Antikoncepce Sidreta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Alča B.
25.7.13 18:20

Ahoj,
tak já Sidretu dostala místo Yadine a byla jsem mile překvapená cenou. Za Yadine jsem dávala přes 900 a za Sidretu 540,– Kč.
Beru jí 5 dní a už 3. den je mi blbě od žaludku - žaludek jako na vodě :-( Asi to bude ze Sidrety, protože na takové nevolnosti jsem nikdy netrpěla. :-( Zkusím ještě vydržet, ale je to dost nepříjmený.

• Citovat
  • Upravit
kackagreg
27.7.13 15:30

Krev bez vysazení

Ahoj, Sidretu beru 2. platíčko, brala jsem bez pauzy kvuli příteli a ted…mám tejden před dobráním 2. platíčka a z ničeho nic se mi spustilo něco jako MS, ale slabší. Nestalo se to někomu z vás taky, vubec nevím jestli je to v pohodě…
Díky, K. :)

• Citovat
  • Upravit
Markytka75
31.7.13 07:44

Sidreta

Ahoj holky, je tu hodně otázek na Sidretu, tak i já přidám svoji zkušennost. Po Yadine se kterou jsem byla naprosto spokojená mi paní doktorka předepsala Sidretu s tím, že je levnější a je to to samé. Nemyslím že 100% to samé, protože za A) krvácení nemám pravidelné + - 2 dny oproti Yadine, B) krvácení je o dost silnější a delší, C) objevili se mi pigmentové skvrny v obličeji, které já osobně přikládám k antikoncepci ačkoliv gynekoložka tvrdí že to tak být nemůže, ale naopak kožní lékařka říká že ano.. objevily se tak cca měsíc po změně antikoncepce. D) přibrala jsem asi 2 kg a ne a ne dolů (ale to nemusí nutně být spojeno s antikoncepcí) E) a v neposlední řadě připadá mi, že zavodnění před MS je větší, zas bývám jak balon… PS beru 6 měsíc a myslela jsem, že se to srovná a obtíže vymizí.. po tomto platíčku bych chtěla přejít zpět na Yadine pokud je to vůbec možné takto HA měnit často (to zjistím až si půjdu pro recept) a pak Vám sem napíšu zda všechny potíže byly způsobeny HA.

• Citovat
  • Upravit
156
1.8.13 09:57

Dnes mi byla předepsána Sidreta jako levnější varianta Yadine (jakože na hubnutí, že nezadržuje vodu v těle) po 15 letech jsem měnila po Praminu. Tak jsem zvědavá, mam sklon k přibírání, po první minisiston jsem přibrala 15kilo :-(… tak mám z toho docela nervy :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
1.8.13 10:02

Markytka75

Četla jsem u obojího složení a opravdu je to to samé, učinné látky přesně to samé na miligramy a pomocné až na nějaký kukuřičný škrob a oxid nějaký je to to samé, tak jsi mě ted zaskočila i s tím přibíráním :-(… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markytka75
1.8.13 12:09

I já jsem si vyhledala složení a musím souhlasit v podstatě je to to samé, ale opravdu jsem byla s yadine spokojenější už jen z hlediska pravidelnosti a hlavně síly MC je to značný rozdíl. Při Yadine jsem ani nevěděla, že mám mít MC myslím tím, že jsem na těle nepozorovala změny a to u Sidrety říct nemůžu. Sama si to neumím vysvětlit když by to mělo být to samé, proč by mi neměla vyhovovat. Při prvním balení jsem byla nadšená z ceny, u druhého jsem se rozmýšlela zda si vůbec vzít na ní recept a třetí rozhodně už nebudu chtít to si raději těch pár stovek připlatím a budu doufat, že se vše s Yadine vrátí k normálu jako dřív a to je super krátká a slabá menstruce bez natékání a přibírání.

