Poradna duly
Jana Čurdová
jane-e: Já taky bydlela dřív na 9ce. Ve Kbelích. Kde ty? Teď bydlím na Praze 2, takže to mám do porodnice i kousek =o). Davídek to je hezké jméno. ![]()
a to jsi byla na té velké, nebo to byla obyč kontrola. Koukám, že obě jdete okolo 32 tt a já už teď. ![]()
abidail: kousek vedle, Horni Pocernice
do porodnice to zrovna kousek mit nebudu, ale Bulovku jsem proste nechtela…
no rekla bych, ze to byla obyc., i kdyz malymu poslouchala srdicko, ale zase nedelala ultrazvuk, jen mi merila delozni cipek, protoze s tim mam potize, je kratsi, tak musim byt na neschopence.. takze velka kontrola me ceka az za ty 3 tydny bych rekla.. ![]()
jinak musim vas holky pochvalit, ze jste vybrali pekne a neokoukane jmena ![]()
Jane-e: Tam to znám jsem tam chodila na střední
No já na Apolináře slyšela samou chválu a to i od známých co tam rodily =o). tak to byla asi obyč, protože prý na té velké budou kontrolovat váhu a tebe jak se připravuješ na porod atd.
No já mám trošku teď problém, že slýchám, že když se někomu narodí holčička tak to bude Viktorka, ale já to jméno mám vymyšlené už hrozně dlouho a také se mi líbilo, že ho nikdo nemá. Ale zrovna teď začne být určitě v modě a bude to samá Viktorie ![]()
abidail: to byla v Lipi pro administrativu EU ne? ![]()
u Apolinare pred 3 tydny rodila kamaradka a pred par dny znama, obe spokojene, tak snad budeme taky
jinak ja tam byla minuly tyden na ambulanci prave kvuli tomu zkracenemu deloznimu cipku a az na jednu sestru ci co to bylo zac, byli vsichni moc prijemni a pak doktor uplne super ![]()
pravda je, ze kamaradka ma taky Viktorku, no ale porad to bude mene caste nez Ema nebo Natalka treba ![]()
jane-e : jojo ta =o) ještě řekni, že jsi tam taky chodila ![]()
a co to pro tebe znamená ten krátký čípek jestli se můžu zeptat. Já doufám, že tam budeme spokojené
a jdeš na nadstandart nebo normál? já jdu normál ![]()
to je pravda, nebo Tereza a Nikola, to je taky hodně časté. ![]()
abidail: ne ne, ja jsem ta takzvana naplavenina, takze jsem studovala uplne jinde, ale mam to tady skoro za rohem, bydlim u konecne autobusu 223, jestli si s nim jezdila ![]()
zkraceny cipek = zvysene riziko predcasneho porodu, navic je maly uz otoceny hlavou dolu a hodne nizko v male panvi, takze hned na neschopenku, nic moc nedelat a prevazne lezet ![]()
o nadstandardu jsem premyslela, ma to tu vyhodu, ze by tam treba mohl byt chlap furt se mnou, ale to by stejne nebyl a asi je lepsi mit u sebe nejakou dalsi maminu, mas se koho zeptat a tak, takze asi taky normal ![]()
jj, presne, takze Viktorka mi prijde fajn
a Karolina taky neni moc caste jmeno, pritom takove hezke ceske ![]()
jinak ja bych mela mlcet, Davidu je taky mraky, ale shodli jsme se s pritelem jen na dvou jmenech, David nebo Daniel, Danielu je snad jeste vic a stejne by se mu tak nerikalo, tak zvitezil David a jeste je pritel spokojeny, ze se bude kluk jmenovat po nem ![]()
jojo jezdila občas ![]()
aha, tak to na sebe dávej pozor ať tam prdocha vydrží hezky tak jak má ![]()
Přesně, taky jsem si říkala, že bychom nemuseli chodit na chodbu a bylo by to pohodlný, ale zase na druhou stranu vůbec nevím kolik to stojí. a myslím, že to levné nebude a hlavně jsem si říkala, že těch pár dnů tam vydržím. ![]()
Jé Daniel to se mi taky moc líbí. Ale jak říkáš Davidů je mín ![]()
A ještě po příteli tak ten bude pyšnej určitě ![]()
abidail: diky, delam co muzu, aby zustal, kde ma, jeste nejakou dobu ![]()
taky nevim, kolik ten nadstandard muze stat, to si zjistis asi pri nastupu, treba ani nebude volny ![]()
jj, pritel je moc rad, ze mu tam roste pokracovatel rodu i co se jmena tyka, ale nedostane jmeno David jen proto, aby byl po tatinkovi, proste se nam to libi
v noci jsem nemohla spat nejak, tak jsem si rikala, ze by bylo dobry asi vymyslet i jmeno pro holcicku, kdyby nahodou, i kdyz teda nevim, co by mezi tema nozkama mel jinyho nez pindika
![]()
jane-e: JOjo, mně se také líbí jméno Lukáš (po manželovi) a ne jen, že by to byl pokračovatel, ale líbí se mi to jméno. Jenže za prvé teda kluka nemáme, ale za druhé Lukáška dala ségra od manžela synovi, takže by mi to přišlo divný kdyby to byl v rodině samý Lukáš =oDD
no zkusím se jen ze zvědavosti podívat na jejich stránky, třeba to tam budou mít napsaný, ale stejně půjdu na normál =o)
já mám ted taky problém spát v noci, pořád se budím, hrozně mě bolí záda to je šílený…
vy nemáte žádné pro holčičku? A jaké se vám líbí?
Ikdyž ono se prý někdy stane, že místo pindi, je tam pupečník
, ale to snad nebude váš případ ![]()
no to je naprd, kdyz takhle nekdo z rodiny vyfoukne jmeno ![]()
u holcicky bych rekla, ze bychom se shodli urcite na Linde, to se nam libi dlouhodobe a mne se moc libi Beata, tak bych si mozna zkusila prosadit tu Beatu
hned 2 doktorky nam rekli, ze je to kluk, tak snad se nespletly, ale clovek nikdy nevi vid
a vy mate vybranou alternativu pro kluka (jinou nez Lukas)? u holky totiz nikdy az do porodu neni 100% jistota, ze to bude holka - ne, ze bych chtela strasit.. ![]()
ja myslim, ze to na strankach nemaji, ale ruku do ohne bych za to nedala ![]()
tak jsem doufala, ze se k nam do skupinky nekdo pripoji a zatim nic
snad nejsme jedine 3 holky, co rodi v dubnu u Apolinare a jsou na e-miminu ![]()
Jééé Beata - to je krásný. A hoooodně ojedinělý. ![]()
Mně zas dva různí doktoři řekli, že je to určitě holka, že je to krásně vidět. Tak uvidíme. Ale věřim jim, už kupuji růžové
![]()
My jsme se rozhodli asi pro Ondřeje.
Taky jsme uvažovali nad tím Danielem, ale nám to moc nepasuje k přijmení. Daniel Kolinger - takový zvláštní když to vyslovíš.
Sice nás Viktorka nebude mít moc ráda, když bude mít takhle dlouhé jméno ale což
![]()
Tak jsem koukala na ty stránky a mají to tam, ale jako určitě jdu na normál - cena se pohybuje 1000 -1500 za den - a to si tu investici dokážu představit někde jinde ![]()
taky jsem doufala, že nás bude víc.
Ale tak zase se nám tam budou aspon více věnovat
![]()
Taky kupujeme hlavne v modry, tak snad se pani doktori nepletou ![]()
Ondra je pekny jmeno a pravda, k tomu prijmeni se hodi vic
a Viktorka to prezije, neboj, mohla mi i delsi jmeno ![]()
Tak jsem si to myslela blbe, vidis, maji to tam
ja kdyz se rozhodnu jit do nadstandardu, tak urcite dvouluzkovy, at tam nejsem uplne sama, ale jeste uvidim..
No a koukam, ze misto, aby nas tu pribylo, tak uz se s nami ani Grejs nebavi
![]()
jane-e: tak si přinejhorším ty věcičky vyměníme
![]()
no já asi půjdu vážně do normálu, protože když jsem si to spočítala tak minimálně bych dala 5000 jen za nadstandart a to radši ty penízky investuji do mimča třeba do očkování těch rotavirů to stojí myslim 5000. já to vydržim těch pár dní s ostatníma maminkama ![]()
grejs: a co ty Grejs jako sestřička? ty určitě budeš mít nadstandart viď? ![]()