Asi špatný Spermiogram

72
8.1.16 18:44

asi špatný Spermiogram

Ahoj holky je tu nekdo kdo se v tom vyzna? ja rozumím jen nečemu :( vubec to na mě nepusobí ovšem dobře. Pokud by by nekdo kdo by mi to mohl aspon trosku přelouskat byla bych vděčnáá

makroskopicky lehce nažloutlé barvy, snížená viskosita ejakulatu, pH 7,7-7,8, oligozoo gr, 1.-2. 10mln/ml, těžká asthenospermie (8-9% dobře linearně propuls. pohybl. spermií, 8-9% nelineérních, slabě propuls. pohyb, 42% kývacé pohyby na místě, ostatní nepohyblivé)
BEZ PŘÍTOMNOSTI AGREGÁTŮ SPERMIÍ A NATIVNÍM PREPARÁTU)

V barevném preparátu dle Papanicolaua: 54% teratoformních spermií, prakt. nepřítomny adjuv. bb. bílé řady, sporadický nález prespermií.

Děkuji moc za odpověd :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9578
8.1.16 18:56

Http://www. wikiskripta.eu/index.php/Hodnocení_spermiogramu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
8.1.16 19:08

Takže minimální koncentrace má být 15 milionů na 1 ml.

Objem má být 1,4 - 1,7 mililitrů

PH má být rovno nebo vyšší 7,2

progresivní pohyb má mít 32 %

celkový pohyb má mít 40 %

Morfologie má být minimálně 4 % normálních forem spermií

• Citovat
  • Upravit
sunshinegirl
8.1.16 19:13

No aby ti to ještě trošku pomohlo tak můj chlap měl výsledky 63 milionů na mililitr, 4,6 mililitru, progresivní pohyb 68 % a normální morfologii mělo 48 % a byl vychvalovanej až do nebe, že takové spermio se dneska už nevidí.

• Citovat
  • Upravit
72
8.1.16 19:19

Děkuji holky ale nepomohlo ja prave hlavně nechápu ty cizí názvy…ja nevidím slovo PROGRESIVNÍ ani jednou v té zprávě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
8.1.16 19:26
@Saries píše:
Děkuji holky ale nepomohlo ja prave hlavně nechápu ty cizí názvy…ja nevidím slovo PROGRESIVNÍ ani jednou v té zprávě…

Já bych řekla, že u vás je těch progresivních 8-9% - tedy ty dobře lineárně pohyblivé. Tak bych to pochopila já :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
8.1.16 19:33

@Saries nám po předání výsledků vysvětlili všechny hodnoty a laicky řekli výsledek, který byl tedy dobrý, ale kdyby nebyl vím že automaticky navrhují další možné postupy a můžeš se na cokoliv ptát :think: Vám nikdo nic neřekl? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
8.1.16 19:38

Mě řekni jen ze to neni moc dobre a ze mame přijit po pul roce znovu… dneska jsme u sveho lekare mluvila jen se sestrickou ktera sama nevedela o cem mluvi :-/ vbec me neobednala k doktorovi jen mi rekla ze potom asi CAR a nejake oplodnení s darcem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
8.1.16 19:43
@Saries píše:

Přesně jak píše @ivašot Snížená viskosita je, že je příliš tekuté to sperma. PH má dobré. Má málo spermií na mililitr ejakulátu. 8-9 procent těch spermií se zřejmě dobře pohybuje, to je málo. Tak to chápu já. Ty na tom papíře nemáš ty správné hodnoty pro porovnání? A nikdo ti to nevysvětlil?

• Citovat
  • Upravit
72
8.1.16 19:49

@sunshinegirl na papíře je jen to co jsme napsala tady… nic víc… ne nevysvětlil jak jsme psala v příspěvku výše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
8.1.16 19:54

@Saries No dle mne je to jak jsem psala. Ten spermio asi vypadá dost bledě. :?

• Citovat
  • Upravit
72
8.1.16 19:56

Asi proto mi to neni schopny nikdo vysvetlit :,( nevim co delat dal zda se obratit na nejake CAR centrum kde mi opravdu porad bo muj gynekolog nevim mno :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
8.1.16 20:14

@Saries Já bych se obrátila na CAR.

• Citovat
  • Upravit
9578
8.1.16 20:22

@Saries málo spermií, špatný vzhled (defektní) a ještě se jich jen minimum pohybuje přímo, jak by měli..i tak bych nebyla skeptická a na dárce nepomýšlela. Jsou možnosti, kdy se zkouší punkce varlat, zda tam nejsou spermie lepší (to se dělá, pokud v preparátu se nenachází žádné živé, takže nebude nejspíš potřeba-MESA/TESE), nebo stačí jedna správná, která se vpraví přímo do vajíčka (ISCI)..hlavní je, že nějaké má ;) S takovým spermiogramem bych se ale určitě objednala do CARu, čekání nemá moc význam. Přítel ať začne brát vitamíny, třeba příští SPG bude vypadat o něco líp.

Příspěvek upraven 08.01.16 v 20:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
8.1.16 20:34

Dekuji moc za vysvetleni… tak jsme si to nějak představovala :hug: Bude brát určitě vytamíny… Hned v pondělí koupím jen nevím jestli všechyn potřebné dohromady nebo každý vytaním který je třeba zvléšt… Mužu se prosím zeptat co je to punkce varlat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí