Auto z Německa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.2.11 10:05

Auto z Německa

Dobrý den,

ikdyž tohle téma jsem zas tolik nepatří, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s koupí auta v DE, jaké podmínky musím splňovat při koupi, co zařídit abych pak auto mohla používat v ČR a kolik stojí a co musím vše udělat pro přehlášení?

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10016
28.2.11 10:26

Tak my mame auto z Nemecka celkem cerstve, jen nam ho tedy dovezl nekdo jiny, ale tady v CR uz jsme si to obehavali sami. Delal to pritel, tak nevim, jestli to napisu uplne presne, ale jako prvni urcite udelat pojistku (povinny ruceni), pak na emise, technickou, s tim na dopravni, zaplatit pripadnou eko dan u starsiho auta, zaplatit spz a je to :) , snad jsem na nic nezapomnela :nevim: Eko dan byla 3tis. A celkem nas to vyslo na 8tis? Fakt presne nevim, musela bych se zeptat. Vim jen, ze ta technicka je poprve drazsi, kdyz jeste neni auto v evidenci CR a taky se plati 1500 za dovoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
28.2.11 10:40

Máme obě auta dovezené ze SRN a přesně jak píše Gavotka. Nejdřív pojišťovna, pak emise a STK a pak na dopravku. Eko daň se platí podle toho jakou emisní normu splňuje auto - my u jednoho neplatili žádnou a u druhého 3 tis. Na dopravce ti přidělí SPZ a vypíšou „velký techničák“ a s tím pak dojdeš zpátky na pojišťovnu, aby ti na pojistku napsali SPZ. Do té doby chodíš s původním techničákem a kupní smlouvou, kde jsou VIN kódy a technické parametry auta.
Dovozu bych se nebála, papíry jsem oběhávala sama i s malým dítětem a během 1-2 dnů hotovo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10016
28.2.11 10:56

Muzu potvrdit :) , dnes uz je to bezna vec a nikde nebyl problem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
28.2.11 11:13

hele ale ono sa to teda moc neoplati, ci? My sme tiez rozmyslali nad autom z DE, ale pri pripocitani 8 litrov za zbytocne vybavovacky sme sa nakonec rozhodli pre auto zo SK.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10016
28.2.11 11:16

Zalezi, za kolik v Nemecku koupis, nam se to vyplatilo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
28.2.11 12:11

to záleží po jakém autu koukáš. Nám se u prvního jednoznačně vyplatilo, u druhého staršího to vyšlo na zhruba stejné peníze jako auto tady z bazaru, ale dle mého názoru je v lepším stavu, než ty co nám nabízeli tady (jak vybavení, tak tachometr atd. - bráno u stejného motoru a r.v.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
28.2.11 12:57

Jen si dávej pozor na podvodníky. My si vyhlídli auto v Německu, všechno vypadalo seriozně, dokud nechtěli nějaký peníze dopředu. To samozřejmě nehrozilo, tak jsme hned vycouvali. Když se nám to stalo podruhé, raději jsme koukali po autech u nás, jen první vlastník, s knížkou… cenově nás vybraný typ auta vyšel zhruba stejně jako se prodává v Německu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.11 15:07

Děkuju moc za rady a za zkušenosti. Já jsem slyšela, že se platí nějaký poplatek mezi 5000-10 000kc za prehlaseni a pak plus technicka atd :nevim:

Me nejde ani o to aby to vyslo levneji, ale pritel je nemec. Na podvodníky to on už si pozor dá 8-)

• Citovat
  • Upravit
5527
28.2.11 15:14

No, záleží na tom, jaké auto kupuješ. Starou škodovku bude asi lepší koupit tady, ale když koukáš po něčem lepším, Německo se opravdu vyplatí. U dražších aut jdou rozdíly až do statisíců. My jsme kupovali manželovo auto před dvěma lety a rozhodně se vyplatilo ho koupit v Německu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
28.2.11 21:41

hele, koukni na tohle http://www.prihlaseni.cz/, ale i ty ceny bych brala trošku s odstupem. My třeba za emise platili 500,– a ani ta STK nebyla tak drahá…

a ty částky jak píšeš jsou asi ta ekodaň u starších vozidel. Novější vozy mají už většinou normu Euro4 a tam to tedy odpadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
1.3.11 06:43
lulje píše:
No, záleží na tom, jaké auto kupuješ. Starou škodovku bude asi lepší koupit tady, ale když koukáš po něčem lepším, Německo se opravdu vyplatí. U dražších aut jdou rozdíly až do statisíců. My jsme kupovali manželovo auto před dvěma lety a rozhodně se vyplatilo ho koupit v Německu :palec:

Tohle byla reakce na CUTTYSARK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
10.5.11 12:51

Má někdo zkušenost s koupí auta na německých papírech a s jeho registrací na firmu (plátce DPH)? Našla jsem tohle: Vozidlo pořízené za úplatu z jiného členského státu do tuzemska jakoukoliv osobou (tj. plátcem, neplátcem nebo soukromou osobou) je dle § 2 odst. 1 písm. c) zákona o DPH vždy předmětem daně v tuzemsku a před vlastní registrací vozidla musí být tato daň uhrazena. ale teda měla jsem za to, že se to týká pouze nových aut :nevim: klasické náležitosti při registraci dovezeného auta vím, ale je potřeba zařídit ještě něco navíc když se jedná o koupi auta firmou? Děkuji mnohokrát :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
2.1.16 17:40

Obnovuji diskusi. Líbí se nám auto v Německu. Konkrétně Toyota Previa. Vyplatí se dovoz z De a jak staré auto je možné dovést do ČR, aby se dalo přihlásit. Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák