Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli mezi vámi není někdo, kdo má, nebo spíš měl stejný problém. Mám výraznou asymetrii prsou a přemýšlím, že až odkojím druhé dítě, nechám si prsa zmodelovat a odstranit asymetrii. Jsem z toho vážně nešťastná, je to děsně vidět, pořád si musím hlídat podprsenku, aby mi někde nevylezla vycpávka, abych se moc nenaklonila - plavky jsou pro mě tabu, Žádná podprsenka mi nesedí. Je tu někdo, kdo tento zákrok podstoupil? Jak jste spokojené? Kde jste si nechali modeláž udělat a kolik vás to stálo?
Mám kamarádku, co má stejný problém. Ona teda jeste děti nemá, takže na operaci zatím nebyla. Ale konzultovala to s dr. a ta operace by měla jít na pojišťovnu. Prý bude mít nárok na zvětšení toho menšího prsa a i na upravu druhého, aby nebylo jedno krásné a druhé „do pasu“ ![]()
Vážně? Tak v to bych teda ani nedoufala. Já jsem si říkala, že je na čase začít plánovat a hlavně šetřit. Myslela jsem, že pojišťovna proplácí jen záležitosti, které ohrožují zdraví a tohle je spíš estetický problém.
@beata puella Pojišťovna proplácí problémy, které způsobují psychické potíže. Tzn. opravdu veliká asymetrie může být indikací k operaci placené pojišťovnou.
Nevím jak objektivně tvoje asymetrie vypadá-ale jednou jsem se o této problematice bavila s kamarádkou na dovolený. Ona že je z toho špatná, má mindráky, hrozně se za to stydí, před přítelem se nechce za světla svléknout…a nakonec mě prsa ukázala…a pokud bych nevěděla co řeší, tak bych si nikdy nevšimla. Musela jsem se hodne zaměřit, které prso je to menší. Tak v takovém případě by to neuhrála.
Ale opravdu je dost žen, které mají asymetrii opravdu výraznou a je problém koupit i běžnou podprsenku.
@beata puella Měla jsem veliká a povadlá prsa a podstoupila jsem zmenšení a modelaci-efekt super, jsem moc spokojená. Každému, kdo z nějakého důvodu váhá nad podobnou operací říkám, že se není čeho bát a kdybych si měla vybrat zda půjdu k zubaři či na zmenšení prsou, tak jednoznačně vyhraje operace.
Ten efekt je úžasný, moci oblékat „normální“ prádlo, prsa se mě nikde nepletou, nepřekáží. Nic mě natahá kupředu. A hodně se mě srovnalo držení těla, už nejsem tak nahrbená, jak jsem bývala.
Určitě zkus nejdříve operaci přes pojišťovnu, pokud to nevyjde, tak si na ní určitě ušetři. Nebudeš litovat.
Přesně tak, ta moje kamarádka to má opravdu na 1.pohled viditelné, rozdíl minimálně 2 čísla.
Tak já mám rozdíl taky dost viditelný a po porodu je to zhruba dvě čísla ![]()
@lasička1
Tak právě já jsem měla asymetrická prsa vždycky cca o velikost ale vesměs mě to nikdy nijak neotravovalo - koupila se dobrá podprsenka a nebylo nic vidět, pokud se na to člověk vyloženě nezaměřil. Ale po prvním dítěti se všechno změnilo, ten velikostní rozdíl teď už je možná o víc než dvě velikosti, nehledě na to, že z menšího prsu jsem nikdy nekojila, kvůli vpáčené bradavce, takže jedno prso mám malé a nahoře a druhé - to kojící dole - prostě hnus, ani se na sebe nemůžu podívat do zrcadla. Určitě se na tu pojišťovnu zeptám doktorky. U mě určo nejde o vsugerovaný defekt ![]()
@beata puella jak velká asymetrie? Jinak bych řešila vše, čím se trápím.
Mela jsem, mam po plastice. Byly potreba implantaty, do kazdeho prsa jinou velikost, aby se to srovnalo.
Navic jsem mela jednu bradavku vetsi a trochu šejdrem, takze jeste jeji zmenseni a posunuti.
Jsem spokojena. Neni to teda uplne stoprocentni, ale to mi dr. rikal, ze s timhe vetsi zazrak neudela.
Podprsenka konecne sedi!
@pupyk
děkuji, žes mi napsala já jsem vlastně už rozhodnutá, jenom jsem si chtěla popovídat s někým, kdo měl stejný problém a už má operaci za sebou. Můžu se zeptat, jestli ti to platila pojišťovna a kdo a kde tě operoval a kolik takový zákrok stojí pokud ho neproplatí pojišťovna? Já ani netoužím po barbíňáckej silokonovejch trojkách, bude mi stačit, když budu mít obě prsa stejná, abych se mohla bez obav vypravit na koupaliště s dětma a neřešit kdo mi zase zírá do výstřihu a abych si mohla koupit sedící podprsenku, pod kterou nido nic nepozná
podotýkám, že manželovi to nikdy nevadilo a mému komlexu se skoro vysmívá se slovy „tvoje starosti bych chtěl mít, tak máš jiný prsa než ostatní, no a co!“ Operaci mi neschvaluje, má o mě strach
říká, že jsem blázen
Taky mi neslo o velky prsa, mam nejmensi implantaty co sly, ale i pres to mam prsa petky ![]()
Ale neni to na me poznat, nikdo nevi, ze nemam svoje, jsem vysoka a mam trosicku propadly hrudnik, proste k me postave mam adekvatni prsa a nikdo nic neresi.
Byla jsem v Brne, dr. Justan, cenu si nepamatuju
pritom je to teprv 2 roky ![]()
Ale byla jsem na vice konzultacich, u vice doktoru, tento byl ale nejen nejlevnejsi, ale nejsympatictejsi a mel fajn pristup.
Na klinice nakonec luxus a uzasny pristup.
Resit to pres pojistovnu me ani nenapadlo ![]()
Operace v pohode, zadna extra bolest.
Manzelovi to taky nevadilo, ja se tim taky nijak extra netrapila, ale plavky a padnouci podprsenka byl velky problem, jedna bradavka vzdycky couhala trochu ven ![]()
Prakticka stranka rozhodla ![]()
@pupyk
Díky za odpověďi
jsi hodná. Začnu šetřit a zjišťovat kliniky, doufám, že všechno nakonec dobře dopadne a budu taky spokojená
závidím ti, že už to máš za sebou. Budu mít dost času našetřit, jsem v pátém měsíci, tak než se malé narodí a než odkojím - už se nemůžu dočkat
Ještě by mě zajílamalo jak dlouho trvala hospitalizace? A tu cenu si nevzpomínáš ani cca? Za konzultace jsi taky něco platila? Jsem otravná, viď ![]()
Pohledala jsem, cena 56990,–. Bylo v tom všechno, předoperační vyšetření i podprsenka.
Konzultace jsem neplatila, jen u jednoho dr. asi cca 300,–.
Hospitalizace myslím 3 dny, žádná hrůza, navíc tam byl fakt luxus, opečovávali mě jak princeznu ![]()
Klidně se ptej, co bych za to dala já, kdyby mě někdo připravil ![]()