Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Augmentace je zvětšení prsu pomocí implantátu. Modelace je podle mě větší zásah a hlavně mnohem více jizev.
Já jsem nad tou modelací taky přemýšlela ale nakonec jsem se rozhodla pro implantáty, protože jsem vždy chtěla větší prsa. Mám je asi rok a jizvy jsou jenom pod prsy a nejsou vidět. Ale zahojili se docela rychle. Vím, že u té modelace se dělá řez taky v okolí dvorců, je pravda že je tam těch jizev více ale věřím že se to pěkně zcelí. Hlavně je potřeba dodržovat ty pokyny co ti doktor dá. Já jsem nosila i to stahovací prádlo o něco dýl jak mi v Yes Visage řekli. Hlavně se musíš o sebe starat a zbytečně se nevystavovat nějaký extra fyzický námaze ze začátku. Já jsem se snažila pár dní jenom oddychovat. A já si myslím, že ty doktoři se snaží ty jizvy dělat esteticky pěkně.
Holky prosím o radu, jsem 3 týdny po augmentaci prsů. Jsem velice spokojená s výsledkem, ale stále mám bolesti různého charakteru. Pálení bradavek, tlak na prsou, jakoby mravenčení v prsou atd. celý den mám z těchto pocitů husí kůži. Jsem unavená a nezvládám nic moc dělat. Jsem z toho taková nesvá, měla jste to některá také tak. Lepší se to strašně pomalu. Jinak impl. byl pod sval 325 ml. Snažím se relaxovat, pracuji v administrativě, takže nic fyzicky náročného nedělám. Prosím o nějakou vaši zkušenost, zda mohu být klidná. Jizva vše OK.
Jizvy budou, pokud nebudou komplikace tak tenké a po čase nebudou ani vidět. Pokud se budou hojit špatně, budou v oblasti jizev defekty, bude to vidět, ale dobrý plastik by to měl po sobě opravit. Tudíž vybirej plastika, který ti již u konzultace slíbí, že případné komplikace spojené s hojením dá do pořádku ![]()
@nickpeti píše:
Holky prosím o radu, jsem 3 týdny po augmentaci prsů. Jsem velice spokojená s výsledkem, ale stále mám bolesti různého charakteru. Pálení bradavek, tlak na prsou, jakoby mravenčení v prsou atd. celý den mám z těchto pocitů husí kůži. Jsem unavená a nezvládám nic moc dělat. Jsem z toho taková nesvá, měla jste to některá také tak. Lepší se to strašně pomalu. Jinak impl. byl pod sval 325 ml. Snažím se relaxovat, pracuji v administrativě, takže nic fyzicky náročného nedělám. Prosím o nějakou vaši zkušenost, zda mohu být klidná. Jizva vše OK.
řekla bych že tyto pocity a bolesti jsou 3 týdny po operaci normální. Bolesti mi trvaly určitě déle jak měsíc a pálení a mravenčení určitě minimálně dva…kvůli únavě jsem nebyla schopná ničeho, ale přisuzovala jsem to narkóze. Po měsíci začala únava ustupovat. Pokud by se to zhoršilo, zavolala bych doktorovi.
Zdravím. Prosím ženy, které podstoupily augmentaci, zda mi napíšete vaše zkušenosti. Jak jste dlouho po zákroku a jak jsou hodně vidět jizvy. Jsem po dvou dětech, prsa mám vykojena. Implantáty stoprocentně nechci. Moc děkuji za Vaše reakce. Prosím anonymitu, je to pro mne intimní a zatím jsem se s tím nikomu nesverila. Děkuji