Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Popokatepetla zaplatila to kamaradce pojišťovna? Mam výraznou asymetrii, ale jsem student, takže peníze na plastiku nemam.. A nechci obíhat pojišťovnu se svejma prsama, aby mi to pak zamítli ![]()
Já mám také výraznou asymetrii prsou, jedno téměř žádné a druhé velikost košíčku B. Já jsem neplatila operaci, ale implantáty ano. Tenkrát to stálo kolem 15000,– Kč. Operaci jsem si nechala dělat ve dvaceti, opravdu jsem z toho měla mindrák. Ráda jsem plavala a z toho důvodu jsem raději chodila do bazénu ráno, když tam nebylo moc lidí. Pořád kontrolovat výstřih aby nebyla vidět vycpávka. Kluci, to bylo pro mě skoro tabu. Strašně jsem se před nima styděla. Ani mamce jsem to neřekla, jednou se mnou byla na dětské gynekologii a tam nám řekli, že se to věkem srovná.
Myslela si, že je to vyřešený. Pak jsem si to prso začala vycpávat. Hrůza. Teď po dětech uvažuji o nové operaci, protože každé prso vypadá jinak, ale ještě jsem se neodhodlala zeptat na to lékaře. Jak by to probíhalo teď. Jestli bych to celé platila nebo by to šlo také na pojišťovnu.
Prosím o zachování anonymity, je to pro mě citlivé téma.
Tak já dnes dostala vyrozumnění od pojišťovny, ze i výrazná asymetrie je jen kosmetický zákrok a že to v żádném případě neproplací
![]()
@Anonymní píše:
Tak já dnes dostala vyrozumnění od pojišťovny, ze i výrazná asymetrie je jen kosmetický zákrok a že to v żádném případě neproplací![]()
tak to je pochopitelne, to by pak chtela plastiku kazda a pojistovny jsou precijen komercni
jedine zacit setrit no ![]()
@Meluzinecka to chápu.. Ale když máš jedno prso 0-A a druhý C-D, myslim si že to neni jen kosmetický zákrok.. ![]()
@Anonymní píše:
@Meluzinecka to chápu.. Ale když máš jedno prso 0-A a druhý C-D, myslim si že to neni jen kosmetický zákrok..
Jenze pak je otazka, kde stanovit hranici co je uz velka asymetrie a co drobna…protoze jak pojistovny zacnou proplacet tak uz se na to budou odkazovat dalsi a dalsi zeny a pojistovny budou calovat, coz je svoji podstate pojistovny delat vubec nechteji
Osobne mam taky asymetrii, nechci tu resit jak velkou, ale reknu ze dost vyraznou a proste jsem si zvykla… Proste jsem se s tim smirila a casem (nejspis az budu mit ujasneno ze nebudou dalsi prcci) tak si asi zaplatim plastiku. Pokud se mi teda bude chtit do toho ty penize vrazit ![]()
@Meluzinecka jo to jo, ale dř8v propláceli, když šlo o rozdíl více jak velikosti prej.. A zmenšení do velikosti menšího prsu, u jakékoliv asymetrie, dnes už nic
a našetřit chci, ale vzhledem k tomu, že je mi 19 let.. ![]()
Ahoj, ráda bych oživila diskuzi ![]()
Včera mi na kontrole prsou mudr řekla, jestli jsem přemýšlela o srovnání prsou, že pokud se to dělá na určitém pracovišti (tady ve FN Lochotin Plzeň), tak to proplaci pojišťovna, vzhledem k tomu že se jedná a výrazný rozdíl dvou čísel (jsem po kojení rok a zhoršilo se to právě), takže levá velikost A a práva velikost C. Takže máte někdo zkušenost a vyšlo to přes pojišťovnu? Mam s tím i psychický problém a tedy by nebyl problém asi doložit od psychologa zprávu, zašla bych tam. Pokud to zaplatí pojišťovna, chci pro to udělat maximum. Děkuji za odpovědi ![]()
A děkuji za zachování anonym. Citlivé ![]()