Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@valkil píše:
Dřív klimatizace nebyly a taky se jezdilo. Takže nebuďme tak zhýčkané a otevřme si okno.
Dřív nebyly autosedačky a taky se jezdilo.
Ale proti gustu…
@valkil píše:
Dřív klimatizace nebyly a taky se jezdilo. Takže nebuďme tak zhýčkané a otevřme si okno.
Tak po dálnici je to nereálné, to by museli jet tak 60.
Dřív klima nebyla a my vesele jezdili. Nebylo to tak příšerné. Dneska jezdíme s mužem též a i když má auto klimu, tak si jí nepouštíme. Bolí nás z toho hlava a v krku.
Já bych jela, ale záleží, jak staré jsou děti a jak moc náročný zbytek tvé rodinky. Můj manžel by třeba nejel. Pokud tvoje děti budou rády, že jim vlají vlasy a nebudou fňukat, proč ne. Vzít s sebou hry do auta, hodně vody a nebát se.
@Liz píše:
@martina.se máme možnost si auto pujčit. Mám ale z klimošky v autě pokaždý angínu i když to nikdy nepřeháníme, tak bych jí zapínala jen nerada
Jestli chcete jet přes noc, proč ne?
A krátký přejezd v místě přes den přežijete
jela bych
@valkil píše:
jo a vetracek a rozprasovac ![]()
@Liz Pokud pojedete v noci, tak už bych to vůbec neřešila a hlavně na konci června
. Lidi jsou dneska zmlsaný. Ty já si pamatuju, jak jsme jednou v Chorvatsku v tom největším vedru stáli v koloně asi 3 hodiny. Přežili jsme to jako děti uplně v pohodě
.
Ahojky, já si jako dítě pamatuji, že jsme jeli do Bulharska starým dobrým Favoritem:-) Žádná hitparáda to nebyla, nicméně rok na to jsme jeli znova:) Dnes už bych ale takovou cestu bez klímy nepodnikala..
@valkil píše:
A pak ani z průvanu neotočíme hlavu, že? O zánětu do ucha ani nemluvím…
@valkil No jo, ale taky jsme přes léto měli na rehabilitaci zástupy lidí se zánětem lícního nervu (ochrne půlka obličeje), kvůli otevřeným okýnkům ![]()
@valkil píše:
mícháš jablka a hrušky
Kdysi jsme žili v jeskyni…
Tak jeskyň je už úplně mimo. Bavím se o době cca 20 let zpátky „kdy klimatizace nebyly“, říkám -sedačky taky ne a přitom se jedná o znatelný rozdíl v komfortu a bezpečnosti jízdy. Auta jsou jiná, silnice jinak plné atd. Já nikomu neberu, ať si jede třeba plátěnou trojkolkou po A1, dotazy byl, zda bychom jely, já ne.
@Liz no, v noci asi výheň není, pokud dojedeš podle harmonogramu v noci tam i zpět, bude to ok, nevím, proč se ptáš, chceš asi jen ukázat diskuzi příbuzným, protože seš rozhodnutá.
@martina.se máš zkušenot i z noci. Pojedeme na noc, nikdy mi nepřipadalo, že by byla v noci nějaká extra výheň, ale třeba si to špatně pamatuju