Aroma v potravinách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18304
4.6.19 22:52
@Veru1987 píše:
Maminky co sledujete složení potravin mám dotaz. Sledujeme doma složení potravin, nekupujeme nic s ečky, nebo tedy s těmi ve skupině 3 a výše.
Co potraviny kde jsou aroma? Někde jsou přírodní aroma, tak to si říkám určitě ok. A co když je psáno jen aroma? Já to tedy nekupují, ale nikde jsem se nedočetla že je to špatně. :think:

Tak základem je soustředit se na domácí vaření z kvalitních základních surovin a cokoli, kde jsou nějaká, jakákoli aromata, omezit, protože kde je aroma, to už je průmyslově zpracovaná věc.
Dám příklad snídaně - jakoukoli instatntní kaši ze zdravé výživy zalitou krabicovým UHT mlékem, byť by bylo bio, považuju za tisíckrát méně zdravou věc, než třeba domácí kváskový žitný chleba s volským okem z vajec od slepic, které mi běhají pod okny. A různé pochutiny lze taky připravit doma - různé sušenky, i musli tyčinky atd. atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7673
4.6.19 22:58
@Evulina píše:
Tak základem je soustředit se na domácí vaření z kvalitních základních surovin a cokoli, kde jsou nějaká, jakákoli aromata, omezit, protože kde je aroma, to už je průmyslově zpracovaná věc.
Dám příklad snídaně - jakoukoli instatntní kaši ze zdravé výživy zalitou krabicovým UHT mlékem, byť by bylo bio, považuju za tisíckrát méně zdravou věc, než třeba domácí kváskový žitný chleba s volským okem z vajec od slepic, které mi běhají pod okny. A různé pochutiny lze taky připravit doma - různé sušenky, i musli tyčinky atd. atd..

Ano tak nějak to dělám. Vyvařují. Krabicové mléko jsme doma neměli už pár let, ale ty slepice doma neee…až tak eko bio nejsem :-). Ale snažím se spíše připravovat vše doma. Když nakupují tak jen bez eček, bez přidaných aromat. Jsou tabulky éček, jak jsou škodlivé atd, mám staženo férpotravina, to používám v obchodě, je to super. Ale aroma tam nehodnotí tak nějak nijak ani zle ani špatně. Ono já už mám zažité potraviny kde co kupují a které. tam cereálie, tam knedlík, tam to a tam to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.6.19 23:00

@Evulina to zni samozrejme krasne. Ale kde ve meste sezenes ty slepice. A chleba teda nepecu proste ani omylem. Stejne to nikdy nechutna tak dobre jako ten z obchodu a ta prace, uffff

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
4.6.19 23:02
@warita píše:
@Evulina to zni samozrejme krasne. Ale kde ve meste sezenes ty slepice. A chleba teda nepecu proste ani omylem. Stejne to nikdy nechutna tak dobre jako ten z obchodu a ta prace, uffff

Vajíčka taky kupují v obchodě, a pečivo teda dle složení…to mám taky nastudované :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
4.6.19 23:05
@warita píše:
@Evulina to zni samozrejme krasne. Ale kde ve meste sezenes ty slepice. A chleba teda nepecu proste ani omylem. Stejne to nikdy nechutna tak dobre jako ten z obchodu a ta prace, uffff

Tak vejce z kvalitní farmy, kde slepice běhají venku, lze sehnat i někde za městem nebo ve zdravých výživách anebo rovnou v nějaké vesničce za městem od někoho..
Chleba mi míchá robot a peče chytrá pekárna, tak to tak šílený taky nemám v tomto. Jinak bych na to taky neměla čas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.6.19 23:14
@Evulina píše:
Tak vejce z kvalitní farmy, kde slepice běhají venku, lze sehnat i někde za městem nebo ve zdravých výživách anebo rovnou v nějaké vesničce za městem od někoho..
Chleba mi míchá robot a peče chytrá pekárna, tak to tak šílený taky nemám v tomto. Jinak bych na to taky neměla čas..

o tom nepochybne. Ale teda obdivuju tvoje nasazeni. Ja sama jsem dost eko bio orientovana, ale ze bych behala od certa k dablu, abych mela naskladnene vajicka z tamty farmy, mleko od jine, brambory z treti a organizovala logistiku dovozu, to nevim, zda by mi stalo za tu namahu. A to vubec nemluvim o tom, jakou to vyzaduje duveru, ze ti ten farmar opravdu prodava to, co si myslis, ze ti prodava.

