Asi zešílím, bojkot nočníku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
105
29.12.19 23:55

@Trojlístek jojo jasné, že jsem o tom četla i slysela, jen jsem tajné doufala, že zrovna toto se nám vyhne, když nám malý 3 měsíce po porodu v kuse jen řval, řval, řval :( defakto můžu být ráda, že třeba nemlátí hlavou o zeď, nebo tak :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
30.12.19 00:20

@Veronnie, máš prostě citlivější, dráždivějsi dítě… Bude se to zlepšovat a pak jen druhé období vzdoru, předpuberta, puberta a tak… :mrgreen:
Venku se zkus domluvit, já to dělám cestou nejmenšího odporu… Hlavně netrvám na blbostech… Jsou věci přes které nejede vlak, ale zase věci, kdy to nechávám plynout… A na okolí kašli, kdo měl děti - ví a kdo ne - tak stejně nepochopí… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
30.12.19 03:32

Dneska v noci, co předvádí, to je neskutečne. Rve každou hodinu. A teď scéna jako prase. Že mě tu nechce, tak do mě v posteli začal kopat, hystericky rev, tak jsem odešla do obýváku, spustil ještě víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
30.12.19 04:28

Ahoj, náš malý taky prožívá dost intenzivní období vzdoru, ale na spinkání to nemá vliv, v noci je spíš mazlivý…a on usíná bez problémů a toto dělá až pak v noci? A když ho i přes řev a kopání obejmeš tak se vzpouzí nebo…? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
30.12.19 09:13

@AnonymkaP usíná krásne, do 15 minut je tuhý a pak v noci spustí. A když se ho snažím objímat, tak se vzpouzi. Ale dneska asi byla nějaká divná noc. Psala jsem kamarádce a ta měla doma to samé, taky neklidný byl její malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.12.19 12:28

Můj syn to stejný. Budou mu 3 roky, je to dost náročný. Období vzdoru a noci šílený… Pořád se budí hysterickym pláčem, řve, tahá mě z postele… Mám i 5ti měsíční miminko, v noci kojím, takže se nevyspim. A když v noci vstane, trvá mu i 3 hodiny než znovu usne. Dneska jsem měla budíček ve 3h rano :roll: dávám mu před spaním i bachovy krizové kapky, ale nějak to nezabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.12.19 13:40

Nechceš aby tě období vzdoru minulo - znamená to, že se dítě úspěšně rozvíjí, jeho mozek dělá to co má, objevuje se vědomí toho, že je samostatným jedincem a ví, že jeho rodiče jsou natolik bezpeční a pečující, že snesou i to že zrovna projevuje nepříjemné emoce.

Ale vzhledem k tomu, že ještě neumí pořádně říct co chce a nechce, tak to holt zesiluje celou tu frustraci, že se spousta věcí děje tak, jak nechce.

S nácvikem na nočník určitě počkej.

No a se zbytkem se prostě obrň trpělivostí a ideálně se pokoušej porozumět tomu co chce předem a snaž se omezit sitacuace, kdy je unavený, nevyspalý, hladový a žíznivý, protože pak je každý člověk vzteklejší, než normálně.

Ale ve skutečnosti jedinné co potřebuješ je ho nezabít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí