Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máme Opel Zafira model 2006 a máme ho rádi. ![]()
Bodejť by ne, když jsem ho vybíral já. ![]()
V době, kdy jsem vybíral bylo na výběr: Fiat Multipla a vyšší Ulysee, VW Sharan/ Seat Alhambra / Ford Galaxy (stejná karoserie), Chrysler Voyager, Mazda 7, Honda FR-V a ta Zafira.
A pak předělané dodávky typu Peugeot Teepee - ten je docela elegán.
No prolezl jsem spousty statistik - třeba je dobrý počet poruch po x - letech (TUV), porovnání bezpečnostních testů z USA a Evropy (v Evropě jsou důkladnější - až na jeden parametr: převrácení vozidla).
Kvůli pojištění jsem chtěl do 1,8 l, relativně levné opravy, dostupné náhradní díly, bezpečnost - třeba i při nastupování (posuvné dveře jsou fajn do okamžiku, kdy z nich bez varování vystřelí děcko a vy si ani nevšimnete, že se otevřely), provozní náklady a taky šlo o cenu. A nechtěl jsem naftu.
O prsa to vyhrála Zafira (7 míst, 1750 ccm, 107 kW) proti Hondě FR-V (6míst, docela brečím, protože se ke škodě věci už nedělá, zase je Škoda Karoq a tříleté v nižší výbavě bude možná za 350).
Snad to v úvahách pomůže. ![]()
@M_Vladim zajimave srovnani
tusim že nám trochu pomůže ve vyberu. Diky ![]()
ahojte,
cakame dieta cislo 4 a snazim sa to vymysliet nejako s autom, aby som nemusela kupovat dodavku ![]()
potrebujem, aby sa do auta zmestili dvaja dospeli a 4 deti (vratane autosedaciek, najstarsi syn ma len 7 rokov) a do kufra samozrejme kocik.
Momentalne mame toyotu verso sedemmiestnu. problemom je, ze do tretieho radu sa ide vyklopenim sedacky v druhom rade. tym padom v druhom rade mozu byt len dve deti a v tretom tiez dve. ale to uz neostane ziadny kufor ![]()
takze hladam nejake auto, ktore by nebolo dodavkou, ani nemusi mat extra velky kufor, ale hlavne, aby som tam zmestila 4 autosedacky.
existuje vobec nieco take?
ale urcite nie renault, fiat, peugeot, citroen a podobne, skor nieco „luxusnejsie“
obavam sa vsak, ze nakoniec aj tak skoncime pri dodavke ![]()
@Evickamicka pokial vidim dobre z fotiek, je to to iste ako toyota verso. tiez sa do tretieho radu dostanes len sklopenim sedaciek v druhom rade. a ked mas vyklopene sedacky v kufri, tak do kufra uz nedas nic
@Evickamicka do Tourana určitě nevleze bez sklopení sedaček - máme ho.
Já vím že nechceš, ale ta dodávka bude nejlepší takovej Multivan od Golfa je moc hezkej
@soldi
@Kristyna.Vechtova multivan od VW asi myslis ![]()
ak pojdeme do dodavky, tak urcite to bude mercedes V, mne sa VW straasne nepacia dizajnovo.
len si tak hovorim, ze kocik velky budem vozit len par mesiacov, tak teoreticky by mohlo byt aj nejake MPV, len musi mat velky kufor a idealne posuvne dvere ![]()
Pokud máš takhle debilní předsudek proti Fiatu, Peugeotu, Citroenu a Renaultu, kteří zrovna jako na potvoru dělají solidní velká MPV jako je eurovan (Ulysse, 807 a C8) nebo Espace (ten dokonce i v prodloužené verzi), tak si holt kup tu „luxusnější“ dodávku ![]()
Volvo cx90, audi q7, vw sharan, seat alhambra, range rover sport
@neli23 dakujem, prave zvazujem to volvo xc90, co pozeram, ma celkom velky kufor aj po vyklopeni tretieho radu a tie zadne sedacky vyzeraju pomerne priestranne.
@sinapis.alba dakujem, vyzera to super
@Hroznej puberťák vies co, viezla som sa raz v dacii logan, ktora by teoreticky vyhovovala, ale to auto je strasne nekvalitne, to iste si myslim aj o renaultoch a ostatnych vymenovanych znackach. a z toho isteho dovodu sa mi napr nechce ist ani do toho mercedesu, lebo mam pochybnosti o jeho spolahlivosti.
teraz mam toyotu verso a keby nebolo treba vacsie, tak som maximalne spokojna
@Tunrida ano, presne toho sa obavam ja, ale stale sa to snazim nejako vymysliet ![]()
@soldi píše:
@neli23 dakujem, prave zvazujem to volvo xc90, co pozeram, ma celkom velky kufor aj po vyklopeni tretieho radu a tie zadne sedacky vyzeraju pomerne priestranne.
vždyť je to velký jak sharan ![]()