• Citovat
  • Upravit
156
1.8.13 12:36

Nooo, tak to jsem na to zvědavá :-( měla jsem nervy i z toho že musím měnit HA, vybrala jsem si Yadine, ale doktor mi řekl, že je zbytečné platit 900, když je to to samé :-(… ale ted mi sestřenka psala, že přibrala i po Yadine… takže jsem z toho už jelen :D… nejvíc mě štve, že jedu za 3 týdny na dovolenou, a MC dostanu až tam, takže ani předem nezjistím, jak na mě Sidreta při MC působí, až u moře :-(… noo, musím asi doufat v to že dobře :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markytka75
1.8.13 13:44

No tak uvidíš já tedy s Yadine mívala velmi slabou menstruaci a teď hrůza první dva dny tampon nestačí. Ale na každého funguje jinak, třeba to bude u tebe OK, dej vědět. Jo a při přechodu na jinou antikoncepci po prvním měsící braní jsem menstruaci neměla vůbec, trochu mě to na chvíli i vyděsilo :-) ale další měsíce už ano, tak třeba tě to na dovolené mine.

• Citovat
  • Upravit
156
1.8.13 14:06

Tak to by i bylo super :D :D děkuju moc za radu, určo dám vědět jak na mě Sidreta působí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikenode
1.8.13 17:03

sidreta

Tak tedy,..jak už jsem psala tak těsně před prvním platem sidrety jsem měla antibiotika, které mi dělaly opravdu zle a vysadila jsem je - pak přišla a něco dřív menstruace a trvala něco přes dva týdny, po dobrání prvního plata začala opět menstruace která naštěstí trvala normálně :) no a ted dobírám druhé plato a je mi fajn, nepřibírám, nemenstuuju díkybohu a mám chut na sex zcela normální :) ale určitě to není uplně stejný jako yadine :D takže u toho asik zůstanu, pokud se něco nezmění :)

• Citovat
  • Upravit
Hana12313
15.8.13 14:27

Ahojte, ja som brala sidretu mesiac a bola to moja prva antikoncepcia, vraj že novinka ale dobra… tak som nenamietala… menštruacia bola slaba, tak som sa potešila ani som nepribrala ale napriklad som mala cely mesiac prsia ako balon, nezmestili sa mi do mojich (už) c-čkovych podprseniek, mala som neskutočne zmeny nalad ( moj frajer si to odniesol :D :D :D doslova každych 15 min som ho karhala za všetko, potom som ho po par minutach lubila celym srdcom a nevymenila za nič :D) tiež som mala chute na jedlo a hnede vytoky… vraj vela hormonov, tak sa vyplavovali z tela takym sposobom :/… mali ste aj vy na začiatku take problemy? vraj by to po takych 3 mesiacoch zmizlo… neviem či ju zmeniť, brať dalej alebo nebrať vobec :?

• Citovat
  • Upravit
156
15.8.13 14:48

Já jí beru zatím 14dní a nic takového nepocituji, ani nálady, ani prsa nic, zatím vše v poho (a to doufám že zůstane, páč prsa D už určo nechci větší :D ) za 14 dní mě čeká dovča a na ní první menstuace, tak dám pak vědět… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lesin
19.8.13 10:54

Já momentálně dobírám 3. pláto, tak se taky podělím o své prozatímní zkušenosti s touhle HA. Vzhledem k tomu, že je to moje první tak nemám s čím srovnávat, ale musím říct že za sebe jsem spokojená…žádné negativní účinky zatím nepozoruji, žádné změny nálad, menstruace je slabší a o den kratší než jsem měla, prsa se mi trošku zvětšily (asi o půl velikosti), nepřibrala jsem, žádné výtoky, řekla bych, že se mi trochu zlepšila pleť a to jsem neměla nějaké problémy s akné atd. Takže za mě v těchto směrech spokojenost.

• Citovat
  • Upravit
yadinka
10.10.13 13:21

Ja som ju vyskusala ako vraj lacnejsiu nahradu yadine. hned po mesiaci som menila naspat na yadine, kedze som z nej mala hrozne tocenie hlavy a bolo mi proste celkovo zle. s yadine nemam najmensie tazkosti, uzivam ju nadalej a nedam sa uz na ziadne zmeny. tych par korun mi za to nestoji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.13 13:33

A rada by som dievčatká vedela - prečo postupujete také riziko a papáte tabletky s hormónami. Za pár rokov to z vás urobí hermafrodita, alebo skončíte na IVF. Akurát sa o tom veľmi nehovorí. Tiež som brala Sidretu, a musela som skončiť, pretože moje telo je tak rozumné, že odmieta všetko, čo je sysntetické. A za to, že sa mi zlepší pleť a nebudem mať silnejšiu menštruáciu mi dodrbanie zdravia o pár rokov žiadna antiko nestojí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

Těhotenský test 2v1