Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mar__tanka1983 píše:
Každopádně u valné části hormonální antikoncepce (té klasické) se začátek užívání popisuje podobně:
Pokud jste v minulém měsíci žádnou hormonální antikoncepci neužívalaJeanine začněte užívat první den cyklu, to znamená první den menstruačního krvácení. Užijte tabletu označenou příslušným dnem v týdnu. Například začne-li krvácení v pátek, užijete tabletu označenou zkratkou pro pátek. Dále pokračujte dalšími dny ve správném pořadí. Takto Jeanine účinkuje okamžitě a není třeba používat žádnou další antikoncepční metodu.
Můžete začít užívat také 2. až 5. den vašeho cyklu, ale v tomto případě musíte použít navíc ještě další antikoncepční metodu (bariérovou metodu) prvních 7 dnů prvního cyklu.
Takze se da říct ze sem chráněná už
Viz příbalový leták : Pokud jste v minulém měsíci žádnou hormonální antikoncepci neužívala Lunafem začněte užívat první den cyklu, to znamená první den menstruačního krvácení. Užijte tabletu označenou příslušným dnem v týdnu. Například začne-li krvácení v pátek, užijete tabletu označenou zkratkou pro pátek. Dále pokračujte dalšími dny ve správném pořadí. Takto Lunafem účinkuje okamžitě a není třeba používat žádnou další antikoncepční metodu. Lunafem můžete také začít užívat 2. až 5. den vašeho cyklu, ale v tomto případě musíte použít navíc ještě další antikoncepční metodu (bariérovou metodu) prvních 7 dnů prvního cyklu.
@Tynkaemm ano, řekla jsem ti to už v prvním příspěvku, samozřejmě záleží, co je to za antikoncepci (viz příbalový leták), jestli si prášek zobla opravdu první den cyklu, jestli si neměla průjem či zvracení atd. Tohle jsou ale věci, na které tě měla upozornit tvá gyndr. pokud to neudělala, velmi vážně bych přemýšlela nad výměnou lékařky. Nebo líp poslouchej, protože to snad už dneska říká každá doktorka, proboha ![]()
@Janli píše:
Viz příbalový leták : Pokud jste v minulém měsíci žádnou hormonální antikoncepci neužívala Lunafem začněte užívat první den cyklu, to znamená první den menstruačního krvácení. Užijte tabletu označenou příslušným dnem v týdnu. Například začne-li krvácení v pátek, užijete tabletu označenou zkratkou pro pátek. Dále pokračujte dalšími dny ve správném pořadí. Takto Lunafem účinkuje okamžitě a není třeba používat žádnou další antikoncepční metodu. Lunafem můžete také začít užívat 2. až 5. den vašeho cyklu, ale v tomto případě musíte použít navíc ještě další antikoncepční metodu (bariérovou metodu) prvních 7 dnů prvního cyklu.
Dekuji moc ted už to chápu vše ![]()
Ahoj. Začínám brát svou úplně první antikoncepci. Mám Stodette. Píšou, že mám začít první den menzes. Dneska jsem si kontrolovala čípek a našla jsem na něm už takový lehce nahnědlý výtok, tak jsem čekala, že menstruace až zítra spíš a po několika hodinách jsem měla vevnitř už červený vytok, jako krev, ale ještě nic na kalhotkách. Mám si vzít první prasek už dnes nebo až zítra? Děkuji za radu.
@Anonymní píše:
Ahoj. Začínám brát svou úplně první antikoncepci. Mám Stodette. Píšou, že mám začít první den menzes. Dneska jsem si kontrolovala čípek a našla jsem na něm už takový lehce nahnědlý výtok, tak jsem čekala, že menstruace až zítra spíš a po několika hodinách jsem měla vevnitř už červený vytok, jako krev, ale ještě nic na kalhotkách. Mám si vzít první prasek už dnes nebo až zítra? Děkuji za radu.
hey promiň ale
jdu blejt z kontroly čípku. Vem si ho až bude krev na kalhotkách. boha jeho ![]()
@Anonymní píše:
Atikocepce se bere hned první den měsíčku… Kdyz ji třeba dostaneš v neděli tak si neděli a takhle pokračuješ až do konce platička, a kdyz dojiš celý plato dáš 7 pauzu 8 den si vemeš prášek protože by se mela dostavit MS, a takhle pokračuješ celou dobu… A chráněna bys mela byt hned od prvního prášku co si vemeš
Ahoj, mám dotaz. Pozoruji na sobě nafoukle břicho a trošku mě i pobolívá, k tomu byl i pocit na zvracení. S přítelem jsme spolu krátce a hsme mladí, dítě nechceme. Navíc beru HA, beru ji pravidelně a přítel se „udělá“ vždy mimo mě. Dáváme si na tohle pozor. MS hsem normálně dostala a už v té době mě toto trapilo. Dělala jsem 1 TT a ten byl negativní. Může se jednat o těhotenství? Žádné jiné příznaky na sobě nepozoruju. Antibiotika jsem nebrala, ani jiné léky, co by snižovaly účinnost. Vylekalo mě nejvíc ten trošku víc nafouknutý tvrdší podbřišek…
@Tynkaemm píše:
Atikocepce se bere hned první den měsíčku… Kdyz ji třeba dostaneš v neděli tak si neděli a takhle pokračuješ až do konce platička, a kdyz dojiš celý plato dáš 7 pauzu 8 den si vemeš prášek protože by se mela dostavit MS, a takhle pokračuješ celou dobu… A chráněna bys mela byt hned od prvního prášku co si vemeš
Jak dlouho ji bereš Ha
Ahoj. Mam dotaz.
Těhotenský test negativní po 3 týdnech od styku. Menstruace přišla 29.den (mam nepravidelný cyklus 27-35). Pocity při menstruaci jako vždy. Vzala jsem si tedy HA (svou první). Jsem teď 2. den menstruace a přijde mi, že je slabší, než normalne. Je možné, že ji už ovlivnily ty prášky? Že je slabší kvůli HA? Děkuji
@Anonymní píše:
Ahoj. Mam dotaz.
Těhotenský test negativní po 3 týdnech od styku. Menstruace přišla 29.den (mam nepravidelný cyklus 27-35). Pocity při menstruaci jako vždy. Vzala jsem si tedy HA (svou první). Jsem teď 2. den menstruace a přijde mi, že je slabší, než normalne. Je možné, že ji už ovlivnily ty prášky? Že je slabší kvůli HA? Děkuji
Ano je to možné i ja mela stejní problém
Ahoj všichni, chtěla bych se zeptat, co dělat, když jsem měla pauzu těch 7 dní od antikoncepce, ale menstruace se mi dostavila teprve po 5. dnu ( nestava se mi to casto ). Jde o to, že právě dnes bych si měla vzít první prášek z nového platíčka, ale přijde mi velmi krátka doba. Poradíte mi někdo prosím? ![]()
@Klara12345678 mám dojem že v letáku se píše že nové plato se má začít brát po těch 7 dnech, nehledě na to zda se ještě krvácí. Každopádně ve svém letáků bys to měla mít napsané, tak si to přečti co píšou konkrétně u tvé ha.
Ahoj, brala jsem HA v 9 ráno a teď jsem na psychiatrii a překopali mi to, jeden den jsem si ji vzala v 1 odpoledne a teď vždy nějak mezi 7-8 ráno, je to hodně zlý? Zbývá mi týden dobrat a pak mám pauzu a s novým platickem to chci zase vrátit na 9, měla bych být už doma, děkuji