Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@pe-terka píše:
To je pravda, ale při sexu 2× měsíčně bych těch mikroabortů viděla pomálu. Navíc k oplodnění tak často nedochází, protože prostředí v děloze vlivem kovu ty spermie oslabí a nejsou schopny oplodnění.
To je pravda, já jen, že je důvod, proč by se to někomu mohlo nelíbit, ale u chlapa je to tedy pozoruhodný názor ![]()
@Anonymní píše:
@pe-terka Ano, přesně tu.A také prý nemá rád nehormonální tělíska.
Tak ta Mirena, no…Akorát je tedy dost drahá, tuším 6 - 7 tisíc?
@radkka píše:
To je pravda, já jen, že je důvod, proč by se to někomu mohlo nelíbit, ale u chlapa je to tedy pozoruhodný názor
ono když to vezmeš ze zdravotně - eticko - ekologického hlediska, tak ani ta HA není košer. Ženský vyčůrají její metabolity, to se dostává do odpadních vod, vodárny to neumí vyčistit, takže máme oboupohlavní ryby, zpětně to pijí i samci všech živočišných druhů včetně toho našeho…Na druhý straně jako planeta jsme přemnožení a očekávat po všech sex. párech jako antinu kondomy nebo přeruš. sex s veškerou disciplínou, to je utopie…To je prostě těžký..
Pro zakladatelku: Jste snad dospělí lidi, dvě děti máte. Tak mu prostě řekni, že když není schopný postarat se o ochranu on, uděláš to ty. Tajnosti ve vztahu nikdy nevedou k ničemu dobrému.
@radkka píše:
Jedna moje kamarádka krvácela skoro 2 měsíce, to by musel být chlap úplně blbej. Ten můj ví, kdy mi to má přijít přesněji, než já![]()
Já právě neznám spokojeného snad nikoho, buď se to nějak posunulo nebo co (nebo dokonce vypadlo? Ted nevim), zánět, strašné bolesti, krvácení… všechno šlo venMá to tolik možných komplikací, že v utajení moc nevěřím, to bych šla spíš do těch prášků. I když mi celé tohle přijde naprosto uhozené, tohle není manželství.
jj, otevřená komunikace je důležitá a taky si to u nás bez ní neumím představit. Při pěti dětech
Ale chápu zakl, že to může mít jinak, znám řadu párů, kde to komunikačně vázne a je to těžko řešitelné. Mě tělísko po dvou letech taky vypadlo a spíš se mi ulevilo - časté bolesti podbřišku, ten zánět…Akorát u Mireny je to drahej špás, když Ti vypadne třeba po měsíci ![]()
@baaruunkaa Nevím nevím…aby manžel schválně nezačal používat mýdlo. ![]()
Osobně jsem pro to, promluvit si spolu s manželem otevřeně. Dělat něco před tím druhým „na tajňačku“, nikdy nic dobrého nepřinese.
@malinika Já bych taky nic nezatajovala, ale to je věc zakladatelky. Pokud se domluvili na kondomech a manžel je nepoužívá tak ať se iniciativy ujme zakladatelka.
@malinika píše:
@baaruunkaa Nevím nevím…aby manžel schválně nezačal používat mýdlo.Osobně jsem pro to, promluvit si spolu s manželem otevřeně. Dělat něco před tím druhým „na tajňačku“, nikdy nic dobrého nepřinese.
to by si ho musel namydlit před souloží
. Po sexu už se může mydlit jak chce (chlap).
@baaruunkaa Přesně tak, ale nedělala bych to tajně, spíš to manželovi pořádně „omlátila“ o hlavu. ![]()
@pe-terka píše:
jj, otevřená komunikace je důležitá a taky si to u nás bez ní neumím představit. Při pěti dětech![]()
Ale chápu zakl, že to může mít jinak, znám řadu párů, kde to komunikačně vázne a je to těžko řešitelné. Mě tělísko po dvou letech taky vypadlo a spíš se mi ulevilo - časté bolesti podbřišku, ten zánět…Akorát u Mireny je to drahej špás, když Ti vypadne třeba po měsíci
@pe-terka píše:
ono když to vezmeš ze zdravotně - eticko - ekologického hlediska, tak ani ta HA není košer. Ženský vyčůrají její metabolity, to se dostává do odpadních vod, vodárny to neumí vyčistit, takže máme oboupohlavní ryby, zpětně to pijí i samci všech živočišných druhů včetně toho našeho…Na druhý straně jako planeta jsme přemnožení a očekávat po všech sex. párech jako antinu kondomy nebo přeruš. sex s veškerou disciplínou, to je utopie…To je prostě těžký..
Každá antikoncepce má svoje, teď přemýšlím nad tím, jak dlouho se asi rozkládá kondom
Já beru HA necelých 10 let, už se překlenulo období, kdy by bylo těhotenství absolutně nežádoucí, takže vysazuji a vzhledem k mé přecitlivělosti tam dole a alergii snad na všechno, co jsme zkusili, to bude na manželovi, to jsem na to zvědavá ![]()
Měla jsem tělísko bez hormonů. Při sexu ho necítil, ale nahmatat ty šňůrky šli. Navíc se mi posunula a otěhotněla jsem takže super antikoncepce
.
To se bojíš mu říct, že další dítě nechceš a začínáš brát prášky?
Sterilizace taky možnost, ale ta cena to nevím jak utajíš navíc pobyt v nemocnici asi taky neutajíš.
@radkka píše:
Každá antikoncepce má svoje, teď přemýšlím nad tím, jak dlouho se asi rozkládá kondom:Já beru HA necelých 10 let, už se překlenulo období, kdy by bylo těhotenství absolutně nežádoucí, takže vysazuji a vzhledem k mé přecitlivělosti tam dole a alergii snad na všechno, co jsme zkusili, to bude na manželovi, to jsem na to zvědavá
To máš pravdu, bio kondom, který se časem samovolně ekologicky začne rozkládat, by asi nebyl to pravé ![]()
@Anonymní píše:To zni, jako by uz byl na vyssi mentalni urovni (nez 90% zviratek lidi) a sex uznaval pouze za ucelem plozeni deti… Anebo asi hodne vydelava a uz nema energii, prece jen mokry orgasmus ji velmi ubira…
Celaskon pravidelně užívám, tak to by určitě šlo. Ale zkusím se práškům vyhnout.
V podstatě jsem rozhodnutá pro to tělísko. A když to pozná a přestane spát se mnou úplně, tak to taková katastrofa nebude. Lepší než být těhotná.
@Banshee píše:
Prasky muzes brat kdykoliv dne, treba i v praci. Ja treba telisko mit nemuzu, mam problemy s cipkem, nektery kamosky si ho chvali, nektery ne. Prasky se vysadi snadno, kdyz zlobi telisko, prijde mi to slozitejsi.
prasky prasky prasky, tys jeste asi nevidela lidi s naborenou imunitou vsemi temi prasky, ze? To jen vyrobci tvrdi, jak je to neskodne a v pribalovem letaku nejsou popsany nasledky po 25 letech ![]()