Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, jely byste v létě na dovolenou k moři s dětmi autem bez klimatizace? My máme v plánu jet na konci června s dětmi dva a čtyři na sever itálie, ale babičky a tetičky nám to rozmlouvají, tak jsem na pochybách i když bychom jeli na noc. Dík za názory.
@Liz ani omylem.. umírala jsem už při českých teplotách, natož na jihu
bez klimky ani ránu - nemáte možnost si auto někde půjčit? ![]()
Nejela bych. Jednou bylo takové vedro že klimatizace nestíhala a 30 minutová cesta byla nesnesitelná.. ![]()
Příspěvek upraven 17.02.14 v 11:56
My jezdili jako malí každý rok do Itálie nebo Chorvatska a bez klimatizace jsme to zvládli, ta tehdy ještě neexistovala.
Nejela bych bez klimisky ani do obchodu
.ne,vszne.Jako deti jsme jezdily s nasema do Italie, Chorvstska autem s fakt ne, strasnej humac.
@sofia3 my právě taky. Nepamatuju si, že by mi to někdy vadilo.
Nejela bych, poněvadž vím, jak se taková cesta může zvrtnout. Můžete potkat na cestě nehodu a jízda autem se protáhne až o několik hodin!
Navíc by jste určitě jezdili i na místě, ne? V tom horku byste nestihli auto ani vyvětrat.
Řešíme to samé, taky nemáme klimu, s loňským létem to srovnávat nebudu, to byl extrém, ale zvládli jsme vždycky několikahodinouvou cestu někam, i v těch největších pařácích, synovi bylo 7m. Byl to ale děs.. K moři bych si asi netroufla, to bych si to auto někde půjčila..
Příspěvek upraven 17.02.14 v 12:00
Nejela ani za nic, stačí mi ta vedra u nás. Jak je přes 25, tak zapínám klimošku, stačí 15 minut na vychlazení auta.
Jako malí jsme to zvládali, ale dneska bych nejela. Auto bych si půjčila, nebo letěla. Píšeš konec června, takže docela exponovaný datum, dovedeš si představit nějakou zácpu se zpruzelýma dětma v té výhni a nemoci utéct?
@martina.se máme možnost si auto pujčit. Mám ale z klimošky v autě pokaždý angínu i když to nikdy nepřeháníme, tak bych jí zapínala jen nerada ![]()
@Liz
Nejela bych, s dětmi už vůbec ne, to ti ani stažená okýnka nepomůžou, je to o úpal…
@valkil
Naprosto souhlasím, v dnešní době mi přijde, že se vše moc řeší
@valkil píše:
Dřív klimatizace nebyly a taky se jezdilo. Takže nebuďme tak zhýčkané a otevřme si okno.