Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím o pomoc
,prodala jsem na aukru věcičky a paní jsem poslala zprávu,číslo účtu-no a ona mi zaplatila přes PayU.Jak to z toho dostanu,to se mi to přepošle na účet?
Na aukru, přes mé nastavení se ty penízky pošlou na účet, který je nastavený na aukru. Dá se nastavit automatické odesílání peněz při určité částce, nebo manuální a dá se poslat jakkoliv malá částka. Je to velice jednoduché, ale pro prodejce zbytečné klikání navíc.
Tak tak, musíš si to nastavit ale sama, klidně i po prodeji. V tom mailu co ti přišel, že paní zaplatila přes PayU, je na to přímo odkaz. Pak si budeš muset zadat výběr - jako převod na tvůj účet. Je to docela na houby, i když peníze máš hned, tak ne na svém účtu ![]()
Tak jsem si to myslela dobře no,ale nevím co je na tom rychlejšího,jen to že vidím,že zaplatila.Děkuji ![]()
andrys23 píše:
Tak jsem si to myslela dobře no,ale nevím co je na tom rychlejšího,jen to že vidím,že zaplatila.Děkuji
Ono to je rychlejší pro kupující. Pokud ihned zaplatí, ty to jako prodejce vidíš a můžeš zboží okamžitě odeslat, ačkoliv penízky ještě nemáš na svém účtu. Pro prodejce je to klikání navíc… ![]()
Je to nahouby, klasika z účtu na účet je přece taky rychlá a pokud používám internet banku, tak přece taky vím, zda mi platbu poslali.
LUCIPERKA-ddub píše:
Je to nahouby, klasika z účtu na účet je přece taky rychlá a pokud používám internet banku, tak přece taky vím, zda mi platbu poslali.
To jo, ale platba přes PAY-U je vidět ihned, jak kupující peníze odešle. Prostě zaplatíš a prodejce to má do minuty na svým aukro profilu. Z toho si to převede na svůj účet. V rámci internet. bankovnictví to v případě, že máte stejnou banku (prodávající - kupující), tak to trvá pár hodin, pokud jinou tak dva a více dní. ![]()
Violet83 píše:LUCIPERKA-ddub píše:To jo, ale platba přes PAY-U je vidět ihned, jak kupující peníze odešle. Prostě zaplatíš a prodejce to má do minuty na svým aukro profilu. Z toho si to převede na svůj účet. V rámci internet. bankovnictví to v případě, že máte stejnou banku (prodávající - kupující), tak to trvá pár hodin, pokud jinou tak dva a více dní.
Hmm já tak platila a zboží stejně přišlo až po týdnu, takže žádny výhody v tom nevidím.
LUCIPERKA-ddub píše:Violet83 píše:Hmm já tak platila a zboží stejně přišlo až po týdnu, takže žádny výhody v tom nevidím.LUCIPERKA-ddub píše:To jo, ale platba přes PAY-U je vidět ihned, jak kupující peníze odešle. Prostě zaplatíš a prodejce to má do minuty na svým aukro profilu. Z toho si to převede na svůj účet. V rámci internet. bankovnictví to v případě, že máte stejnou banku (prodávající - kupující), tak to trvá pár hodin, pokud jinou tak dva a více dní.
No jo, to je pak o lidech na koho natrefíš. Někdo to „fláká“ i když vidí, že jsi zaplatila hned…
LUCIPERKA-ddub píše:Violet83 píše:Hmm já tak platila a zboží stejně přišlo až po týdnu, takže žádny výhody v tom nevidím.LUCIPERKA-ddub píše:To jo, ale platba přes PAY-U je vidět ihned, jak kupující peníze odešle. Prostě zaplatíš a prodejce to má do minuty na svým aukro profilu. Z toho si to převede na svůj účet. V rámci internet. bankovnictví to v případě, že máte stejnou banku (prodávající - kupující), tak to trvá pár hodin, pokud jinou tak dva a více dní.
Ono někteří prodejci čekají, až se jim stáhnou prachy z Aukra na účet. Pak ten systém pozbývá smysl.
Ale ještě jednu výhodu to má - předvyplněný příkaz k převodu, pro kupujícho je to eliminace chyb.
Na druhou stranu jsem slyšela, že si tím ve Zlíně přivydělávají… protože peníze na účtu, co? se zúročují ![]()
Na druhou stranu jsem slyšela, že si tím ve Zlíně přivydělávají… protože peníze na účtu, co? se zúročují
Ty brďo, tak to mě nenapadlo s tím zúročováním. Hm… tak takhle se na to musí…
![]()
Já si platby přes payu nemůžu vynachválit… Jako kupující nemusím nic vyplňovat, párkrát kliknu a je to a jako prodejce je mi to fuk, prostě si zadám převod k sobě na účet a je to… Fakt, ty 2-3 kliknutí mě nezabijou. Jako pokud by byl prodejce podvodník a přišlo se na to, může aukro stáhnout peníze z pay účtu a to si myslím, že je dobrá vychytávka ![]()
Jak řešit platby : buď posílat na dobírku nebo osobní převzetí.
Jinak u PayU, pokud si peníze nestáhnete - zboží neodesílejte, jelikož kupující má údajně možnost platbu zase stáhnout zpět. A zase,pokud po zadání úkonu převodu na svůj účet nemám peníze doma, zboží neposílat. A jelikož PayU je mezičlánek, tak se případná platba zdrží proti původní o l-2 dny minimálně. A že peníze naskakují na účet Aukra to je jasně ted základní přínos, ale pro Aukro s cizí zahr. majetkovou účastí. (vše osobní zkušenost)
Chtěla jsem na Aukru vystavit zboží a koukám, že je povinná možnost platby přes PayU. Co to pro mě znamená jako pro prodávajícího? Musím mít něco aktivovaného v mé bance, aby případný kupující mohl platit tímto způsobem?
Ne nemusíš,jen na aukru v nastavení si aktivuješ platby přes PayU,a pak si je tam odsud musíš přeposlat na účet.