Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
mam v tom trošku gulaš.. jak je to s těma měsícema jak se to vlasntě počítá?
Mala se narodila 7.5 takže ma 5,5 měsice? byli jsme dneska u dr. a říkal, bavili jsme se, že se ještě neotáčí na bříško sama a doktorka vždyt na to ma ještě spoustu času do konce 6 měsíce… ale ukončeny 6 měsíc budeme mít za 2 týdny?? nebo myslela do konce 6 měsíce jako ukončeného?
v tom zmatku jsem se ji nezeptala a ted mi to šrotuje v hlavě.
Díky Aga
Do konce 6.m. je ještě celý 6. měsíc. Rozdíl je ale ukončený 6. měsíce, to máte za těch 14 dní vy.
@Petra2829 píše:
Prostě 6.11 bude tvému mimi 6 měsíců celých.
6? Když se narodila 7mého?
Jinak mají holky pravdu ![]()
NO jenže psaly jste to tady každá jinak ![]()
takž ukončený 6 měsíc bude mít 7.11?
a do konce 6 měsíce to znamena jak psala micelinka ještě celý 6 měsíc takže 7.12???
Ja se omlouvám
.. ale chtěla bych v tom mít jasto..
7. bude podle mně začínat už sedmý měsíc, tzn že jí bude 6m a jeden den, aspoň i u nás v porodnici brali den narození jako den první
7.11. bude mít ukončený celý 6.měsíc a bude začínat měsíc sedmý.. to jak řekl váš doktor bych pochopila jak jsi psala-že má čas do konce 6.měsíce, tzn. ty dva týdny..
kdyby řekl do konce 7.m, tak bych pochopila že má čas ještě měsíc a dva týdny
@peťulís píše:
7.11. bude mít ukončený celý 6.měsíc a bude začínat měsíc sedmý.. to jak řekl váš doktor bych pochopila jak jsi psala-že má čas do konce 6.měsíce, tzn. ty dva týdny..kdyby řekl do konce 7.m, tak bych pochopila že má čas ještě měsíc a dva týdny
Chápu to úplně stejně do půl roku věku - tj. do 7.11.
Ale mezi náma, když provede dítko otočku o pár dní později, nic se neděje ![]()
@fragola přesně tak, nejhorší je srovnávat podle tabulek - a že to plno doktorů s radostí dělá
pak maji maminy pocit že jejich děti jsou pozadu, a někteří mudři je hned ženou na cvičení… až se na to bude malá cítít tak se otočí a pak bude na bříšku pořád ![]()
@fragola ty jo, a koukám že brzo budeš mít 7. mimčo? to je úžasný
taky bych jednou chtěla víc dětí.. to musíš mít doma pořád veselo… ![]()
@peťulís Veselo máme, tím si můžeš být jistá
Občas bych teda s chutí praštila dveřmi a prchla, ale vždycky mě to hodně rychle přejde
Neměnila bych ![]()
@fragola Tak dětičky se dají vyvdat. Nemusíš je nutně porodit. Já mám 3 a stačí. Teda možná
Hele jaké to je rodit tolik dětí? myslím tím jsou porody čím dál lepší? Jedna mamina u nás rodila 5 .Ze sálu odešla hned po svých. Já teda ne po 3
A že jsem ho měla rychlý a pohodový.
@Petra2829 No jo, já vím… Ale vážně, mám je s jedním úžasným chlapem ![]()
Porody, no, dalo by se říct, že čím dál horší… Teda, já od 4. porodu končím s prasknutím vody a vymizení kontrakcí, takže nic moc, ale dalo se. nejlepší byl 2. porod
A ze sálu jsem vždycky odešla po svých ![]()