Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj holky, poslední dobou jsem se začala zajímat o aromaterapii. Nejen o aroma lampy, ale i o oleje, masáže, tinktury, ale jsem začátečník, dost tápám a tak hledám podobně založené osoby na výměnu zkušeností a názorů. ![]()
ahoj, tak já jsem se taky začala o aromaterapii zajímat. ale bohužel jsem taky začátečník
ale určitě se ráda přidám k výměně ![]()
Já se o to trochu zajímám a o bylinky vůbec.Na netu je spousta odkazů a článků tak počti a pak napiš co tě zajímá:) Já nakupuju tady http://www.originalatok.cz/ jsou tam i články, vydávají i moc pěkný časopis a dělají i různé semináře. Ty výrobky jsou kvalitní žádná chemie ![]()
tak já třeba kupuju převážně Nobilis Tilia, je to taky kvalitní česká přírodní kosmetika.
No já se k tomu dostala kvůli chronické rýmě a kašli dcery, od října má rýmu a vždy z akutního stavu to přejde na takovou tu zadní nevysmrkatelnou rýmu a po ránu a večer kašle. Čeká jí vyšetření nosní mandle.
No a já jsem začala s masáží nosních dutin dětským eukalyptovým balzámem, do aroma lampy dávám směs eukalyptu, tea tree a k tomu podle nálady buď heřmánek nebo citronelu. Do koupele dávám směs opět eukalyptu, tymiánu a levandule.
Teď bych si ráda udělala olej na ten kašel, tak hledám inspiraci.
mag píše:
No já se k tomu dostala kvůli chronické rýmě a kašli dcery, od října má rýmu a vždy z akutního stavu to přejde na takovou tu zadní nevysmrkatelnou rýmu a po ránu a večer kašle. Čeká jí vyšetření nosní mandle.No a já jsem začala s masáží nosních dutin dětským eukalyptovým balzámem, do aroma lampy dávám směs eukalyptu, tea tree a k tomu podle nálady buď heřmánek nebo citronelu. Do koupele dávám směs opět eukalyptu, tymiánu a levandule.
Teď bych si ráda udělala olej na ten kašel, tak hledám inspiraci.
tak já malému mažu hrudník a záda eukalyptovou mastí a na noc eukalyptus do horké vody.
jinak jsem pro inspiraci vytáhla „chytrou knihu“
a dočetla se, že na odkašlávání je dobrý bergamot, benzoin, santalové dřevo, tymián a myrta - to se může inhalovat (nevím teď ale, jak se to ředí
) , používat ke koupeli, masáži horní části zad, krku a hrudníku.
na suchý kašel je santalové dřevo, levandule, kadidlo, myrha a majoránka
tak nevím, jestli ti to pomůže
![]()
Ahojky,
chtela jsem se zeptat zkusenych,jestli lze do aromalampy soucasne pridat vice druhu oleju,napriklad smichat eukalyptus s nejakym jinym. Dale bych potrebovala radu,jaky je dobry na kasel a na procisteni vzduchu od bacilu.
Diky za odpovedi
Ahoj, chtela bych ozivit tuhle diskuzi
Take jsem se ted zacala zajimat o aromaterapii. Libi se mi jeji lecive ucinky a chtela bych se pustit i do tvorby vlastnich kremu, cisticich pripravku atd. Pokud budete mit nejake rady nebo recepty, tak budu moc rada ![]()
@mag dobry den, saloos neni 100% prirodni esencialni olej. Jsou v nem plnice🙈
@rraketka aromalampa neni vubec pro zdravi dobra. Oleje se akorat palk, a vy z toho nemate zadne benefity