Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To je zajímavé, takže už máme info, že Yasminelle je to samé co Sidreta a Belanette… Mimochodem, když jsem se při loňské prevenci ptala, zda by nebylo dobré změnit HA, protože jsem brala 5 let to samé, tak mi bylo řečeno, že je jestli nemám obtíže, je to jedno, že je všechno stejné a že jestli chci dopřát tělu odpočinek, mám HA přestat brát.
Co se týče mě a Yasminelle, když mi ji tenkrát napsali, měla jsem prosbu, abych nepřibrala. Nevím, jestli moje nakynutí o cca 6 kg souvisí s HA, nebo se změnou životního stylu, či dokončením vývoje (bylo mi 19). Někdy mi otékají nohy, mívám i zažívací obtíže (nafouklé břicho, větry, příliš častou stolici, nebo naopak), měla jsem pár měsíců (ne na začátku braní) příšerně citlivá prsa, ale těžko říct, jestli je to skutečně HA a ne špatným stravováním, nedostatečným pitným režimem apod.
Určitě jsem zvědavá na další informace o Sidretě.
Sidreta rozhodně nemá stejné složení jako Yasminelle.
Yasminelle (EE 20 µg + drospirenon 3 mg)
Sidretella (EE 20 µg + drospirenon 3 mg) (+4 tablety placeba)
Tyto jsou stejné jako Sidreta, samozřejmě se o něco málo liší třeba potahem tablety atd. Ale obsah hormonů mají stejný.
Sidreta (EE 30 µg + drospirenon 3 mg) (navíc antimineralokortikoidní aktivita)
Yadine (EE 30 µg + drospirenon 3 mg) (navíc antimineralokortikoidní aktivita)
Softine (EE 30 µg + drospirenon 3 mg) (navíc antimineralokortikoidní aktivita)
Sylviane (EE 30 µg + drospirenon 3 mg) (navíc antimineralokortikoidní aktivita)
Maitalon (EE 30 µg + drospirenon 3 mg) (navíc antimineralokortikoidní aktivita)
Jangee 30 (EE 30 µg + drospirenon 3 mg) (navíc antimineralokortikoidní aktivita)
@Ginger93 píše:
Sidreta rozhodně nemá stejné složení jako Yasminelle.
Yasminelle (EE 20 µg + drospirenon 3 mg)
Sidretella (EE 20 µg + drospirenon 3 mg) (+4 tablety placeba)Tyto jsou stejné jako Sidreta, samozřejmě se o něco málo liší třeba potahem tablety atd. Ale obsah hormonů mají stejný.
Sidreta (EE 30 µg + drospirenon 3 mg) (navíc antimineralokortikoidní aktivita)
Yadine (EE 30 µg + drospirenon 3 mg) (navíc antimineralokortikoidní aktivita)
Softine (EE 30 µg + drospirenon 3 mg) (navíc antimineralokortikoidní aktivita)
Sylviane (EE 30 µg + drospirenon 3 mg) (navíc antimineralokortikoidní aktivita)
Maitalon (EE 30 µg + drospirenon 3 mg) (navíc antimineralokortikoidní aktivita)
Jangee 30 (EE 30 µg + drospirenon 3 mg) (navíc antimineralokortikoidní aktivita)
@Květinka1234 píše:
To je zajímavé, takže už máme info, že Yasminelle je to samé co Sidreta a Belanette… Mimochodem, když jsem se při loňské prevenci ptala, zda by nebylo dobré změnit HA, protože jsem brala 5 let to samé, tak mi bylo řečeno, že je jestli nemám obtíže, je to jedno, že je všechno stejné a že jestli chci dopřát tělu odpočinek, mám HA přestat brát.
Co se týče mě a Yasminelle, když mi ji tenkrát napsali, měla jsem prosbu, abych nepřibrala. Nevím, jestli moje nakynutí o cca 6 kg souvisí s HA, nebo se změnou životního stylu, či dokončením vývoje (bylo mi 19). Někdy mi otékají nohy, mívám i zažívací obtíže (nafouklé břicho, větry, příliš častou stolici, nebo naopak), měla jsem pár měsíců (ne na začátku braní) příšerně citlivá prsa, ale těžko říct, jestli je to skutečně HA a ne špatným stravováním, nedostatečným pitným režimem apod.
Určitě jsem zvědavá na další informace o Sidretě.
Belanette je stejna jako Yasminelle a Sidreta je stejna pry jako Yadine. A proto me zajimaji zkusenosti.
Jinak Sidretu teď dobírám 3. platíčko. Ze začátku braní cca 14 dní špinění, bolesti hlavy. Tato antikoncepce by měla působit proti akné, já však nikdy problematickou pleť neměla a proto ani nechápu proč jsem ji dostala. Co ji beru tak jsem samý pupínek, v 7mi denní pauze mám vždy pleť jako miminko.
MS chodí 5. den. Navíc co to beru přijde mi, že neustále brečím, rozbrečí mě vážně cokoli. Příteli to vysvětluji tak, že mám odvodňovací antikoncepci, tak už mi ta voda teče aj očima. Jinak jsem relativně spokojená. Váhově jsem furt stejně, hlava nebolí a jiné problémy taky nemám.
Tak nevím nevím… Dobrala jsem první plato a hnedka 2. den po dobrání přišla MS, ale jaká. Strašně silný krvácení, že mi to jde snad i ušima a křeče v břiše. Už to trvá třetí den, jsem už z toho otrávená.
Jinak musim říct, že pořád jenom brečim a pleť nic moc… taky mi pupínky zmizely až teď, v 7-mi denní pauze.
Ahoj ja beru Sidretu první měsíc a zhubla jsem tři kila tak by mě zajímalo zda to může být i ztěch prášků? jinak snad budou dobre..cena byla 570kč..ve slevě nak 440kč..
Tak jsem dneska změnila lékárnu, a místo 570 jsme platila 530, v Brně-Líšni mají dokonce za 515 ![]()
Jsem nadšená. Jak už se psalo, nejdřív jsem se osypala pupínky, tak jsem byla naštvaná, ale teď je pleť super, pory se mi zmenšily a pleť je jasnější. a co víííc…Zhubla jsem 1 kg a nanatýkám
![]()
Brala jsem nejakou dobu yadine ale po nechuti k sexu jsem ji vysadila a po nejake dobe mi byla nabídnuta sidreta. Měla jsem ale těsně před začatkem menstruace asi tři dny antibiotika (z kterych mi bylo dost zle tak jsem je vysadila) no a čekala jsem se sidretou na menstruaci ta však přišla o dva tydny dopředu, ihned jsem tedy začala brat sidretu, jenže menstruace ne a ne přestat
tohle se mi stalo i při mé první antikoncepci před kterou jsem ještě těsně předtím brala prášky na posunutí MS
no jestli budu mít MS 5 měsíců jak prvně tak se asi…
no fakt nevím co s tím sice to nemam moc ale málo taky ne ![]()
Právě jsem dobrala jedno plátíčko, rozhodla jsem se podělit o svou krátkou zkušenost. Pochopitelně to na každého zabírá jinak, ale pro představu…
Přibírání:
Co se týče přibírání, tak bych řekla že na mě má opačný efekt a sice že jsem dost zhubla (v mém případě to bohužel není zapotřebí, protože na svou výšku vážím jen 52Kg) ale přibrat zpátky není zase takový problém. Nedoporučovala bych jí ale nějak extrémně hubeným dívkám a ženám, aby z nich nezbyly jen kostičky ![]()
Růst prsou: Žádný vliv. Jsem stále plochá tak, jak jsem vždycky bývala :/ Docela škoda
Pokud chcete větší prsa, rozhodně bych doporučovala jinou, avšak i ty mají spoustu nevýhod.
Pleť:
Paní doktorka mi ji původně předepsala právě na tento problém, ale zatím se nic moc neděje. (Avšak, po prvním měsíci užívání nečekám žádné zázraky. Podle mě to chce delší dobu). Vzhledem k tomu, že každou chvílí očekávám menstruaci, mám v tento okamžik pár malých pupínků navíc, ale tak jsem to měla i před užíváním. Jsem zvědavá, zda to bude fungovat.
Chuť na sex:
Absolutně žádný problém, vlastně bych řekla že je to možná lepší ![]()
VÝHODY:. Dá se po ní krásně zhubnout. Údajně je teda na pleť (vyzkoušíme, uvidíme). Nezadržuje v těle vodu. Chuť na sex podle mého neovlivňuje
NEVÝHODY:. Je poměrně drahá (zhruba 650kč, ale to záleží na lékárně). U mě se projevila zvýšená jak duševní, tak fyzická citlivost. Ze začátku užívání lehká bolest hlavy, ale není to nic extrémního. Žádné brutální migrény se nekonaly.
Snad to někomu při výběru alespoň trošku pomůže ![]()
Bezpečnému sexu zdar!
Ahoj mám za sebou celé balení plus jedno platíčko. Já si nemůžu stěžovat, sice hubená sem ale z 46 kilo jsem se dostala na 43, nevypadám jako chodící kostra ale břicho mám takové jaké jsem kdy chtěla
. A účinnost mám vyzkoušenou na 100 % ![]()
Ahojky. Beru Sidretu první měsíc, přecházela jsem z Bonadea (katastrofa!!!). Teď dobírám tedy první platíčko a od začátku naprosto v pohodě. Žádné změny nálad, žádné přibírání, možná naopak váha šla trochu dolů a hlavně!!! Žádné špinění!! Tak jsem zatím moc spokojená a uvidí se za pár měsíců, jestli bude vše v pořádku. Možná jen od začátku užívání mě trochu pobolívá hlava, ale nic strašného