Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám trochu problém. Malý je nachcípaný a dneska mu začal z oka téct takový nažloutlý hnis. Oko červené nemá a na bolest si nestěžuje, zatím… Má tedy hroznou rýmu… No, tak čekám, co z toho bude a trochu mě to děsí. Když to bude zánět spojivek, co s tím, když je víkend? Bez vyšetření mi antibiotické kapky nikdo nepředepíše a nevydá. A jet s tím na pohotovost je asi blbost
? Za jakých okolností byste to řešily jinak, než otíráním, případně kapáním optalmo septonexu? Vydrží to do pondělí, nebo je to potřeba řešit akutně?
Díky moc ![]()
Jestli bude mít ráno slepené oko krustou a rudou jakoby rozlezlou spojivku, tak je to jasné a jela bych na pohotovost. Já na to trpím, bolí to, škrábe a celkově je to hnus. Já to přes víkend přetrpím, ale dítě bych nenechala.
Nemohl si jen do oka vetrit sopel? Já bych začala kapanim optalma a když by se nelepsilo tak klidně na pohotovost. Ať se mu to zbytečně moc nerozjede…
Taky bych zítra jela na pohotovost, kdyby to měl celé zalepené. Jinak jen zajet do lékárny a nechat si doporučit nějaké kapky
Vyzkoušel bych nějaké kapky Desodrop (prý nějaká novinka) / O-Septonex, při nelepšení v pondělí k PL.
Díky moc za rady
No, podle mě mu to opravdu teče z toho kanálku, zatím otírám a je to dobré, snad je to jen k té rýmě…
Řešila sem to samé minulou sobotu. Jela sem na pohotovost a syn měl opravdu zánět spojivek. Dali nám kapky. Jela bych na pohotovost hned být tebou.
Klidne bych jela na pohotovost. My tam s timhle problemem byli na jare.. dcera zalepeny oko, hnis jak blazen.. a stejne manzel dostal vynadano, ze co tam delame.. ![]()
Dceru to nedávno chytlo taky v pátek odpoledne. Jelikož jí to nebolelo, tak jsme vydrželi s opthalmo septonexem až do pondělí k naší paní doktorce. Měla u toho raky ošklivou rýmu ![]()
Zajdi do lékárny koupit světlík lékařský - bylinku. Udělej vývar, sceď přes kapesník (platno), ať tam není ani drobeček. Noc Baťovy tampon a dávej několikrát denně na oko. Jakoby to ono tím kteří - hodně mokré, ať se dostane i do oka.
Je to lepší a účinnější, jak jakékoliv léky a antibiotika.
Poprve se mi to stalo u nekolikamesicniho mimina, probudilo se se zalepenyma ocima, sobota odpoledne, lekarna tricet kilaku ve meste, doma nic, akorat sousedka mela nejaky stary dospelacky kapky. Zavolala jsem na pohotovost, co s tim, a doktorka mi rekla, ze stejne musim do mesta do lekarny, tak at se nejdriv stavim u nich. ![]()
Já pri potížích o víkendech nebo odpolednech kdy si nejsem jistá zda jet nebo ne tak aspoň na tu pohotovost volám a poradim se s nimi… tam zavolej, popis jim stav a třeba ti doporuci co nejvhodnějšího koupit anebo tam zajet…
Primarne se musi resit i ta ryma, nevim, kolik ma let, Sinupret sirup, smrkat, odsavat a kapky na splasknuti sliznice. Pokud ma rymu, tak se ani hned atb kapky nepouzivaji. Ocuflash kapky nebo opthalmo septonex a vyckala bych do pondelka. Kdyby nemel rymu, tak reknu na pohotovost pro kapky.
Tak malý se dneska probudil a naštěstí už mu z oka nic neteče, má ho trochu červené, ale jen zvenku, ne zevnitř. Myslím, že to je z té rýmy, ta už ho dneska trochu přechází, tak snad bude Ok. Je to s nim teď těžké období, cokoliv co se stříká do krku nebo do nosu = tragédie ![]()