Antikoncepce před snaženim

Anonymní
25.12.22 16:29

Antikoncepce před snaženim

Dobrý den, chceme s manželem začít v létě se snažit. Já vysadila antikoncepci dva měsíce zpátky omylem, protože došly :D dotaz zní, mám si to ještě nasadit na půl roku než zacneme a mít klid a nebo si tím i vyčistím tělo, nevíte někdo?

Prosím o anonym, hodně lidí mě zná a nechci ať to ví. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3792
25.12.22 16:31

Záleží jak moc vážný důvod je pro snažení až od léta. Pokud zase tak vážný ne, můžete jen přerušovat. Pokud jo, tak kondomy to jistí vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11828
25.12.22 16:35

Už bych asi nenasazovala aspon si vypozorujes jak máš cyklus bez HA a pokud potřebuješ nebýt těhotná až do léta tak používejte zatím kondomy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3021
25.12.22 16:39

Žádné „čištění od antikoncepce“ neexistuje, takže neni nutné.
Pokud nemáte nějaký ultra vážný důvod proč nepočít hned, tak bych taky už jen přerušovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
25.12.22 16:54

Já bych ji ještě nasadila, pokud chcete začít až od léta. Já brala asi 13 let téměř v kuse, vysadila jsem a hned po 1. normální menstruaci (tj. 2. měsíc od vysazení), jsem otěhotněla. Někdy se udává zvýšená plodnost hned po vysazení (ale někdo naopak může mít i problémy s ustálením cyklu poté). Nebo bych se řídila podle toho, zda máte zkušenost, že když přerušíte její užívání, naběhne Vám normálně cyklus. Pokud ano, brala bych ji dále. Jinak žádné „čistění“ neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
25.12.22 16:57

Já jsem vždycky před plánovaným otěhotněním/ snažením měla vysazeno asi rok, rok a půl. Bylo fajn vědět jestli a jak funguju a případné problémy řešit v klidu a včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.12.22 18:43
@Anonymní píše:
Dobrý den, chceme s manželem začít v létě se snažit. Já vysadila antikoncepci dva měsíce zpátky omylem, protože došly :D dotaz zní, mám si to ještě nasadit na půl roku než zacneme a mít klid a nebo si tím i vyčistím tělo, nevíte někdo?Prosím o anonym, hodně lidí mě zná a nechci ať to ví. Děkuji

Používejte kondom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
25.12.22 22:59

Nenasazovala bych 😊 my jsme se nesnazili, nechávali tomu volný průběh a zadarilo se 4 měsíce po vysazení, ale asi je to individuální, myslím, že se někomu určitě může cyklus/ovulace dávat chvilku dohromady, navíc, když mimčo stejně chcete, tak čím dřív přestaneš brat ty chemicky hnusy, tím lip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí