Automat nebo manuál

2673
16.1.12 09:26

Tak manžel s autama obchoduje a řekl by ti že by jiný než na automat nechtěl :nevim: Já to stím zkoušela a popravdě ten nezvyk byl šílenej.Takže pro mě a pro děti jsme koupili normál.Nedovedu si přestavit,jezdit s něčím,čemu moc nedůvěřuju :nevim: Ale manžel je s automatem spokojenej.Pokud auto budeš potřebovat převážně ty,tak by tě měl nechat rozhodnout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
195
16.1.12 09:27

Sundala nohu z brzdy? Jezdila jsem ted s automatem pul roku a nevim, co tento pohyb zpusobi za problem.
Coz teda nemeni nic na tom, ze to je tragedie, jen si nejmse jista, jestli za to mohl automat.
Jak rikam, jezdila jsem s automatem pul roku, pred tim manual, ted zas manual a nemela jsem s tim zadnej problem. Proste nepouzivas levou nohu, jen brzdis/pridavas pravou.
Samozrejme se mi pri prvnim dobrzdovanim na krizovatce podarilo auto zaflekovat na miste, kdyz jsem automaticky slapla na spojku :P. Ale pak uz v pohode, naopak - kdybych mohla, tak beru automat, je to o dost pohodlnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
16.1.12 09:29

No pokud nevis, kde je brzda, tak doporucuju neridit vubec zadny auto…
Jinak ja jezdila leta na manualu a pak jsme si poridili automat. Bylo to v Anglii, protoze jsem si neumela predstavit, kvrdlat tam to razeni druhou rukou. Strasne se mi to zalibilo a ted, kdyz jsme zpatky, tak mam stejne automat, protoze to je proste super.
Je to proste mnohem bezpecnejsi, rychlejsi, pohodovejsi. Kdo si jednou poridi automat, uz nebude chtit zpatky manual. Jedna se i o bezpecnost… muzes se mnohem vic soustredit na situaci na silnici a nebat, ze ze blbe zaradis, podradis… ze se ti auto dostane blbym razenim do smyku, mnohem lip se ti vjizdi do kruhacu : tak nejak hbiteji
Musis si zapamatovat jen jedno: Kdyz mas automat… pouzivas pouze jednu nohu a to pravou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
16.1.12 09:32

můžeš jet s jakýmkoli autem a někdo do tebe vrazí atd. za mě nic jinýho než automat :) v autoškole manuál hroznej nezvyk se pořád starat o řadící páku, v automatu to odpadá, pokud chceš i tam si můžeš řadit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234

Já bych auto s automatem nechtěla ani za nic,jezdila jsem s ním jednu dobu a nevyhovovalo mi to. Mě to řazení zkrátka baví :mrgreen: Takže já jedině manuál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
74paja píše:
No pokud nevis, kde je brzda, tak doporucuju neridit vubec zadny auto…
Jinak ja jezdila leta na manualu a pak jsme si poridili automat. Bylo to v Anglii, protoze jsem si neumela predstavit, kvrdlat tam to razeni druhou rukou. Strasne se mi to zalibilo a ted, kdyz jsme zpatky, tak mam stejne automat, protoze to je proste super.
Je to proste mnohem bezpecnejsi, rychlejsi, pohodovejsi. Kdo si jednou poridi automat, uz nebude chtit zpatky manual. Jedna se i o bezpecnost… muzes se mnohem vic soustredit na situaci na silnici a nebat, ze ze blbe zaradis, podradis… ze se ti auto dostane blbym razenim do smyku, mnohem lip se ti vjizdi do kruhacu : tak nejak hbiteji
Musis si zapamatovat jen jedno: Kdyz mas automat… pouzivas pouze jednu nohu a to pravou

Musim souhlasit :palec:

Manual je fajn, ale jak jednou cichnes k automatu tak uz se nechces vratit zpet.

Ja jsem ale verna manualu, me to proste bavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
16.1.12 09:34

Manual.
Nejde jen o zvyk, zvyknes si na vsechno a automat je mozna i pohodlnejsi pro jizdu ve meste a tak, ale je vice kazovy a mnohem vice nakladny… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
16.1.12 09:35

Bubu, to se sousedkou mě mrzí, ale nemyslím si, že byla chyba na straně automatu. Pravděpodobně by se jí to samé stalo i s manuálem, protože brzda je v automatu na stejném místě jako v manuálu.
Já mám automat, manžel manuál. Teď básní o tom, že chce také automat, protože je to praktičtější, pohodlnější a prostě o něčem jiném, než manuál.
Nehledě na to, že automat je fakt hodně velký pomocník, hlavně, když mám děti v autě.
Zvyknout si z manuálu na automat není problém - pokud tedy nejsi maniak, který se vyžívá ve šlapání na spojku a řazení ;)

A jestli z toho máš strach jen kvůli sousedčině nehodě, tak se neboj. Já osobně si myslím, že právě automat je při případné nehodě mnohem praktičtější než manuál (osobní zkušenost…)

Příspěvek upraven 16.01.12 v 09:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
16.1.12 09:36

Ja jezdila 14 let manualem a pred rokem jsme kupovali auto, jina moznost nez automat nebyl, tak ho mame a ja jsem nadsena. A to i obcas jedu manualem, tak presedam a problem nemam. Je pravda, ze na zacatku manzel porad opakoval, levou nohu mimo, hlavne neseslapnout brzdu a plyn zaroven. Ale uz to mam zautomatizovny. Ja jezdim po Praze to je uplne super. Na hory jezdime taky, ale mame ctyrkolku dzipa, tak tam neni problem. A kdyz je potreba z kopce brzdit motorem, tak dam sekvenci. Za me tedy jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
16.1.12 09:37
Bubu25 píše:
Liduš88 píše:
Tak manžel s autama obchoduje a řekl by ti že by jiný než na automat nechtěl :nevim: Já to stím zkoušela a popravdě ten nezvyk byl šílenej.Takže pro mě a pro děti jsme koupili normál.Nedovedu si přestavit,jezdit s něčím,čemu moc nedůvěřuju :nevim: Ale manžel je s automatem spokojenej.Pokud auto budeš potřebovat převážně ty,tak by tě měl nechat rozhodnout ;)
No to je ono Liduško …ja tomu neduveruju pac se proste bojim a jsem zvykla na manual a nedokau si predstavit, ze bych jela s automatem ale zase vis co ono ty chlapi ti vysvetli jak jde vyvoj dopredu, jak jde o zvyk, jak je to pohodlny atd.nenuti me do niceho kdyz reknu ne, tak se koupi klasika ale zase ve me pak bude hlodat mozna to, proc jsem to nezkusila kord kdyz si to pral taky takovy ty jakoby vycitky - nenuti me vubec do niceho ale je mi jasny, ze zadny minus krome meho strachu z toho, tak asi neni :nevim:

Nejlepší by bylo,kdyby jste měli nějakého známého kdo automat má,aby tě nechal řídit,abys to zkusila.Asi je to tím že jsou lidi pohodlnější :nevim: K manželovi když si jdou lidi koupit auto,tak skoro každý má zájem o automat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
16.1.12 09:37

Také jsem řídila oboje, na automat si člověk musí zvyknout. Já si na první jízdy musela zaseknout levou nohu pod sedačku :mrgreen: abych nešlápla na brzdu tak jak na spojku :roll: Za chvíli jsem si zvykla a paráda. Bylo to auto bráchy a ještě k tomu na plyn. Když si pak koupil zpátky manuál a chtěl zabrzdit, tak šlápl na spojku místo na brzdu a ťuknul do auta před sebou :roll: Naštěstí už jel jen 10kou..

EDIT: automat má větší spotřebu než manuál - cca o 1 litr

Příspěvek upraven 16.01.12 v 09:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
16.1.12 09:39
kačka25 píše:
Ja jezdila 14 let manualem a pred rokem jsme kupovali auto, jina moznost nez automat nebyl, tak ho mame a ja jsem nadsena. A to i obcas jedu manualem, tak presedam a problem nemam. Je pravda, ze na zacatku manzel porad opakoval, levou nohu mimo, hlavne neseslapnout brzdu a plyn zaroven. Ale uz to mam zautomatizovny. Ja jezdim po Praze to je uplne super. Na hory jezdime taky, ale mame ctyrkolku dzipa, tak tam neni problem. A kdyz je potreba z kopce brzdit motorem, tak dam sekvenci. Za me tedy jo.

JJ, levou nohu úplně mimo a používat jen pravou. A když si jednu nohu zlomíš, tak můžeš jezdit i se sádrou - zkušenost manžela :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
16.1.12 09:39

Bubu pokud to bude víceméně tvé auto, tak si pořiď to k čemu máš blíže a v čem se cítíš bezpečněji.
Já bych třeba do automatu nešla, ale jen proto, protože by to pro mě byla nuda. Já mám řazení ráda :-) Mě by asi jízda autem začala hrozně nudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
16.1.12 09:42

Tak si zajdete nekde a automat si zkus, poznas hned, jestli ti to sedi, nebo ne… ;)
Na ukor spotreby je to spise setrnejsi, ale pokud se ti to pokazi, je to palka, zvlast na novem aute!
Zkazit se na aute muze kdokoli a cokoli i kdyz se k tomu chovas vicemene slusne… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
16.1.12 09:47

Jestli mas moznost si auto s automatem vyzkouset, tak doporucuju levou nohu si zaprit uuuuuplne nekde bokem vlevo, abys ji nemela na standartnim miste u pedalu, aby te „neco nenutilo“ ji pouzit, kdyz nemas. Po prvni jizde urcite zjistis, ze pedalu pro pravou nohu je tam vskutku dost… je to jednoduche, kdyz sundas nohu z plynu… pravdepodobne je cas slapnout na druhy pedal, kterym je brzda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová