Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@HančinkaHalali píše:
Dobrý večer. Před 6.dny jsem začala brát Sidretu a začaly mi víc padat vlasy. Myslíte, že je to možné a máte někdo podobnou zkušenost? Mimochodem, dala jsem za ní 520kč. Děkuji za případné info.
ahoj. Sice se mi přímo tohle nestalo - mě začaly padat více vlasy, když jsem sidretu brát přestala, ale vzhledem k tomu, že to jsou prostě hormony a u antikoncepcí se to stává s těmi vlasy, bych to tomu asi připisovala, ale jíš to hodně krátce. Mě se opravdové nežádoucí účinky objevily až po dobrání 2plátíčka. Takže bych ještě počkala „co z toho bude“ a pak zašla k doktorovi
Tak já už v červenci budu brát Sidretu rok a asi dobrý řekla bych
žádný změny nepocituji
jediný co mě zaráží, že tu někdo píše že po ní přibral. Mně byla napsána jako jedna z mála antiko po který se prý nepřibírá určitě, ba naopak odvodnuje, takže se prý i hubne (mam sklony k přibírání- po první antiko Minisiston jsem přibrala 15kilo, proto to byla pro mě priorita). Menstruace je slabší než byla dříve u Pramina, řekla bych že mam i menší bolesti v podbřišku
takže spokojenost ![]()
Ahoj holky, nedávno jsem byla na Gynde a doktorka mi rekla ze by bylo lepsi kdybych změnila antikoncepci (mam sidrettelu) údajně je stejne jako Sidretta akorat ma v sobě méně hormonu což je pry v mojem veku 20 let malo., byla jsem dost překvapena., uz jednou jsem měnila antikoncepci., chtela bych se zeptat dělali jste normalne před 1 platickem pauzu?! Doktorka mi prave rekla ze poprvé nemam delat pauzu.. Pry je to lepsi., co myslíte?! Diky
Já ji beru 3měsíce a nic moc stála 570Kč. Ze začátku mě hrozně bolely nohy ale to už přešlo docela už sem si na ní zvykla akorát není asi normální že v neděli vždy mám poslední prášek a menstruaci vždy dostanu až v pátek po 5dnech a to mám každý měsíc stejně je to normální? jak to máte vy? Jinak sem ji dostala kvůli pleti a zatím pořád stejné žádná změna ![]()
@betkarena Já ji brala asi půl roku, taky kvůli akné, sice se mi pleť zlepšila, ale čekala jsem lepší výsledky. Teď beru Jangee a je to zhruba to samé, ale je asi o 200-300 stovky dražší, záleží, do které lékárny jdu. Jenže měnit ji nechci, protože když přejdu na jinou, tak zase bude dlouho trvat, než si na ni tělo zvykne a budu mít pleť zase strašnou :/. Já beru poslední prášek vždy v pondělí a dostanu to v pátek, takže já myslím, že je to normální ![]()
Ahoj,
gynekoložka mi předepsala antikoncepci sidreta a řekla mi že první prášek si mám vzít 5. den menstruace a pak ještě týden čekat než prášky budou fungovat jako antikoncepce.. co se stane když si vezmu první prášek první den menstruace?? děkuji za odpověd
@pajinka175 Ahoj, konkrétně s touto antikoncepcí nemám zkušenost, ale myslím si, že můžeš začít užívat i 1. den ms. Ale rozhodně si přečti příbalový leták, tam to určitě bude napsané. Momentálně jsi HA neužívala, co? Jinak všude se píše, že min. týden musíš počítat s tím, že nejsi chráněná ![]()
Holky, dostaly jste to nektera i pozdeji nez po tech 3 dnech? Ja mam celkem stres protoze jsem to jeste nedostala.. Diky
Ahoj. Neboj pokud jsi to jedla správně tak to přijde. Při sidrete jsem z toho byla poprvé taky v šoku, normálně jsem to dostala ten 3den a při sedretě až 5
