Astra Zeneca embolie

4843
12.3.21 17:01

Astra Zeneca - problemy?

Ahoj, je tu někdo, kdo rozumí očkování? Jde mi to ty embolie, co přisuzují vakcině Astra Zeneca. Nejsem zdravotník.
Když koukám na televizi, tak vidím, že u nás, když se dává očkovnání, tak píchnou a trochu natáhnout zpátky, asi jestli netrefili žílu. Když koukám jak očkujou ve světě, tak často píchnou a hned tam šoupnout vakcínu. Nemůže toto zvyšovat ta rizika embolie?

Jinak těch embolií je na ty miliony pořád docela málo. To asi i bez očkování umře na embolii ve světě pár lidí za den, ne? Takže jen statistiká úmrtnost? Jsem zvědavá, jak to vyhodnotí, snad to nebude zásadní problém. Už se nemužu dočkat, až budu mít rodiče a pak i já očkování za sebou a trochu klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
12.3.21 17:08

Ne, při tak malém množství vzduchu k embolii nedojde, muselo by ho být větší množství. A i ve světě je to jako všude jinde, záleží na dané zdravotní sestře, jestli to dělá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.3.21 17:19

Mám teda Pfaizra.
Nevím, jak to udělala sestřička, protože jsem intuitivně otočila hlavu, když jsem byla očkovaná.
Ale nemám ani flíček. Byla jsem na jiném místě, než byly kolegyně. Ony mají všechny flek kolem místa vpichu a takový brnbolec pod kůží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
12.3.21 17:23

Ale to byvaji trombozy-krevni srazeniny, ne vzduchove embolie. Navic se to nepicha do zily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
12.3.21 17:28

@Vemas To se picha do svalu. Ale dotaz prave byl, ze na nekterych zaberech nezkontrolujou tim natazenim, ze netrefili zilu.
@Aduš8 Dik za vysvetleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
12.3.21 17:34
@Petra Star píše:
Ahoj, je tu někdo, kdo rozumí očkování? Jde mi to ty embolie, co přisuzují vakcině Astra Zeneca. Nejsem zdravotník.
Když koukám na televizi, tak vidím, že u nás, když se dává očkovnání, tak píchnou a trochu natáhnout zpátky, asi jestli netrefili žílu. Když koukám jak očkujou ve světě, tak často píchnou a hned tam šoupnout vakcínu. Nemůže toto zvyšovat ta rizika embolie?Jinak těch embolií je na ty miliony pořád docela málo. To asi i bez očkování umře na embolii ve světě pár lidí za den, ne? Takže jen statistiká úmrtnost? Jsem zvědavá, jak to vyhodnotí, snad to nebude zásadní problém. Už se nemužu dočkat, až budu mít rodiče a pak i já očkování za sebou a trochu klid…

Zdravotníci neví nic víc, co se týká těch reakci, než běžná populace. Info z médií. Na výsledky šetření se čeká.
Ročně je v evropské unii půl milionu úmrtí na embolku. Takže není překvapive, že umře v časové souvislosti s očkováním, pokud se ockuje masivně tak, jako teď. Zda se jedná o souvislost časovou nebo příčinnou, to asi my nerozstipnem, musíme si počkat, co vymysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.21 18:11

@Kelsey u nás šlo hodně o typ vakcíny. Kdo byl na Pfizeru, tak bez problémů. Maximálně jeden den bolela ruka. Holky, co mají AZ, tak velké otoky, modřiny, boule + další problémy. Všechny jsme byli na jednom místě v různé dny.

• Citovat
  • Upravit
1142
12.3.21 19:01

Tak co jsem pochopila, tak samotný covid může vést k tvorbě trombů a ti lidé pak umírají na embolie. Resp. mám i případ z okolí, kdy pán překonal těžký průběh covidu, a když mu bylo lepe, tak se mu utrhl trombus a umřel na embolku. Jinak co jsem viděla tak vakcinu píchají do deltového svalu, ne do žíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.21 20:38

Na ředění krve a tedy logicky na předejití vzniku embolie se doporučuje aspirin, ale je důležité se poradit s ošetřujícím lékařem.

• Citovat
  • Upravit
81479
12.3.21 20:46
@Anonymní píše:
Na ředění krve a tedy logicky na předejití vzniku embolie se doporučuje aspirin, ale je důležité se poradit s ošetřujícím lékařem.

aspirin je protidestičkový lék, ovlinuje shlukování destiček, které se podílejí především na vniku tepenné trombozy, tedy infarkt, mozková příhoda… na Žilní trombozu a embolii moc nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.4.21 14:00

očkování

Před 10 dny jsme byli (10 lidí, co znám) očkováni AZ. Nikdo nemá sebemenší problémy - a to jsme všichni 65+,navíc s kódem různých chronických nemocí. :srdce: :mavam: :* :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76332
8.4.21 14:05

@rejpal 11 ty problémy po Astře mají spíš ženy v produktivním věku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie