Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, prosím o radu ![]()
Rozhodli jsme se, že budeme naši 8 měsíců starou terku koupat ve velké vaně, protože vanička ji byla už těsná a koupala se celá kuchyně.
Vodu miluje už od malička, chodíme spolu na bazén, kde se vyloženě raduje, v malé vaničce je spokojená, brouká si, mluví, směje se.
Ve velké vaně se už semnou koupala vícekrát, byla uplně napuštěná, měla tam hračky, byla spokojená.
Dneska jsem ji posadila do vany, měla tam asi 10 cm vody, hračky, které se ji ve vodě líbily a začlo to, bradička jako před pláčem, zoufalý pohled a jek. Hnedka jsem se svlékla a vlezla si tam k ní. Nepomohlo to. Vzala jsem ji na ruce, přestala plakat. Sedla jsem si do vany a ji si posadila mezi nohy, zadam, a k sobě, plakala. Rychle jsem ji umyla zadeček, hodně plakala a už jsem ji musela sušit, už pak byla klidná. Spinká.
Nevíte čeho se mohla tak bát nebo jak ji pomoct nebát se? Voda byla akorát, tak jako vždy. Nechápu. Poraďte prosím:)
Asi jinak půjdu zítra kupovat velkou vanu na kuchyňký stůl, protože stávající jsem vrátila švagrové ![]()
Nebyla jí zima, když tam bylo málo vody? Neklouzalo jí to? (já dávám do velké vany protiskluzovou podložku s přísavkama, ale i tak se stalo, že se mladej už párkrát nějak blbě mrsknul, potopil se od hlavy až k patě a pak už tam samozřejmě nechtěl být)
SSstarší byl to samé, koupal se v kýbli, miloval to. Ve velkém bazénu stejně. Ve velké vaě řev. no, koupal se v kýbli do roka a půl, možná víc, pak už ho velká vana bavila.
Naše prdelka se začala koupat s taťkou, asistovala jsem jim, byla prča
pak chodili a koupali sami a teď má Nelka vodu nad pupek, milion hraček a pěnu a taťku nebo mě u sebe a je spokojená,
KDYŽ SE ALE POKADÍ-A JDEME UMÝVAT A ZAPOMENU DÁT PROTISKLUZ. PODLOŽKU A SKLOUZNE JI NOŽKA TAKY ŘVE.
máme za pár korun z ikey krokodýla a fakt bez něj to nejde
![]()
Taky s tím bojujeme, ale synovy už je 20m.. dokud byl ve vaničce, tak to šlo, jenže kvůli atopickému exemu máme doporučeno jen sprchovat, a to je zle.. začne se tulit už v koupelně a sprchování? to už je s jekotem, a nenechá toho, dokud ho nevyndám.. zkoušela jsem i napustit trošku vody do velké vany a je to stejné, natahování a pak řev.. jinak do bazénu super.. akorát tam chytl virové bradavičky, má jich asi 8..
člověk s ním jde po roce do bazénu a hned si přitáhne tohle
Co vyzkoušet dát vaničku do vany, aby si zvykla a po čase přejít zpátky do velké vany.
Napadlo mě nemůže jí studit vana na zadek? zkusit tam dát tu protiskluzovou podložku…
Bobišek ![]()
malá sprchu taky nemusí-podle mě je těm dětem zima, sprcha dělá i trochu hluk a to jim asi vadí??? ![]()
malá sprchu vydží, ale fakt hooodně krátkou, ráda se koupe…
@seliluc píše:
Co vyzkoušet dát vaničku do vany, aby si zvykla a po čase přejít zpátky do velké vany.
Takhle jsme to dělali my, když řvala ve velké vaně. Párkrát tam měla malou vaničku a pak už nebyl problém ![]()
Nas syn taky plakal ve velke vane a to docela dlouho. V male vanicce byl nakonec az nekdy do 14 mesicu, pak jsme to zkusili po delsi dobe znovu a najednou se mu ve vane libilo. Asi to chce jen cas. ![]()
Sprcha ani voda zapnutá nebyla a zima ji také nebyla, nic ji neklouzalo, vana byla vyhřátá. Ach jo. Zkusím si tam s ní zítra vlézt bez vody a hrát si, uvidíme.
My jsme začli koupat ve velké vaně už ve 3 měsících, áč se nám do vaničky nevešel, ale byl zvyklý, tak to bylo bez problému a do dnes vanu miluje ![]()
taky bych řekla, že jí byla zima, nahřát vanu a dát trošku víc vody, aby hned nevychadla
V malé vaničce jsem koupala snad 5×, jinak vždy ve velké a malému se to hrozně líbí, přestává se mu to líbit ve chvíli, kdy není celý pod vodou a je mu zima, zkusila bych možná přitopit, aby jí nebyla zima, když bude mokrá ![]()
@MarieOVMUC Já bych se zpočátku koupala zároveň s malou a rozhodně přidala vodu.
Prcek teda tyhle problémy nemá, takže přímou zkušenost s rykotem ve vaně nemám, on vodu taky miluje a myslím, že by dal i širé moře ![]()
Malá taky velkou vanu nesnese.. Podle mě se bojí, protože jsou kolem ní ty stěny a nemá výhled..