Aukro - platba přes PayU

1475
20.2.12 22:09

aukro-platba přes PayU

Prosím o pomoc :think: ,prodala jsem na aukru věcičky a paní jsem poslala zprávu,číslo účtu-no a ona mi zaplatila přes PayU.Jak to z toho dostanu,to se mi to přepošle na účet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3678
20.2.12 22:13

Na aukru, přes mé nastavení se ty penízky pošlou na účet, který je nastavený na aukru. Dá se nastavit automatické odesílání peněz při určité částce, nebo manuální a dá se poslat jakkoliv malá částka. Je to velice jednoduché, ale pro prodejce zbytečné klikání navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
20.2.12 22:18

Tak tak, musíš si to nastavit ale sama, klidně i po prodeji. V tom mailu co ti přišel, že paní zaplatila přes PayU, je na to přímo odkaz. Pak si budeš muset zadat výběr - jako převod na tvůj účet. Je to docela na houby, i když peníze máš hned, tak ne na svém účtu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
20.2.12 22:22

Tak jsem si to myslela dobře no,ale nevím co je na tom rychlejšího,jen to že vidím,že zaplatila.Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
20.2.12 22:24
andrys23 píše:
Tak jsem si to myslela dobře no,ale nevím co je na tom rychlejšího,jen to že vidím,že zaplatila.Děkuji :kytka:

Ono to je rychlejší pro kupující. Pokud ihned zaplatí, ty to jako prodejce vidíš a můžeš zboží okamžitě odeslat, ačkoliv penízky ještě nemáš na svém účtu. Pro prodejce je to klikání navíc… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.12 22:30

Je to nahouby, klasika z účtu na účet je přece taky rychlá a pokud používám internet banku, tak přece taky vím, zda mi platbu poslali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
20.2.12 22:36
LUCIPERKA-ddub píše:
Je to nahouby, klasika z účtu na účet je přece taky rychlá a pokud používám internet banku, tak přece taky vím, zda mi platbu poslali.

To jo, ale platba přes PAY-U je vidět ihned, jak kupující peníze odešle. Prostě zaplatíš a prodejce to má do minuty na svým aukro profilu. Z toho si to převede na svůj účet. V rámci internet. bankovnictví to v případě, že máte stejnou banku (prodávající - kupující), tak to trvá pár hodin, pokud jinou tak dva a více dní. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.12 22:55
Violet83 píše:
LUCIPERKA-ddub píše:
To jo, ale platba přes PAY-U je vidět ihned, jak kupující peníze odešle. Prostě zaplatíš a prodejce to má do minuty na svým aukro profilu. Z toho si to převede na svůj účet. V rámci internet. bankovnictví to v případě, že máte stejnou banku (prodávající - kupující), tak to trvá pár hodin, pokud jinou tak dva a více dní. ;)

Hmm já tak platila a zboží stejně přišlo až po týdnu, takže žádny výhody v tom nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
20.2.12 23:06
LUCIPERKA-ddub píše:
Violet83 píše:
LUCIPERKA-ddub píše:
To jo, ale platba přes PAY-U je vidět ihned, jak kupující peníze odešle. Prostě zaplatíš a prodejce to má do minuty na svým aukro profilu. Z toho si to převede na svůj účet. V rámci internet. bankovnictví to v případě, že máte stejnou banku (prodávající - kupující), tak to trvá pár hodin, pokud jinou tak dva a více dní. ;)
Hmm já tak platila a zboží stejně přišlo až po týdnu, takže žádny výhody v tom nevidím.

No jo, to je pak o lidech na koho natrefíš. Někdo to „fláká“ i když vidí, že jsi zaplatila hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
20.2.12 23:07
LUCIPERKA-ddub píše:
Violet83 píše:
LUCIPERKA-ddub píše:

Ono někteří prodejci čekají, až se jim stáhnou prachy z Aukra na účet. Pak ten systém pozbývá smysl.
Ale ještě jednu výhodu to má - předvyplněný příkaz k převodu, pro kupujícho je to eliminace chyb.
Na druhou stranu jsem slyšela, že si tím ve Zlíně přivydělávají… protože peníze na účtu, co? se zúročují :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
20.2.12 23:12
Na druhou stranu jsem slyšela, že si tím ve Zlíně přivydělávají… protože peníze na účtu, co? se zúročují :jazyk:

Ty brďo, tak to mě nenapadlo s tím zúročováním. Hm… tak takhle se na to musí… :twisted: :twisted: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
21.2.12 08:21

Já si platby přes payu nemůžu vynachválit… Jako kupující nemusím nic vyplňovat, párkrát kliknu a je to a jako prodejce je mi to fuk, prostě si zadám převod k sobě na účet a je to… Fakt, ty 2-3 kliknutí mě nezabijou. Jako pokud by byl prodejce podvodník a přišlo se na to, může aukro stáhnout peníze z pay účtu a to si myslím, že je dobrá vychytávka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
srpen68
28.2.12 01:42

Aukro -PayU

Jak řešit platby : buď posílat na dobírku nebo osobní převzetí.
Jinak u PayU, pokud si peníze nestáhnete - zboží neodesílejte, jelikož kupující má údajně možnost platbu zase stáhnout zpět. A zase,pokud po zadání úkonu převodu na svůj účet nemám peníze doma, zboží neposílat. A jelikož PayU je mezičlánek, tak se případná platba zdrží proti původní o l-2 dny minimálně. A že peníze naskakují na účet Aukra to je jasně ted základní přínos, ale pro Aukro s cizí zahr. majetkovou účastí. (vše osobní zkušenost)

• Citovat
  • Upravit
15674
7.3.12 18:25

Chtěla jsem na Aukru vystavit zboží a koukám, že je povinná možnost platby přes PayU. Co to pro mě znamená jako pro prodávajícího? Musím mít něco aktivovaného v mé bance, aby případný kupující mohl platit tímto způsobem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
7.3.12 18:30

Ne nemusíš,jen na aukru v nastavení si aktivuješ platby přes PayU,a pak si je tam odsud musíš přeposlat na účet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák