už se k antikoncepci znova nepřihlížím, tak jakpak kruh? ![]()
@Sisika9 píše:
Promiň, ale stát se mi to jednou, už se k antikoncepci znova nepřihlížím, tak jakpak kruh?
a co tak mám dělat, po sexu s kondomem mám dítě, které tatínek nechtěl nikdy ani vidět
@stinga píše:
neberu nic, seznámím se s někým, kdo mi vyhovuje a kdo se mi líbí, tak samozřejmě nasadím antikoncepci - téměř okamžitě jsem neustále popuzená, vzteklá, libido na nule - takže se zase rozejdeme a časem se situace opakuje
He? To má snad úplně jednoduché východisko, prostě žádnou antikoncepci nebrat. Existuje snad spousta jiných možností.
@stinga
Rozumím, ale ani jeden z nás není bezchybný. Hlavně jí je teprve 17 let a myslí že ta HA je asi to nejlepší, pravda je bohužel jinde
@stinga píše:
a co tak mám dělat, po sexu s kondomem mám dítě, které tatínek nechtěl nikdy ani vidět
Wow. Pardon, o „nefunkční“ antině tady čte člověk pořád, ale že někomu fakt nefungoval kondom, to je pro mě novinka ![]()