Chapu, ze kdyz zijes a venkove a znas se s temi lidmi osobne, tak to neni tak slozite. Ale ja bydlim v Praze na sidlisti. Na venkove neznam ani dusi… respektive, manzelova rodina zije na venkove v Polsku. Vajicka asi ok, brambory jsou strikane, takze tam nevidim moc rozdil oproti obchodu. Chleba si nepecou. Tak nevim, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.6.19 23:17

Ja domaci chleba jedla uz nescetnekrat. Pekl to sveho casu bratr, hmmmm, nic moc. Pekla to kolegyne z prace, ehhmmmm, taky nic moc. Proste to nema tu spravnou chut a hlavne strukturu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
4.6.19 23:21

Proč řešíme domácí chleba…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
4.6.19 23:40

@Veru1987 protože ten s Eckama je lepší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
4.6.19 23:42
@Ennny píše:
@Veru1987 protože ten s Eckama je lepší :lol:

Nooo jsem si početla o slepicích, vajíčkach a chlebu… nic o založeném tématu pořádně :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
4.6.19 23:44

@Veru1987 že tě to překvapuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
5.6.19 07:51

Tak k tematu: snazim se vyhybat aromatam. Mne chemie v jidle nedela dobre. Co se skryva pod pojmem aroma nevim, muze to byt vselico. Nektere latky jako vanilin se daji vyrabet chemicky v laboratori a jsou identicke s prirodnim aroma z vanilky, no ale to snad radsi uz pravou vanilku.

Pak si taky rikam, nac pridavat aroma do veci, ktere by mely mit podle spravnosti chut samy o sobe? Da se vubec koupit ovocny caj, ktery nema v sobe aroma? Nemam na mysli jednodruhovy typu: kamilka nebo mata. Ale takove ty smesy. Si asi zacnu delat ovocne caje sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.6.19 07:58
@warita píše:
Tak k tematu: snazim se vyhybat aromatam. Mne chemie v jidle nedela dobre. Co se skryva pod pojmem aroma nevim, muze to byt vselico. Nektere latky jako vanilin se daji vyrabet chemicky v laboratori a jsou identicke s prirodnim aroma z vanilky, no ale to snad radsi uz pravou vanilku.Pak si taky rikam, nac pridavat aroma do veci, ktere by mely mit podle spravnosti chut samy o sobe? Da se vubec koupit ovocny caj, ktery nema v sobe aroma? Nemam na mysli jednodruhovy typu: kamilka nebo mata. Ale takove ty smesy. Si asi zacnu delat ovocne caje sama.

Mám na aromata podobný názor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
5.6.19 11:40
@warita píše:
Tak k tematu: snazim se vyhybat aromatam. Mne chemie v jidle nedela dobre. Co se skryva pod pojmem aroma nevim, muze to byt vselico. Nektere latky jako vanilin se daji vyrabet chemicky v laboratori a jsou identicke s prirodnim aroma z vanilky, no ale to snad radsi uz pravou vanilku.Pak si taky rikam, nac pridavat aroma do veci, ktere by mely mit podle spravnosti chut samy o sobe? Da se vubec koupit ovocny caj, ktery nema v sobe aroma? Nemam na mysli jednodruhovy typu: kamilka nebo mata. Ale takove ty smesy. Si asi zacnu delat ovocne caje sama.

Da se koupit. Kupuji detske ovocne caje leros, dm bio, apotheke, megafit, a ted jsem objevila nove v bille, jejich znacka nase bio. Ceny vsech cca 30-50. Kupuji je i pro nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák