Neposazovat - 5,5 měsíce!

300
23.10.12 09:53

Neposazovat - 5,5 měsíce!!

Zajímala by mě jedna věc. Všude čtu, dítě neposazovat, až kolem 7 nebo 9 měsíce (teď nevím přesně). Mám chlapečka 5,5 měsíce a asi přirozeně jako všechny děti v tomto věku, když já sedím a mám ho na sobě v takovém pololehu opřeného o mé břicho zádičkama a hlavičkou, tak se začal sám posazovat. Prostě zatne bříško a dostane se do sedu. To je přece u miminek v tomto věku normální. Sama ho neposazuji, ale on se do sedu dostane vlastní snahou. Přece ho nebudu násilím držet v pololehu, stejně by to prořval. Tohle sezení se tím asi nemyslí, ne? Přece nebudu bránit dítěti ve vývoji a snaze. Mám přečtenou Kiedroňovou, ale v některých věcech mi zatmavila zdravý rozum.. :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101713
23.10.12 10:02

Já mám pocit, že přesně tohle se myslí, že se nemá dělat… protože takhle se mimčo do sedu dostat nemá, takže to se správným vývojem nemá nic společného.

Příspěvek upraven 23.10.12 v 10:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
23.10.12 10:02

Ty já ti nevim ale já osobně jsem chodila v 9.měsících, vždycky jsem si myslela že přirozený vývoj je nejlepší tak bych mu nebránila, pokud chce sedět at sedí, podle mě jsou tím míněny děti které se sami neposazují? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
23.10.12 10:05

No to je právě špatně musí si sedat přirozeně to znamená z lehu se musí umět dostat na všechny 4 a pak rotací těla dosednou na zadeček to je to že si samo dítě sedne takhle ho ty mámš v pololehu čím mu to usnadnuješ a on sám na to npříjde jak se z lehu dostat do sedu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.10.12 10:06

Ja myslim, ze staci procist diskuze, na tohle tema jsou toho tady mraky ;) Tenhle sed je prave ten spatny, dite se zveda pres brisaky, zadovy svaly nezapojuje…to pak muze nadelat v budoucnu problemy. Dite se nema posazovat ani v tech 9ti mesicich, ono si sedne samo…pres kolena a v dobe, kdy na to budou pripraveny vsechny svaly. Tohle, co popisujes, se snazi delat fura deti, pokud jim k tomu das prilezitost. Ja ji nedala, tak mi to nedelaly :) Nasilim ho drzet nemusis, staci ho proste do tyhle polohy nedavat. Ale jestli se mu to uz zalibilo, nebude to snadny :D
Jinak to zalezi na tobe :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
23.10.12 10:07

Osobně si myslím, že tohle je právě špatně..on si nesedne z lehu, on si sedne z pololehu a to se nemá, stejně tak děti, které si sednou přitažením, to je taky špatně..správnému sedu má předcházet šikmý sed a to tohle není..hlavně je to na něj dost brzo..pokud se neplazí a nebo neleze, to už by jinak na to nárok měl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
23.10.12 10:11

A jak ho tedy máte na sobě, když sedíte? To ho tedy asi nemůžu vůbec v sedu držet na sobě.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
23.10.12 10:12

@jájaana Tento sed je špatný, ve snaze a vývoji bys mu bránila, kdybys ho pokládala poté, co by se do sedu dostal z leže. ;-)

Ale každý ať si to dělá podle sebe. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
23.10.12 10:14
@jájaana píše:
A jak ho tedy máte na sobě, když sedíte? To ho tedy asi nemůžu vůbec v sedu držet na sobě.. :nevim:

Můžeš ho položit na břicho na tvoje nohy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
23.10.12 10:15
@jájaana píše:
A jak ho tedy máte na sobě, když sedíte? To ho tedy asi nemůžu vůbec v sedu držet na sobě.. :nevim:

V klubicku…zvedala jsem nohy, aby byly zada kulaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.10.12 10:17
@jájaana píše:

V tom polosedu a spoj si svoje ruce pod jeho nohama a trošku mu je přitáhni k bříšku - a už se neposadí.
Jinak posazovat se nemá nikdy. Až ho položíš na zem na záda a on si sám takhle v prostoru sedne, tak až potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939

Jak psaly holky, toto je špatně. Ono sednou dítě si může různými způsoby, moje dcera si třeba sedla přes šikmý sed a vůbec ne přes všechny 4 a bylo to v pořádku. Tohle co popisuješ, je jen přitažený do sedu, určitě nesedí s rovnými zády. Taky jsem držela malou v klubíčku, tím zabráníš tomu přitažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287

@jájaana tohle je zrovna ten „blbej sed“, jak už ti holky psaly, dá se tomu zabránit jedině tak, že ho budeš mít na klíně jakoby ve „vajíčku“ nebo jak se tomu říká - tedy zádama opřený o tebe, tvoje ruka někde v místech zadní části stehen, asi jako když dáváš holčičku čůrat, takže ho máš nabaleného v klíně, ale zároveň nesedí.
Ale náš malej třeba tuhle polohu bytostně nesnášel, buď sedět na klíně, nebo radši ležet na zemi.
Já osobně sem malýho občas, hlavně na návštěvách, kde nemohl na zem, takhle držela, i když se to zrovna nemá :oops:
Sám si sedl někde okolo 9-10 měsíce, to už správně, ze čtyřech si sedl na paty, podsadil zadek, předsunul nohy a zvedl ruce nahoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
23.10.12 10:22

Mě si takhle sedá tříměsíční miminko… První dcera nikdy nelezla, sedla si z lehu převalením na bok a v 8mi měsících obcházela nábytek… prostě nikdy nelezla po čtyřech. Sedla si, stoupla si a šla… :mrgreen:
@jájaana neusnadňuj mu to, ale nestresuj se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
23.10.12 10:25

Já na klíně buď pokládala na svoje nohy, nebo jak píší holky držela v klubíčku… případně byl občas čelem ke mě v manduce - když se chtěl nosit, tak jsem chvíli nosila a pak si třeba sedla na balon a jen lehce houpala a to mu taky stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí