Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Tynkaemm píše:
Přibaloví leták jsem četla snad 5 a nikde to není napsání… Ale me dochtor řek že po týdnů působí, a prášek sem si vzala první den MS a včera jsem si vzala 10 prášek a mela jsem i pohlaví styk a přítel se do me udělal… A právě nevím esi muži byt těhotná
Tak jestli ti to řekl „dochtor“…
Já jsem první antikoncepci začala brát před deseti lety, tak nevim, jestli se něco nezměnilo.. ale tenkrát mi doktorka řekla, že jsem chráněná až po příští menstruaci. Po měsíci braní. Těhotná být můžeš. Na to jsi měla myslet dřív než po sexu.
@Čičorečka píše:
Já jsem první antikoncepci začala brát před deseti lety, tak nevim, jestli se něco nezměnilo.. ale tenkrát mi doktorka řekla, že jsem chráněná až po příští menstruaci. Po měsíci braní. Těhotná být můžeš. Na to jsi měla myslet dřív než po sexu.
Dobře děkuji za odpověď
@Petruna21 píše:
@Tynkaemm To ti nikdo přesně neřekne buď otěhotníš nebo ne ale spíš bych řekla že ne uvidíš až to dostaneš
Dekuji moc za odpověď
@Tynkaemm No není za co
uvidíš sama ale přístě na tohle mysli dříve ne až po sexu ![]()
@Čičorečka píše:
Souhlas.. ![]()
@Janli píše:
Hoď sem název antikoncepce, my si ten leták vygooglujeme.
Lanufen ![]()
Každopádně u valné části hormonální antikoncepce (té klasické) se začátek užívání popisuje podobně:
Pokud jste v minulém měsíci žádnou hormonální antikoncepci neužívala
Jeanine začněte užívat první den cyklu, to znamená první den menstruačního krvácení. Užijte tabletu označenou příslušným dnem v týdnu. Například začne-li krvácení v pátek, užijete tabletu označenou zkratkou pro pátek. Dále pokračujte dalšími dny ve správném pořadí. Takto Jeanine účinkuje okamžitě a není třeba používat žádnou další antikoncepční metodu.
Můžete začít užívat také 2. až 5. den vašeho cyklu, ale v tomto případě musíte použít navíc ještě další antikoncepční metodu (bariérovou metodu) prvních 7 dnů prvního cyklu.
@Ketris píše:
Ja myslim ze to svedci o vsem![]()
Nechtěla jsem být zlá, ale vnímám to stejně ![]()
@Janli píše:
Hoď sem název antikoncepce, my si ten leták vygooglujeme.