Ahoj holky. Koukala jsem na netu po nějakých diskuzích k této antikoncepci a je fakt, že jsem nic moc nesehnala, a proto jsem si tuto antikoncepci nechala napsat. Předtím jsem brala Azalii, po které se mi hrozně mastily vlasy a pleť. Doktorka říkala, že tato anti má málo hormonů, nezadržuje vodu - což jsem chtěla a že je dobrá na pleť, vlasy, apod. Už beru třetí balení, ze začátku bylo vše ok, nic jsem nepozorovala, trochu mi narostla prsa, nepřibrala jsem, spíš naopak - nezadržuju tu vodu, atd., pleť nic moc, ale asi tak po druhém balení se mi začaly dělat strašné boláky na puse - hlavně na bradě, které se hojily třeba dva týdny. K tomu mě hrozně svědí pokožka hlavy i na obličeji, celkově má pleť hrozně vysušenou a hlavně - začaly mi padat docela dost vlasy!! Když jsem běžela na gyndu, jestli je to možné, aby to bylo z té antiny, tak mi dr. říkala, že né, že tahle anti je právě na vlasy, na pleť, apod. Tak jsem po nějaké době šla na kožní, protože hlavně to padání vlasů je fakt mazec. Ta mi dala kortikoidy a nějaký šampon a na nějakou chvíli mi to zabralo, ale teď je to opět tam, kde bylo. Takže je to asi jasné a může za to tato antikoncepce. Jinak co se týče chuti na sex - téměř žádná a jsem TAK přecitlivělá, že to ani možné není, všechno mě rozbrečí. Pořád tuto antinu beru, protože je za dobrou cenu a nepřibrala jsem po ní, jako po ostatních, ale říkám si, za jakou cenu. Zítra tedy asi půjdu a prášky si nechám změnit a budu doufat, že se mi hlavně ty vlasy dají dokupy. Máte některá takovou zkušenost? Případně to píšu pro ty, které o této antikoncepci uvažují nebo ji berou a mají podobný problém a doktoři jim říkají, že to prostě z antikoncepce není možné… Doporučíte mi některá nějakou opravdu dobrou antikoncepci?
Já jsem spokojená s Jangee 0,03mg, beru ji už půl roku a žádné problémy nemám, váha pořád stejná, pleť se mi zlepšila, ale pořád se mi jebáčky dělají, ale když to srovnám s tím, co jsem měla, když jsem nebrala nic, tak ji mám tak o 80% lepší
prsa mám bohužel pořád stejné
, vlasy nepadají, myslím, že mohu doporučit, ale ono záleží na lékaři, jestli ti ji předepíše, protože to co je vhodné pro mě, nemusí být vhodné pro někoho jiného. Na přesnou cenu si teď nevzpomenu, ale stojí zhruba kolem 600-700 Kč na 3 měsíce.
Ahoj. Já před těhu jedla lindynette 20 a vyhovovala mi. Po porodu mi doktor tvrdil, že sidreta je lepší, tak jsem to zkusila, ale taky mi více méně takto nesedla, tak jsem se vrátila k lindě a zatím spokojenost.
Ahojte, jdu se s vámi podělit o zkušenosti s HA Sidreta. Beru jí celkem 3 měsíce, protože jak už víte, je to úplná novinka na trhu. Zatím si ale nemůžu stěžovat. Platíčka hezky vypadají, po tříměsíčním užívání jsem nic nepřibrala a můžu říct, že se mi trochu i zlepšilo akné. Platím za ní 519,–/3 měsíce a jsem spokojená. Menstruační bolesti, na které jsem dříve trpěla už nemám takže za mě spokojenost
A jaké máte vy zkušenosti? ![]()
Dobrý den, chtěla bych se zeptat když jsem si v pátek vzala poslední prášek a v neděli jsme spolu s přítelem měli sex a udělal se do mě jestli to něčemu vadí, včera jsem normálně menstruaci dostala
Dobrý den, beru antikoncepci sidreta a v pátek jsem si vzala poslední prášek a následuje 7 denní pauza. bohužel jsem si neuvědomila že příští pátek jedeme s přítelem na dovolenou a to už bych menstruaci mít nechtěla. dnes jsem dostala MS, vadilo by něčemu když si vezmu první prášek místo pátka už zítra? děkuji za odpověd.