Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím- uspávala jsem malího naruce
- skoro ročního. Nechtěl spát tak jsme dělali blbosti -v narucí tak jak ho uspávám jsem ho zmáčkla a šmudlala jsem nosem o jeho nos-střašně se tomu smal, takhle asi 5×. Ted doufam ze jsem mu neudelala nic se žebrama jak jsem ho mačkala- to snad néé. sice jsem ho mačkala větši silou ale kdyz on se tomu tak smal… už mi asi hrabe
- tyden sem se uz nevyspala- zoubky
![]()
Příspěvek upraven 23.10.12 v 11:12
Kdybys mu něco udělala, určitě by brečel.. podle mě to bral jako dobrou zábavu ![]()
Neboj, roční dítě by se určitě ozvalo, kdybys ho někde nějak moc zmáčkla ![]()
Myslím, že je vše v naprostém pořádku. Naše malá když už se jí jen něco malinko nelíbí tak to dá najevo a natož když jí něco bolí. Syn je určo ok ![]()
@martina.se potom jsem ho radši slíkla a dala ho napostel a koukala jestli to nema třaba otlačeny nebo tak něco. ted uz spí-tak doufam ze je to o. k.- ze by jinak treba ani neusnul- kdyby ho to bolelo ![]()
@lujziana v klidu, děti jsou gumové. Ale už jen to, že se směje, je důkaz, že je spokojený ![]()
Priste tolik nemackej:-D, bude dobrej, jinak by plakal:-),hlavne ty se zkus vyspat maminko:-)
@lujziana jestli teď spí, tak si mazej lehnout taky. Občas i dvacet minut pomůže se nezhroutit. Neboj, malý je v pohodě, i měsíční miminko pozná, že ho něco bolí a dává to najevou pláčem (třeba prdíky, však určitě víš), tak roční už to ví sakra dobře a určitě by se ozval i kdyby jsi ho jen víc zmáčkla, aniž bys mu rovnou musela ta žebra zlomit ![]()
A využívej volné chvilky na spaní, on člověk pak opravdu začne magořit, když už je toho nevyspání hodně ![]()
Neboj se. Určitě mu nic není. Já cvičím 4× denně s ročním klukem Vojtovku a drtím ho u toho tak, že mám co dělat ho udržet, když ho zalehnu nebo zakleknu kolenem. Takže ten tlak na něj je extrémní. Takovým laškováním, jaké popisuješ, mu určitě neublížíš. A s tím spaním to vidím tak, že my matky vydržíme dost, ale čeho je moc, toho je příliš. Takže šupky dupky do peřin, když spí mimčo ![]()
@lujziana píše:
Zdravím- uspávala jsem malího naruce- skoro ročního. Nechtěl spát tak jsme dělali blbosti -v narucí tak jak ho uspávám jsem ho zmáčkla a šmudlala jsem nosem o jeho nos-střašně se tomu smal, takhle asi 5×. Ted doufam ze jsem mu neudelala nic se žebrama jak jsem ho mačkala- to snad néé. sice jsem ho mačkala větši silou ale kdyz on se tomu tak smal… už mi asi hrabe
![]()
- tyden sem se uz nevyspala- zoubky
![]()
Příspěvek upraven 23.10.12 v 11:12
děkuji všem
malej je vzhuru-hraje si- ječi, piští- vypadá to že je vše v naprostym pořádku ![]()