Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, můžete mi prosím poradit? Samozřejmě zítra hned volám doktorovi ale mám takový problém. Beru několik let antikoncepci triquilar a nikdy za tu dobu jsem nepotřebovala menstruaci oddálit ale protože mě čekalo nutné cystoskopické vyšetření a já už měla mít MS tak jsem si načala další plato, s tím že si ji oddálím bohužel jsem si neprecetla přívalový leták protože jsem ho vyhodila a teď na netu čtu ze se bere až 10 posledních béžových tablet ale já si vzala normálně tu první označenou číslem 1. Co teď s tím prosím? Přestat okamžitě brát a čekat že se dostaví MS nebo už dobrat celé do konce. Nejde mi o otěhotnění ale spíš o nějaké zdravotní komplikace. Děkuji moc za zkušenost ![]()
Pokud je to vícefázová antikoncepce, tak jsi opravdu měla brát až poslední barvu, která není placebo. Pokud jsi užila jen jednu tabletu, tak bych vzala i tu béžovou a pokračovala v braní béžových. Pokud více tak počkej do zítra na konzultaci s lékařkou.
@Janli vzala jsem právě 3 a až dnes jsem si o tom přečetla, vím jsem blbec a je to moje hloupost 🤦🏻♀️ Ale měla jsem nervy z toho zákroku tak sem v tu chvíli nad tím nepřemýšlela protože jsem to nechtěla rušit… uvidím tedy zítra