Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prosím poradte, moje kamarádka trpí atopickým exémem.
je to podle mě nejsilnější forma, má krvavé ruce, musí se stále škrábat.Vy co tím trpíte to určitě znáte.
Díky dlouhodobému používání kortikoudů má kůži velmi zničenou.
V těhotenství to měla celkém pěkné, po porodu je to zpět. Víte o něčem co pomáhá? Většinu dostupných věcí už vyzkoušela…
děkuji moc!
Jj, znam. Urinoterapie je fajn, ale jen napomuže hojení přičinu to neodstrani. Ta většinou „bydli“ ve střeve. Takže překopala jsem jidelniček. Postupně jsem vynechavala mléko, mléčne vyrobky, bílou mouku a bíly cukr. „Zabralo“ to až při vynechaní kupováného /kynutého droždim/ péčiva.
Peču doma kváskovy, mléko si dávam jen do kávy, ostatní spouštěče jen jednou za čas a v malém množství.
A taky v neposlední řadě konstituční homeopatie.
rozhodně vypustit tři bílé jedy - cukr,bílou mouku,mléčné výrobky - všechny ![]()
taky citrusy. my máme s manželem nazvala bych to mírnou formou AE, těžko vlastně říct, co nám vadí / nevadí, ale citrusy a pomerančový džus jsou spolehlivá dráždidla…
když jsem měla extra velkou krizi, pomohlo mit hodit všechny kortikoidy fuč a mazat excipialem a v případě svědění si vzít zyrtec
tak já jsem velmi silná atopička a jak slyším URINO…
tak je mi zle..protože cokoliv obsahuje močovinu mě šíleně dráždí
jinak jsem založila diskusi
https://www.emimino.cz/…elych-60021/
Jak je tu mnohokrát zmíněno, je třeba udržovat ve střevech zdravé prostředí, tzn. nasadit protikvasinkovou dietu ( žádný cukr, mléčné výrobky a mouku).
Za měsíc, za dva přijde výrazné zlepšení. Ja jsem takto AE u sebe vyléčil. Byl jsem těžký atopik a dnes se nemažu ani excipialem, ničím. Výborný je jablečný ocet v bio kvalitě, jak do pití nebo do koupele. K pití pouze vodu s citronem, žádné čaje.