Špatný oční kontakt a chůze po špičkách

Anonymní
27.12.19 21:29

Špatný oční kontakt a chůze po špičkách

Jdu si pro radu k maminkám, které mají podobné zkušenosti. Mému synovi je 20 měsíců a trápí mě je ho oční kontakt a častá chůze po špičkách. Oční kontakt udržuje jen z větší vzdálenosti a z blízka skoro nikdy a když už se koukne, tak na setinu 8o. Chůze po špičkách jen na rovném povrchu. Na koberci skoro vůbec a venku v botech, také ne. Jen se mi zdá, že někdy má tendenci už i v botech. Možná jak je na to zvyklí. Což se mi nelíbí. Nechci aby pak měl problém s nožičkama. S doktorkou jsem už před pár měsíci řešila chůzi a doporučila mi bačkůrky. Ale on si je už sundavá a tak to je na prd. Ale je fakt, že bačkůrky to trochu eliminují.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
880
27.12.19 22:03

Zeptam se: ma precitlivele nejake smysly? cich, chut, hmat… druhy obleceni, konzistence jidla, vune, zapach, plys, plastelina…dela mu neco zle? pokud te nic nenapada zkusila bych masirovat plosky nohou a udelat smyslovy koberecek, stridat povrchy a chodit bosky.
mute mit precitlivele chodidla. v kombinaci s ocnim kontaktem…screening na poruchu autistickeho spektra v 18 m byl v poradku? jestli ano, zkusila bych nechat vysetrit zrak. staci orientacne u optometra pristrojem Plusoptix-meri na dalku, takze dite nejak nestresuje. s chuzi po spickach by jeste mohl pomoct fyzioterapeut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.19 22:10

@Teresa.p předem děkuji za odpověď. Není na nic přecitlivělí. Ničeho jsem si nevšimla. Jinak test byl v pořádku. S tím očním kontaktem jsem se chtěla poradit s doktorkou, ale měla tam frmol a tak mi je řekla DOBRÝ a to bylo vše. Jsem už z toho fakt zmatená a nechci nic zanedbat. Zkusím najít nějakou oční kliniku a objednat ho. Ohledně chůze, dokud jsme měli jen koberce, tak na špičky nestoupal. Ale co máme podlahy, tak hrůza. Furt ho napomínám, ale noc nezabírá. On je hodně živý, tak furt jen běhá a to ne po špičkách

• Citovat
  • Upravit
2996
27.12.19 22:18

Me bylo receno, ze male dite nebude dlouho koukat do oci druhemu cloveku. Ze jde napr. o to, ze ho oslovis jmenem a ono se podiva. Staci chvilicka, zadne dlouhe hledeni do oci. Za chuzi po spickach muzou byt zkracene slachy (tusim). Sundava i boty na tkanicky? Moje obe dve deti kolem druheho roku mely obdobi, kdy chodily po spickach. Trvalo to asi mesic, mozna trochu dele, ale preslo to samo. Asi je to bavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
27.12.19 22:20

Kdyz ti neco ukazuje, podiva se na tebe ve smyslu “vidis to mami”? jen se objednej k optometrovi a ne hned k ocnimu lekari. to bude stacit. a k tomu fyzioterapeutovi. syn po spickach nechodil, ale fyzio mi ukazal jak mickovat plosky a prave to by mu mohlo pomoct :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.19 22:24

@Teresa.p Jj, to se na mě kouká. Když něco chce, tak mi to řekne a koukne na mě. Když si chce hrát, tak si pro mě dojde a řekne ruku a dolů a to znamená pro něj “ pojď se mnou” a třeba mě zavede do pokoje. Když dávají pohádku a jemu se tam něco líbí, tak to řekne a podívá se na mě. Tak snad tohle by mělo být v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.19 22:25

@luci.no no právě těch zkrácených šlach se bojím. Nechci aby si uškodil s tím chozením po špičkách

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML