Asi moc přemýšlím - muž jako vedoucí kroužků

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18305
2.6.12 11:55

Asi moc přemýšlím...

Tak máme sobotu, já mám všechno hotovo a mám chvilku pro sebe. No a zrovna přemýšlím nad událostma let minulých…
Kdysi jsem se zabýval organizováním volnočasových aktivit pro školní děti (kroužky, oddíly…) Jenže postupem času jsem z těchto činností „byl odejit“. Stálo mě to můj volný čas po dobu osmi let (když nepočítám jiné předchozí aktivity…), 65 tisíc korun a taky veškerou chuť ještě něco dělat pro druhé lidi. Časem jsem se doslechl (do očí to samozřejmě nikdo neřekne), že především maminkám se nelíbilo, že jejich dětem se měl věnovat svobodný bezdětný chlap. Není mně jasný ten mechanismus myšlení, který je k tomu závěru vedl - a vlastně mně není jasného vůbec nic. Takže se chci zeptat - pokud máte v tomto směru nějakou zkušenost nebo informaci, budu rád, když se o ni podělíte.

Ještě drobný dodatek - jednalo se o turistický (zálesácký) oddíl a různé technické kroužky (modeláři, papírové vystřihovánky, automobilová technika atd…) Takže na tomto poli se obvyle tety a babičky neangažují… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5911
2.6.12 12:00

Mám podobnou zkušenost z okolí. Kamarád dopadl stejně a maminky mu začaly důvěřovat v podstatě až když se oženil a počal dítě.
Asi je to instinkt - chránit dítě před nekalými živly. Každopádně je to škoda. Spousta chlapů má talent na práci s dětmi a já mám z dětství nejlepší vzpomínky právě na vedoucí kroužků mužského pohlaví. Nejsou to takové hysterky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.6.12 12:04

Pedofilie? Bohužel, je to tak, že mezi lidmi se hodně šíří přesvědčení, že pedofilové jsou vesměs to, co jsi popsal. Svobodný, bezdětný, se zájmem o volnočasové aktivity pro děti.
Nehledej za tím jiné fígle. Je to tak, že i se tak nějak ví, že ne každý pedofil je zároveň sadistický násilník, který na dítě hupne za prvním rohem, zřejmě jich spousta je schopno své sexuální preference držet na uzdě. Ale snaží se s dětmi být alespoň takovým způsobem. A teď kterému rodiči by se chtělo svěřovat dítě potenciálnímu pedofilovi s tím, že od neštěstí je dělí jen jeho pevná vůle.

Vím, že je to drsné, podezírat každýho takovýho chlapa z této úchylky, ale ono stačí pár případů, vybavuje se mi zrovna nějaký skautský vedoucí, který ty kluky natvrdo osouložil… To je pak na celý život se s tím vyrovnat, poznamenaní budou zřejmě nějakým způsobem navždycky. A věřím, že jejich rodiče si doteď vyčítají, že třeba neviděli nějaké příznaky, že toho kluka nepodezírali už z principu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
2.6.12 12:13

Juro, v podstatě mě napadlo to samé co Gladys. Maminkám jsi prostě „podezřelý“. Asi kdyby vás byla parta lidí, co by to pořádala, tak by se na to koukali jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
2.6.12 12:18

@Jura007 bohužel lidi trpí předsudky, někoho křivě nařknout je dost snadný a člověk, i když je nevinný, tak se to s ním táhne…
Chápu, že tě to mrzí. Nic s tím ale nenaděláš. Prostě se na to vykašli a věnuj se sobě

• Citovat
  • Upravit
47759
2.6.12 12:56
@byron píše:
@Jura007 bohužel lidi trpí předsudky, někoho křivě nařknout je dost snadný a člověk, i když je nevinný, tak se to s ním táhne…
Chápu, že tě to mrzí. Nic s tím ale nenaděláš. Prostě se na to vykašli a věnuj se sobě

Můj chlap to kdysi dělával taky. Jezdil jako vedoucí na tábory, dělal různé zalesácké aktivity, stezky odvahy, vymýšlel hry a pod. Časem ho to začalo strašně vyčerpávát, hodně dětí je dneska nevděčných, maminky nespokojené, protože děti si stěžují, že nemají přístup k internetu a pod. To že se maminkam nelíbí, že se dětem věnuje bezdětný chlap, se už nedivím, kluk mi chodil minulý rok na skauta, jeho vedoucí - mladé střevo. Věcně stížnosti, že se kluk neumí chovat, ale že ho tam jeden sígr věcně napadal až se nakonec kluk začal bránit, to už neviděl. Seřvala jsem ho, co tam vlastně dělá, když si neumí srovnat dětí a syn přestal docházet. Je to necelé 2 měsíce, co ho ještě s jedním vedoucím z jiného oddílu sebrali policajti a za co ? no přeci pedofilie, jsem ráda, že už tam kluk nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
2.6.12 13:04

juro najdi si jiné zájmy ,já se taky maminkám nedivim ,dneska je doba zlá .. já si takového šmejda pěstovala dokonce doma a nikdy bych to do něj neřekla ,takže za mě ..já už nevěřim nikomu kdo se motá kolem dětí jako hodnej strýček :think:

• Citovat
  • Upravit
18305
2.6.12 13:12

Díky za reakce.
Ali88: no jo, ale pokud má člověk zajišťovat finanční potřeby rodiny, tak mu na volnočasové aktivity nezbývá čas. Je to začarovaný kruh - a já teda nejsem ten, kdo je na tom škodný.
Pro ostatní: já jsem si jiné zájmy už našel. A finančně dokonce zajímavější. Pokud třeba vaše polovička občas nakupuje na Aukru, tak možná ani netušíte, že máte třeba doma můj výtvor. ;)

Příspěvek upraven 02.06.12 v 13:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
2.6.12 13:13

juro je to moc dobře že sis našel ,protože tudyhle asi cesta nevede ..doba je fakt zlá .. :kytka:ehm nevyrábíš rotopedy?

• Citovat
  • Upravit
18305
2.6.12 13:19

Nééé sáruš… jemnou mechaniku… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
2.6.12 13:22

Zazila jsem to kdyz jsem pracovala ne jedne severoanglicke vesnici. Prijeli tam Americani, on umel spanelsky. Bylo jim tak kolem 45, koupili si tam dum a provozovali postu. Nemeli deti. Chteli se zapojit do komunity, necim prispet.
On zacal ucit deti na mistni zakladce spanelsky. Zadarmo, dobrovolne a uz jsme ho trochu znali (zili tam asi pul roku v te dobe) a hlavne za doprovodu ucitele!!!! a stejne se to nekomu nelibilo.
Bali se, ze je pedofil. Jak ho to muselo bolet si ani nedokazu predstavit.

Příspěvek upraven 02.06.12 v 13:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
2.6.12 13:23
@Jura007 píše:
Nééé sáruš… jemnou mechaniku… ;)

aha škoda hned bysme ti hodily na hlavu jeden nepovedenej smrdící rotoped :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
24798
2.6.12 13:25
@saracenka píše:
juro je to moc dobře že sis našel ,protože tudyhle asi cesta nevede ..doba je fakt zlá .. :kytka:ehm nevyrábíš rotopedy?
:lol: :lol: :lol:

My taky ve výtvarce měli učitele - chlapa. Ale byl teda ženatý a posléze i dětný.

Nevím, jak bych se dívala na neznámého chlapa jako vedoucího nějakého kroužku :think: Asi bych dala na zkušenosti jiných rodičů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
2.6.12 13:26

@Pipet nejdřív bych si ho ,,proklepla,, a pak bych s erozhodla, zda tam dítě dám…
Osobní nesympatie- dítě nedám

• Citovat
  • Upravit
saracenka
2.6.12 13:48
@byron píše:
@Pipet nejdřív bych si ho ,,proklepla,, a pak bych s erozhodla, zda tam dítě dám…
Osobní nesympatie- dítě nedám

ono se to někdy fakt nepozná ..v tom je ta potíž

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová