Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Napadají mě ppuze 2 možnosti. Tím, že byl ten styk dnes (pondělí) a v pondělí mi začíná 3. týden v platíčku, a teoreticky ještě dnes bych nebyla chráněná, tak že bych postupovala jako kdybych zapomněla tabletu ve třetím týdnu braní a načala bych další platíčko bez pauzy a nebo koupit antikoncepci po. Prosím poraďte
Takže jsi měla jednu řídkou stolici 3 hodiny po vzetí prášku a 6 hodin po vzetí prášku jsi zvracela? Nebo jsi celý den měla průjem takový, že jsi se neodlepila zadelí od mísy?
Pokud a). tak si najdi, jak daleko je od žaludku do konečníku a jak dlouho obsahu žaludku trvá, než se zpracuje na výkaly. Pokud b) tak asi máš problém a holt se do nasazení dalšího plata budeš chránit.
Zvracení 6 hodin po požití prášku též ovlivní dost nepravděpodobně, protože až na případy zcela výjimečné, je v té chvíli obsah žaludku dávno v tenkém střevě.
Měla jsem nějakou otravu jídlem, zpětně i asi vím proč (vietnamská restaurace 🤦♀️) a na záchodě jsem byla asi 3×, ale mezitím obrovské křeče střev a stolice úplně vodnatá, ne jenom řidší. Ale po tom zvracení to ustalo a vše v normálu jak kdyby se nic nestalo 🤷♀️pokud jde o ochranu, tak to samozřejmě dodržím, jde mi jen o to jestli můžu z téhle chyby být těhotná. Jak říkám, nikdy se mi nic takového nestalo a fakt mě nenapadlo si vzít náhradní piluli 🤦♀️
Ahoj, ve prvním dnu 2. týdne braní (den pondělí) antikoncepce jsem měla zřejmě otravu jídlem a zhruba po 2-3 hod po vzaní pilulky jsem dostala vodnatý průjem. Po dalších asi 3 hodinách jsem ještě k tomu jednou zvracela. Pak se to uklidnilo. Proč to říkám, beru antikoncepci Adele už asi 5 let, ale upřímně vůbec mě nenapadlo, že bych si měla vzít náhradní pilulku. Nezvracela jsem několik let a průjem taky nemívám. V týdnu před tím styk nebyl, ale byl další pondělí. Teď mi vrtá hlavou, pokud by to znamenalo že se tabletka nevstřebala, jestli těch 7 dní ještě další ochrany se počítá od toho pondělí, nebo až od úterý 🤦♀️ Samozřejmě příbalový leták znám, pokud zapomenu v druhém týdnu, mám si vzít náhradní tabletku ikdyby to znamenalo vzít 2 naráz, ale nikde se tam nepíše, co se stane po tom co tabletu “zapomenu” a už si nevezmu tu náhradní a jen pokračuju další dny v braní. Samozřejmě v průběhu let braní se mi stalo několikrát, že jsem se zpozdila s pilulkou i o víc jak 12 hod, ale to jsem si jo vždy nakonec vzala a postupovala jsem podle letáku. Teď fakt tápu a těhotenství teď opravdu neplánuju. Prosím pokud máte někdo podobnou zkušenost o radu