Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě teda taky řekli že je proti zadržování vody a měla by být celkově dobře snášená bez bolestí hlavy atp.
Jako fakt? Tak mě doktorka řekla tohle
![]()
Příspěvek upraven 03.04.13 v 17:33
Tak na druhou stranu je fakt, že na každýho to působí trošku jinak, to zkus, a uvidíš ![]()
No já snad půjdu doktorce zavolat
![]()
Příspěvek upraven 03.04.13 v 17:35
Zavolej, pak řekni, co ti řekla, jinak to reklamuju u toho svýho zase já ![]()
Teď jsem si přečetla příbalový leták a je tam nežádoucí účinek 1-10 žen z 1000 má zadržování vody a změnu váhy
Příspěvek upraven 03.04.13 v 17:33
Kukni na net, tam si najdeš, ale podle mě ta pravděpodobnost je daleko vyšší, než uvádějí ![]()
Děkuju za vaše názory, ano je to novinka ve smyslu, že ji vyrábí Zentiva, jinak je to kopie antiko Yadine ale levnější. Mám ji předepsanou hlavně proto, abych nepřibírala, ještě jsem se u dr. o tom ujišťovala. Jo a platila jsem za jedno balení 215,– Kč, trojbalení bude stát kolem 580,–Kč. A začínám brát první den MS, protože začínám s antiko po delší době.
Ahoj antikoncepci Sidreta beru, cena je 570 Kč přijde to jako normální antikoncepce nepřibírám, mírní se menstruační bolesti akorát než si Vaše tělo zvykne, tak se můžou projevovat pupínky na tváři ale jen opravdu z řídka
Sidreta je složením úplně to samé jako je Yadine nebo Jangee. To znamená že také nezadržuje v těle vodu, je dobrá na pleť a vlasy. Nejsou s ní žádné problémy… Doktor mi ji teď předepsal protože je levnější než Jangee. ![]()
Mně včera řekli, že je to složením to samé co Yasminelle. Když jsem si to ale nechtěla koupit přímo v ordinaci, sestřička mi to na předpis nechtěla napsat s tím, že to v lékárně nemají. Mám se prý nejdřív zeptat tam, kam chodím do lékárny, že je to úplná novinka. Zajímavý přístup, přece by byl můj problém, kdybych ji nemohla sehnat.
Dnes jsem si ji také byla vyzvednout v lékárně. Stála mě 570 Kč. Mám takový pocit, že se gynekologové a gynekoložky z celé ČR rozhodli rozšiřovat novinku a cpát ji úplně každýmu
Ale doktorka mě mile přemluvila pozitivními účinky této antikoncepce. Nejen že působí léčivě na akné, ale také působí proti zadržování vody (v některých případech dochází prý i k úbytku váhy, což bych teď po ročním braní Minervy potřebovala), dále působí na přemíru ochlupení, je zde menší riziko vzniku trombóz, atd.
Hlavně prý neobsahuje jakousi látku (už si nepamatuji jméno), která působí negativně. Bylo to prý testováno někde ve Francii. Tak to je asi vše co o tom vím. Každopádně si taky připadám jako pokusný králík. Jsem zvědavá, jak bude působit ![]()
Ahoj holky
tak jaká je tedy antikoncepce Sidreta? Hubnete po ní? Nemáte výkyvy nálad? A vyhovuje vám? Já musela před týdnem vysadit z úrazu nohy Belanette, ale poté co jsme jí vysadila jsem zhubla a také nemám oteklé nohy a nafouklý žaludek.(Belanette má prý stejné složení jako Yasminelle, třeba je Yasminella lepší, ale mě Belanette prostě nevyhovovala)
Měla jsem i nechuť k sexu.
Teď se vše srovnalo. Porto jí chci vyměnit a začít brát nějakou, která mi nebude způsobovat tyto problémy.
A chtěla bych po ní i zhubnout. Vím že na každou ženu působí HA jinak. Proto napište prosím své zkušenosti. Přece jen člověk na názor druhých dá víc.
Děkuji ![]()