Auto bez klimatizace - jely byste k moři s dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5394
8.6.14 11:44
@weyky píše:
My klímu nemáme, dělá se mi z ní zle a pak mám angínu…takže za mě bych klidně jela ;)

Ono stačí ji pustit jen maličko, taky nemám ráda když na mě fouká studený vítr. Ale opravdu dostat se v pařáku do kolony bez klimatizace, to je opravdu o hubu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31968
7.7.16 22:56

Mě překvapuje, kolik lidí pohoršuje nutnost klimatizace po všech těch neštěstích za poslední roky kvůli horku. Je hrozně hezké říct, že dřív nebyly klimatizace, ale copak dřív se běžně jezdilo 8 - 10 hodin s malými dětmi při venkovních teplotách 35+? 8o

Opravdu neznám člověka, který by 2 leté dítě posadil na tak dlouhou cestu do auta bez klimy, když jsou posledních x let každoročně vyprodané větráky a lidi mají co dělat, aby se neupekli doma, natož v autě. Kolik za ty roky náhle přibylo nešťastných případů snad škoda zmiňovat. Nevím, jestli z vás někdo reálně takovou cestu absolvoval, my jedno auto bez klimy ještě donedávna doma měli a i „vychlazené“ z garáže se v takových teplotách během velmi krátké doby zahřálo natolik, že v něm bylo špatně i dospělému, natož malému děcku. A to už vůbec nepočítám ten fakt, že v místě dovolené velmi pravděpodobně žádná garáž nebude a ne, opravdu to nevychladíte bez klimy ani za 20 minut tak, aby do něj šlo nastoupit a bezpečně jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31968
7.7.16 23:03
@Len-til-kah píše:
Jojo, jezdilo. My jsme měli červenou škodovku s černou střechou. V létě tam bylo 53 stupňů, nedalo se šáhnout ani na páčky u dveří, aby se člověk nepopálil.
Po půl hodině jízdy jsem pravidelně blila jak amina (dlouho jsem žila v bludu, že trpím kinetózou, než jsem přišla na to, že v autě s klimatizací negrcám).
Nejela bych ani za bezdětna ani za nic, protože bych sama dojela úplně naruby.

Jop, velmi podobné zážitky. Pro malé dítě jako stvořené a ostatně pro dospělé taky. Ono se dřív taky třeba operovalo bez umrtvení a taky jsme nevymřeli, tak proč se k tomu nevrátit, abychom náhodou nebyli zhýčkaní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16235
7.7.16 23:10

@Nimie Já ještě dodám, že dříve nebyly povinné autosedačky, takže si pamatuju, jak jsme se jako děti různě vrtěly, předkláněly se a odvětrávaly si záda. Dnes jsou děti jako přilepené v sedačkách, které navíc většinou zůstávají v autech a rozpalují se tam (přimlouvám se za letní froté potahy).
Manžel taky trpí na angíny z klimy, na loňské dovolené po ČR si stěžoval, že bude zase nemocný a chtěl zkusit jet bez klimy, odjeli jsme tak jeden výlet a já ho nechala schválně děti vyndat ze sedaček (ke klimatizaci jsem neřekla ani slovo, jen jsem musela nutně na wc a požádala ho, aby děti vyndal a převléknul, když bude třeba), druhý den šel v tichosti vychladit auto předem a klimu pak rozumně pustil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31968
8.7.16 01:09
@zrcadlo píše:
@Nimie Já ještě dodám, že dříve nebyly povinné autosedačky, takže si pamatuju, jak jsme se jako děti různě vrtěly, předkláněly se a odvětrávaly si záda. Dnes jsou děti jako přilepené v sedačkách, které navíc většinou zůstávají v autech a rozpalují se tam (přimlouvám se za letní froté potahy).
Manžel taky trpí na angíny z klimy, na loňské dovolené po ČR si stěžoval, že bude zase nemocný a chtěl zkusit jet bez klimy, odjeli jsme tak jeden výlet a já ho nechala schválně děti vyndat ze sedaček (ke klimatizaci jsem neřekla ani slovo, jen jsem musela nutně na wc a požádala ho, aby děti vyndal a převléknul, když bude třeba), druhý den šel v tichosti vychladit auto předem a klimu pak rozumně pustil.

Ty sedačky jsou taky kapitola sama pro sebe. Ono dřív obecně nebyla tuna věcí a přežili jsme a stejně pochybuju, že by někdo dobrovolně volil auto bez bezpečnostních prvků, airbagů apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
8.7.16 18:18

Upřímně, nejela bych bez klimatizace ani po ČR…jednak znám z okolí dítě, které takto dostalo úpal, druhak mi to přijde jako šílený nápad samo o sobě…nebo jet tak aby člověk jel jen v noci - ale riskuješ, že se zdržíš, navíc auto asi využijete i na místě, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí