Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ratatooy píše:
Ahoj ja ted beru na mesic marvelon před tehu a mam s ním dost velky problémy![]()
Já jsem brala marvelon jen měsíc…vůbec mi neseděl, byla jsem z něj celá flekatá po těle ![]()
Dobrý den. Chtela jsem se zeptat, zda-li jsem chráněna před otehotnenim i v těch 7 pauzovych dnech. Dekuji za odpověď. ![]()
Ahoj holky. Poprve za svuj zivot jsem nasadila antikoncepci. Prvni prášek jsem si vzala 1.den MS. Dnes je to uz 7 den a porad krvacim. vetsinou mi ms konci 5-6den. Je to normální?
nemáte s tim některá zkušenost?
Ahoj holky, chci se zeptat… Za 14 dní letím na dovolenou, a zrovna to vychází tak, že bych měla dostat ms. Mám antikoncepci marvelon a teď potřebuju poradit… Když vynecham 7 denní pauzu, jaký je riziko, že začnu třeba špinit? Přemýšlím nad možnosti, že ji teď po 6 dnech brání vysadim, nechám osmidenní pauzu jako mezi platickama a pak znovu nasadím… Nebo mám brát prostě dvě plata v kuse? Díky za rady. ![]()
Když jsem potřebovala odsunout menstruaci, brala jsem vždy dvě plata v kuse a nikdy jsem nešpinila.
Ahoj holky, chystám se v pondělí na dovolenou a užívám Marvelon. Mám poslední tři prášky a bolí mě břicho, jako bych měla ms dostat. Já ji ale na dovolenou nechci, budu pokračovat v dalším platu bez pauzy. Je šance, že ms i tak dostanu?
Ahoj holky chci se zeptat nemáte některá platíčko Marvelon u navíc na prodej nechce se mi kupovat celé balení a potřebuji jen na přechodnou dobu ![]()
Ahoj, mě by zajímalo, co vlastně znamená vysokohormonální a nízkohormonální, kde je ta hranice? ![]()
Nějak jsem nic rozumného nemohla najít.
Brala jsem HA Leverette, která má 0,15 mg levonorgestrelum a 0,03 mg ethinylestradiolum
Potom HA Lusienne, která má gestodenum 0,075 mg a ethinylestradiolum 0,020 mg
A po problémech s psychikou mi byla předepsána HA Yollie, která má 3 mg drospirenonum a 0,02 mg ethinylestradiolum.
Doktorka mi tvrdí, že i ta třetí (Yollie) je nízkohormonální, ale zaskočilo mě, že ze všech tří HA má nejvyšší to první číslo (3 mg oproti 0,075 mg a 0,15 mg). Ale zase je tam jiná ta látka ![]()
Moc si s tím nevím rady, jestli tedy i ta Yollie je nízkohormonální, jestli to spíš nebyl jen marketingový tah, protože tahle HA je na trhu poměrně krátce.
Ahoj ja ted beru na mesic marvelon před tehu a mam s ním dost velky problémy