Asi zánět spojivek a je víkend

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
536
28.10.22 20:34

Asi zánět spojivek a je víkend

Ahoj holky, mám trochu problém. Malý je nachcípaný a dneska mu začal z oka téct takový nažloutlý hnis. Oko červené nemá a na bolest si nestěžuje, zatím… Má tedy hroznou rýmu… No, tak čekám, co z toho bude a trochu mě to děsí. Když to bude zánět spojivek, co s tím, když je víkend? Bez vyšetření mi antibiotické kapky nikdo nepředepíše a nevydá. A jet s tím na pohotovost je asi blbost :oops:? Za jakých okolností byste to řešily jinak, než otíráním, případně kapáním optalmo septonexu? Vydrží to do pondělí, nebo je to potřeba řešit akutně?

Díky moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9003
28.10.22 20:39

Jestli bude mít ráno slepené oko krustou a rudou jakoby rozlezlou spojivku, tak je to jasné a jela bych na pohotovost. Já na to trpím, bolí to, škrábe a celkově je to hnus. Já to přes víkend přetrpím, ale dítě bych nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
28.10.22 20:41

Nemohl si jen do oka vetrit sopel? Já bych začala kapanim optalma a když by se nelepsilo tak klidně na pohotovost. Ať se mu to zbytečně moc nerozjede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65033
28.10.22 20:42

Taky bych zítra jela na pohotovost, kdyby to měl celé zalepené. Jinak jen zajet do lékárny a nechat si doporučit nějaké kapky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
28.10.22 20:49

Vyzkoušel bych nějaké kapky Desodrop (prý nějaká novinka) / O-Septonex, při nelepšení v pondělí k PL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
28.10.22 20:50

Díky moc za rady :srdce: No, podle mě mu to opravdu teče z toho kanálku, zatím otírám a je to dobré, snad je to jen k té rýmě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
28.10.22 21:15

Řešila sem to samé minulou sobotu. Jela sem na pohotovost a syn měl opravdu zánět spojivek. Dali nám kapky. Jela bych na pohotovost hned být tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
28.10.22 21:21

Klidne bych jela na pohotovost. My tam s timhle problemem byli na jare.. dcera zalepeny oko, hnis jak blazen.. a stejne manzel dostal vynadano, ze co tam delame.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
28.10.22 21:55

Dceru to nedávno chytlo taky v pátek odpoledne. Jelikož jí to nebolelo, tak jsme vydrželi s opthalmo septonexem až do pondělí k naší paní doktorce. Měla u toho raky ošklivou rýmu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
28.10.22 23:24

Zajdi do lékárny koupit světlík lékařský - bylinku. Udělej vývar, sceď přes kapesník (platno), ať tam není ani drobeček. Noc Baťovy tampon a dávej několikrát denně na oko. Jakoby to ono tím kteří - hodně mokré, ať se dostane i do oka.
Je to lepší a účinnější, jak jakékoliv léky a antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12914
29.10.22 00:48

Poprve se mi to stalo u nekolikamesicniho mimina, probudilo se se zalepenyma ocima, sobota odpoledne, lekarna tricet kilaku ve meste, doma nic, akorat sousedka mela nejaky stary dospelacky kapky. Zavolala jsem na pohotovost, co s tim, a doktorka mi rekla, ze stejne musim do mesta do lekarny, tak at se nejdriv stavim u nich. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
29.10.22 08:07

Já pri potížích o víkendech nebo odpolednech kdy si nejsem jistá zda jet nebo ne tak aspoň na tu pohotovost volám a poradim se s nimi… tam zavolej, popis jim stav a třeba ti doporuci co nejvhodnějšího koupit anebo tam zajet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
29.10.22 08:21

Primarne se musi resit i ta ryma, nevim, kolik ma let, Sinupret sirup, smrkat, odsavat a kapky na splasknuti sliznice. Pokud ma rymu, tak se ani hned atb kapky nepouzivaji. Ocuflash kapky nebo opthalmo septonex a vyckala bych do pondelka. Kdyby nemel rymu, tak reknu na pohotovost pro kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
29.10.22 10:31

Tak malý se dneska probudil a naštěstí už mu z oka nic neteče, má ho trochu červené, ale jen zvenku, ne zevnitř. Myslím, že to je z té rýmy, ta už ho dneska trochu přechází, tak snad bude Ok. Je to s nim teď těžké období, cokoliv co se stříká do krku nebo do nosu = tragédie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí