Augmentace a dítě

Anonymní
16.7.20 10:29

Augmentace a dítě

Ahojky holky, chci se zeptat. Má některá z vás zkušenost s augmentaci prsou a přitom mají malé dítě? Chtěla bych podstoupit operaci, ale mé dceři v tu dobu bude 8 měsíců. Nevím, zda se to dá nějak zvládnout? Týden budu mít doma přítele, jeden týden by mi pomohla mamka, ale další týdny už by byly nejspíš na mě. Děkuji. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
16.7.20 10:33

Na tu operaci se čeká půl roku/rok. Víš jistě že by dítěti bylo 8 měsíců?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.7.20 10:41

@mackA159 ptala sem se již na klinice. Je možné v mém případě 3 měsíce po kojení a 2-3 měsíce čekací doba

• Citovat
  • Upravit
14376
16.7.20 10:45

Popravdě, osobně bych počkala. Moje ségra má augmentaci za sebou a první týden se nemohla skoro pohnout. To, že bude doma přítel nebo mamka na věci nic nemění. Malá bude stejně třeba plakat, že chce k tobě, v tomhle období může přijít separační úzkost. Já mám doma roční a téměř tříleté, pokud to vyjde, tak bych měla v budoucnu podstoupit zmenšení prsou a už teď se hrozím, jak to zvládnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
16.7.20 11:03

Počkala bych. Proč ten spěch? Mají prsa v akci?
Moje zkušenost s malými dětmi - nic dopředu neplánovat, vždy se všechno vyvíjí úplně jinak, než dle plánu.
Takže jestli plánuješ, že budeš kojit jenom 2-3 měsíce, můžeš být docela překvapená.
8-9 měsíců je docela těžké období - dětem vrcholí období separační úzkosti, období strachu z cizích lidí, rostou zuby, bývají zvýšeně fixované na mámu - tzn. bude na tobě pořád „viset“. Nemusí samozřejmě. Ale dala bych tomu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
16.7.20 11:12

Dítě po augmentaci nezdvihneš skoro měsíc, bolí to a je i doporučené se nenamáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
16.7.20 11:43

Já bych počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
16.7.20 13:11

Augmentaci mam za sebou jeste za bezdetna a rozhodne bych pockala, aspon do dvou let, lepe do tri, kdy muzes jen instruovat a ditesi donese stupinek, poda si neco, naji se, oblikne a podobne. Rocni nebo dvoulety sice naleze do kocaru samo, ale jsou to telata, nekde se ti vztekne, sprajcne a uz ho tahas, nosis, prsa trpi a je to naprd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.9.20 13:16

Ahoj, jsem tyden po augmentaci prsou a mam doma 14ti měsíční dite. První tyden se o dceru staral zbytek rodiny a teď už začínající druhy tyden jsem na to sama. Zvládnout se to dá ale bacha na zvedání, skládání kocarku do auta, zavíráni kufru atd, to je peklo. Zakrok jsem si naplánovala až malá začne chodit a dřív bych to neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.9.20 14:36

@Misamama děkuji:) chci se zeptat, máte augmentaci pod svalem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.9.20 14:39

@Lejla93 Ano mam pod svalem, motiva ergonomix 300ml :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
20.11.20 23:56

14 dní je v pohodě, první 2 až 3dny to bude bolet, ale pak už by se to mělo jen lepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.4.25 09:42

Augmentace a malé děti

Ahoj, trochu to tu oživím, jelikož jsem půl roku zpět hledala hodně příspěvků ohledně augmentace a nasledne péče o děti a nikde jsem moc nenašla, co jsem hledala.
Jsem po augumentaci 4 tydny. 690ml pod sval. Mam 67 kg a 175 cm takze na me ta velikost akorat. Každopádně první tři dny katastrofa bolest, nebudu lhát, první den jsem chtela umřít a radsi jit rodit( mam 2deti), ale po 3 dnech velká úleva. Po týdnu uz vlastně celkem ok. Prsa proste boli jeste i ted a jsem velice opatrná ale - malý 7 měsíců 9,5 kg a poponesla jsem si ho cca po 12-14 dnech, ted uz normalne nosim. Řídila jsem uz teda po tydnu, musela jsem vozit dceru 5 do gymnastiky, ale dalo se to. Přirazit se uplne k volantu :D Na první týden jsem měla pomoc od mamky, která u nás byla, a malého jsem fakt tech 12 dni nezvedla. O dceru (5) neni žádná fyzická starost, takze to jakoby nic. Další týden dělal vše manžel. Pěkně si to zkusil :D prej by nechtěl byt na mateřské 😅. Vysávala jsem cca opatrně taky po týdnu. Nejaky lehký úklid se po týdnu da. Jediné, co nedelam ještě ani ted je zvedání rukou nad hlavu, to je mi nepříjemné a údajně se to fakt nemá. Na břicho cvičím od toho konce 3 tydne. Takze pokud holky mate na prvni týden dva pomoc, tak se to dá vse v pohodě zvládnout :)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová