Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@sofia3 píše:
My jezdili jako malí každý rok do Itálie nebo Chorvatska a bez klimatizace jsme to zvládli, ta tehdy ještě neexistovala.
My taky-ale dneska už bych nejela ![]()
@Liz Stříbrný, to je hned o pár stupňů míň. Uvidíš podle předpovědi a pokud si můžeš vybrat termín, tak abyste byli v červnu i zpátky, po vysvědčení nastává trochu peklo.
@Petulka219 píše:
Jela bych da se to zvladnout a navic klimatizace pro takove deti neni dobra
v čem není dobrá?? Když se používá tak jak má a pravidelně se čistí?? To je lepší spařené dítě? ![]()
@Liz píše:
Ahoj holky, jely byste v létě na dovolenou k moři s dětmi autem bez klimatizace? My máme v plánu jet na konci června s dětmi dva a čtyři na sever itálie, ale babičky a tetičky nám to rozmlouvají, tak jsem na pochybách i když bychom jeli na noc. Dík za názory.
ne, tak daleko bych bez klimy nejela. Bez ohledu na děti ![]()
Jenom když si vzpomenu, jak nám minulý rok v létě stávkovala klimatizace, tak je mi blbě ještě teď. Mě osobně ani tak neštvalo to vedro jako takový. Spíš jsem se bála, aby se chlapovi neudělalo blbě za volantem nebo mi horkem nezkolabovalo děcko v sedačce
A to jsme zas nějak dlouhý trasy nejezdili, ale v tom vedru mi i chvilka přišla jako věčnost..
@Liz My jeli před 2 lety do Itálie, bez dítěte teda, ale i tak to byl záhul, kdyby nebyla klima, tak jsme asi všichni uvařený…podle časového harmonogramu jsme jeli v noci a místo dojezdu v 8 ráno na místo, jsme se tam dostali až v 12 hod. kvůli zácpě na italské dálnici, akorát to nebyla stojící zácpa, ale taková ta popojížděcí, takže když jsme zkoušeli vypnout klimu a stáhnout okýnka, tak v autě bylo přímo nesnesitelně, takže za mě zlatá klima!
během 2 minut jsme okna zase zavřeli a jeli s klimatizací.. ![]()
Je fajn, že si cestu nějak naplánujete ale nikdy nevíš co po cestě potkáš…ikdyby snámi jelo dítě byla bych pro klimatizované auto, jen se naučte pořádně ovládat rozptyl teplot, abys z toho nechytala angínu
, jak píšeš - pro mě trochu nepochopitelné
@MUFICE píše:
Ale to je už odklon, myslela jsem ten úsek Praha-Brno-Bratislava
@Liz bez klímy ne, tam se roztecete a větrat se moc nemůže a ani nepomůže.
Pani doktorka nam to nedoporucila aji kdyz dodrzis 3stupnovou nizsi teplotu v aute od te venkovnia
Tak jsem dočetla, vidím, že zakldatelka chce jet na noc, ale nevím, stejně bych si to asi neriskla. Já jsem se nacestovala do těchle destinací opravdu hodně a snad nikdy jsme pořádně nepřijeli na čas
ty hlavní tahy jsou hodně často v sezoně zaflákaný, stačí jedna nehoda někde na dálnici a můžeš zkysnout v koloně přes poledne ![]()
Jako jo, zřejmě to přežijete (v tom případě opravdu vezmi dostatek vody - protože tu pak v té koloně nikde neseženeš), ale komfortní to nebude a podle mě je takové trápení zbytečné, kor o dovolené ![]()
Jezdili jsme jako malé do Chorvatska ve starém favoritu, a vůbec nás to netrápilo, jela bych klidně. Podotýkám, že jsme jezdili přes den, a plahočili se přes serpentýny v alpách, abychom se vyhnuli zácpám na silnici a u tunelů. Teď sice máme auto s klimou, ale ta v létě zásadně nefunguje a nikdo neví co s ní, a malá nevypadá, že by jí to vadilo.
Pokud nebudete pak moc v ětcj vedrech popojíždět pak na místě, pojedete na noc, tak bych asi jela. Sever Itálie není konec světa, jste tam za chvíli. My jeli coby bezdětní do Chorvatska 120-kou a přežili jsme
Je fakt, že s dětma bych tímhle vozítkem jet nechtěla, ale když to za socíku zvládali východní Němci trabantama do Jugošky, tak to dáte.
Jen bych uvažovala o cestě mimo nejfrekventovanější dny (asi nejspíš sobota)a taky si zjistila případné prázdniny Němců, Rakušáků a Italů, to pak jsou dálnice zaflákané. Našla bych si případné únikové cesty z dálnic, takže asi nejlíp navigaci sebou…