Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslim, ze u teliska nepozna nic. Vlakna tam jsou, ale daji se pristrihnout, pokud je tvuj muz nejak vice " vybaven".
Tak si to shrňme…sex 2× do měsíce a ty se bojíš, že otěhotníš?? Tak si sleduj ovulaci a přerušovaná soulož. Myslím, že kdyby manžel chtěl nutně další dítě, souložíte častěji, ne? ![]()
Jinak jestli chceš něco pro svoji psychickou pohodu, šla bych normálně do prášků. Můžeš je mít ve skříni u prádla, v kabelce, v malé kapsičce…
Jo a borec si za chvíli bude myslet, že nemůže mít děti. Ach jo. To je mi ale důvěra ve vztahu. Já na tohle přijít, být tvým mužem, okamžitě žádám o rozvod. Ne proto, že nechceš dítě, ale protože hraješ taková šmé. Příště mu budeš lhát v čem dalším?
@Anonymní píše:
Celaskon pravidelně užívám, tak to by určitě šlo. Ale zkusím se práškům vyhnout.
V podstatě jsem rozhodnutá pro to tělísko. A když to pozná a přestane spát se mnou úplně, tak to taková katastrofa nebude. Lepší než být těhotná.
To je tedy nádherný vztah. Proč spolu jste? Žádná láska, pochopení, touha…strašný.
Proč nejde mu normálně na rovinu říci, „měli jsme dohodu, že bude kondom. Vidím, že ho často nepoužíváš a já opravdu nechci být těhotná. Objednám se na zavedení tělíska, nebo jak to vyřešíme?“
Ty znáš svého manžela, ale stejně nechápu, co musí on mít za povahu, že mu to takto na rovinu nejsi schopna říci. ![]()
Po zavedení tělíska ale hodně ženských krvácí třeba tři měsíce ![]()
Jinak teda já bych mu na rovinu vmetla do obličeje, že on svoji část dohody neplní, zařídím se tedy tedy tak, aby k otěhotnění nedošlo. V tomto případě by mě už jeho názor na abortivní metody nezajímal. Šanci dostal, je nespolehlivý, má peška ![]()
@Patricia89 píše:
S tim se ztotoznuji. Jako takovydle podvody se v manzelstvi nedelaji. To uz he konec vztahu.
Snad je lepsi sednout a promluvit si, ne?
A na ferovku mu rict, ze budes mit prasky a je to. A kdyz on ti rekne ze ne, tak bych mu rekla, ze bys byl radsi, kdybych je brala tajne??Ja jen koukam, co se deje… Nechapu
A proč citujete mne? já napsala to a samé co Vy. Tak z čím se neztotožňujete? ![]()
@Anonymní píše:
Situace je ze života, i když pro mnohé asi bizardní. On a ona, 2 malé děti, sex cca 2× měsíčně, menší zájem je ze strany manžela. Ona víc dětí už nechce, on by byl za další dítě rád. Po druhém porodu ona chtěla tělísko, on slíbil používání kondomů, protože odmítá abortivní metody. Dva roky všechno fungovalo bezvadně. Pak on začal polevovat, ona se bála, aby vůbec nějaký sex byl a tak nebyla dostatečně důrazná. Skoro každý měsíc měla strach z těhotensví. A tak se rozhodla, že bude mít tajnou antikoncepci. Konzultovala to s doktorem a ten doporučil tělísko. Že prý když nebude styk 14 dní od zavedení, tak je velká šance, že to on nepozná.
Je to můj příběh. Tahle forma mi pomohla to sepsat, protože je mi jasný, že to schytám, že si to nedokážu dohodnout s manželem normálně. Prostě kdo nezažil, nepochopí, že jsou to věci křehké a snažím se situaci vyřešit co nejšetrněji.
Projde mi to s tím tělískem? Existuje jiná možnost tajné antikoncepce?
Tělísko by mohl zjistit- ty ocásky- ale prášky, třeba v obalu od jiných prášků, v kabelce, kam neleze, že, nepozná, nebo prášky v práci, pokud je dotyčná (ty) už v práci- ale lepší by bylo by se dohodnout ![]()
Taky bych mu řekla, že teď prostě další dítě nechci a pokud není on schopen se chránit, tak že se o to postaráš sama. Do nějakých radikálnějších operativních zásahů bych nešla. Podle mě je tělísko nejideálnější.
A proč prostě nemáš při milování (2× do měsíce to zase neni takový šrumec) po ruce kondom a nenasadíš mu ho ty v rámci předehry? Nebudeš ho podvádět a on neřekne ani popel, když ti kondom slíbil ![]()
Taky záleží jak na tom budeš po zavedení s mensesem - já třeba půl roku po zavedení slabě krvácela najednou vždy skoro tři týdny, neustálé špinění po sexu. Můj muž by si nemohl nevšimnout že je něco jinak ![]()
@sunshinegirl píše:
A proč citujete mne? já napsala to a samé co Vy. Tak z čím se neztotožňujete?
Psala že se ztotožňuje ne? ![]()
@Bibi239 píše:
Tak telisko mi prijde dost tajny, vim, ze tam jsou nejaka vlakna, ale pokud je sex jen 2× do mesice, tak to tam uvnitr asi nejak vasnive nezkouma ne?
Dalsi moznost jsou prasky, akorat bycj je vyloupala a presypala do nejake nadobky, treba od nejakych bonbonu, celaskonu, aby navenek nebyla zadna stopa, co to je.
a nejsou ty prášky v platíčku seřazeny podle určitého pořadí, které v kelímku těžko zachováš? jinak já bych si tělo HA kvůli sexu 2× měsíčně určitě nehuntovala…Pokud tělísko dobře snášíš, podle mě dobrá volba. Akorát někdy bývají zpočátku ta vlákna cítit, můžou chlapa píchat do penisu, než se obtočí kolem čípku
a vlákna jsou tam potřebná kvůli vytažení v budoucnu, nejde je úplně ustřihnout ![]()
@pe-terka píše:
a nejsou ty prášky v platíčku seřazeny podle určitého pořadí, které v kelímku těžko zachováš? jinak já bych si tělo HA kvůli sexu 2× měsíčně určitě nehuntovala…Pokud tělísko dobře snášíš, podle mě dobrá volba. Akorát někdy bývají zpočátku ta vlákna cítit, můžou chlapa píchat do penisu, než se obtočí kolem čípkua vlákna jsou tam potřebná kvůli vytažení v budoucnu, nejde je úplně ustřihnout
U jednofázové (nejčastější) HA je pořadí naprosto jedno, všechny prášky jsou stejné.
@jdukolem píše:
injekce? je myslím na tři měsíce
taky možnost, pokud nejsou zdravotní kontraindikace. Jen někdo po tom dost přibírá…