S tátou neusne

499
19.10.12 23:46

S tátou neusne

Ahoj, prosím o radu.

Máme 4m holčičku a jelikož už kojím co 3 hodky, rozhodla jsem se občas někam vyrazit, mám jěště koně, takže jsem si říkala, že už bych mohla zase začít třeba 3× týdně jezdit a na ty 3 hodky nechat malou příteli. Problém je v tom, že malá dost často spí, vydrží 1,5h vzhůru a chce spinkat, usíná krásně v postýlce, položím, držím za ruku a za chvilku usíná. Jenže příteli prostě neusne, jak si hrají v pohodě, položí ji do postýlky, chvilku dobrý a za chvíli řev a hysterický záchvat, vezme ji na ruce řev, skáče s ní na balonu řev a prostě neusne, až přijdu já, nakojím a bud už se jí nechce a nebo uspím. Když se to stalo poprvé říkala jsem si náhoda, třeba byla přetažená nebo se jí naopak nechtělo spát, ale stává se to pokaždé asi už 3 nebo 4. Dnes to samo. Byla jsem si sednout s přáteli a musela jsem se vrátit ji uspat a zase jet zpět. Vrtá mi hlavou čím to může být. Příteli jsem ukazovala a vysvětlovala milionkrát, jak to má udělat a myslím, že to nedělá nějak zvlášt odlišně. Máte někdo nějaký nápad čím by to mohlo být a jak to vyřešit? Měla bych raději zůstávat doma nebo zkusit uspávat s ním? Malé je mi líto, nechci, aby zbytečně plakala. Ale také bych občas ráda někam zašla. Také jsme zkoušeli, že by ji vzal ven v kočáru, ale ani tam neusnula, ale alespoň neplakala :nevim:. Občas se mi taky stane, že je přetažená, tak si zanadává a usne, ale že by až hystericky plakala, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13141
19.10.12 23:49

Napadá mě šátek. Manžel když hlídal, tak si malého navázal na sebe, skákal s ním na balonu a malý pak zabral. Ale každé dítko je jiné.
A chodíš ven přes den? Víš, jestli je to normálně přes den, tak jeden výpadek ve spaní není taková hrůza. Prostě by byla od kojení do kojení vzhůru a třeba si můžou spolu hrát. Netrvala bych striktně na tom, že musí po 1,5 hodině s ním taky usnout. Měli by spíš spolu dělat to, co oběma vyhovuje.
Pokud je to večer, kdy by měla už spinkat, tak pokud jdeš ven jednou za čas na chvíli, tak se to nespinkání taky nezblázní.
Já začala večerní spánek řešit v 7m a celkově spaní přes noc v 9m. Od té doby spí v pohodě celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
20.10.12 00:07

@omites Já na tom nijak netrvám, to si tak nastavila malá, kdyby byla spokojená, je mi to fuk jestli spí nebo ne, ale u hraní začne fňukat a být unavená, tak jí dáme do postýlky a za chvíli usíná, vždycky je to po té hodině a půl. Když je vzhůru déle třeba ty 2 hodky, začne si třít oči a pak je to horší. Nezdá se mi, že by pokaždé, když ji hlídá, ji dával spát zrovna, když nechce, ale je možné že to neodhadne, ví že až žačne fńukat. Nikdy u toho nejsem, tak nevím, ale říkal, že to tak dělá. A dnes to udělala při večerním, uspával kolem 8, tak jako vždy, je tak zvyklá. Předtím spala chvilku kolem 6, snad jen 1/4h, takže si nemyslím, že by byla vyspaná. My ji nenutíme, že by musela do 5 min usnout, když ji to nejde, tak na ni chvilku, mluvím ona si hraje s mou rukou a za chvilku usíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
20.10.12 00:11

A když třeba spí večer od 6 do 7, tak ji nedám spát v 8 a nenutím, položím ji třeba až v 9 i to se někdy stává a zkusím jestli nechce spát, když ne tak si chvilku hrajem a jak fńukne, tak se jde spinkat. To dělám ale jen večer, přes den čekám až se ozve sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
20.10.12 00:13

Co jí zkusit dát do postýlky tvoje nošené tričko? Třeba se víc uklidní, když ucítí tebe i když tam nejsi. Ale malý třeba na tohle moc neragoval. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
20.10.12 00:18

Přítel už s toho má taky trauma, je mu to líto. Už má s toho úplně strach :roll:. Dneska říkal, že ji uspával naposledy, že na ten pláč nemá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
20.10.12 00:20

Dobrý nápad :palec:, můžu to zkusit, říkala jsem si, že jednou se doma někde schovám a mrknu, jak to dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
20.10.12 00:25

@Dee29 manžel taky nemá na pláč malého. Vždycky ho vytahoval z postýlky (když už tam náhodou usnul) a dával mi ho do postele, prej aby zbytečně neplakal. Takže jsem měla malého do 9m u sebe. Ale i já jsem byla ráda, že tam je a že chlap nic proti tomu nemá.
Poprvé večer hlídal, když synovi bylo 7m. To prej bylo peklo. Jenže manža je hrdý a nikdy by mi nezavolal, chtěl mi dokázat, že to vzvládne. Já jsem přišla v 23h a malý spal v postýlce. Posléze jsem se dozvěděla, že mu vřískal všude - v naší posteli, v lehátku, v náručí. Vyhodnotil to tak, že bude asi vřiskat všude. Šupnul ho do postýlky, sedl si na schody a otevřel si slivovici. Takhle hodinu čekla, až to malého přestane bavit a usne.
Já toho tenkrát využila a začala uspávat od té doby v postýlce a zanedlouho se to naučil. Celou noc spí od 9m, kdy jsem mu vzala noční kojení.
To byla jenom taková odbočka, aby jsi viděla, že jsou i další chlapi, co to blbě snášejí, když jim dítko řve.
Nadruhou stranu si dodnes pamatuji, když jsem přišla večer z bazénu domů a manžel se na mě hrdě prsil :mrgreen: :mrgreen: Na hrudi v šátku mu totiž spal 3m syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
20.10.12 00:33

:mrgreen:, to já mu vždycky říkám, aby kdyžtak volal ( a on vždycky zavolá :lol: ) Malá spala se mnou do 3 m v posteli, pak šla do postýlky a úplně v pohodě :palec:, šátek doma mám, ale malá tam není zvyklá, ale taky je to varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24182
20.10.12 02:46

Dee, mě napadla ještě jedna varianta, trochu podobná tomu, co jsi tu psala. Nechat přítele uspávat i když jsi doma. Ne třeba každý den, ale každý druhý, nebo 2 krát za týden. Třeba jen malá není zvyklá, že jí uspává někdo jiný než ty. Ale určitě bych se nevzdávala toho, aby jsi někam chodila. To jde dle mě jen cesta do pekel, i ty si musíš odpočinout od malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
20.10.12 09:01

No já ti moc neporadím, protože mám doma to samé, možná ještě horší, ten můj závisláček se taťkou nedá uspat ani když jsem doma a v noci kdyby k němu vstal přítel tak spustí ještě větší hysterák…příteli je to taky líto, ale jak padne 6 hodina večerní smím ho chovat jen já…
jednou jsem odjela na 3h pryč, připravila odstříkané MM (kojím po dvou hodinách) a chudák děcko celou dobu prořvalo ani se nenajedlo…když jsem přišla přítel mi vrazil dítě do ruky vzal si pivo a cigáro a šel se na chvílu uklidnit do kovárny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
20.10.12 10:02
@catherine100 píše:
No já ti moc neporadím, protože mám doma to samé, možná ještě horší, ten můj závisláček se taťkou nedá uspat ani když jsem doma a v noci kdyby k němu vstal přítel tak spustí ještě větší hysterák…příteli je to taky líto, ale jak padne 6 hodina večerní smím ho chovat jen já…
jednou jsem odjela na 3h pryč, připravila odstříkané MM (kojím po dvou hodinách) a chudák děcko celou dobu prořvalo ani se nenajedlo…když jsem přišla přítel mi vrazil dítě do ruky vzal si pivo a cigáro a šel se na chvílu uklidnit do kovárny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak to máš ještě horší :) no zkusím ještě týden dva uspávat s přítelem a uvidíme, třeba přijdem na nějaký detail. Taky se bojím, aby třeba pak neměla averzi uspávání v postýlce, když už to tak hezky uměla :think: a neusnula ani mě a budeme zase chovat a chovat. Díky všem za příspěvky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí