Automat nebo manuál

Napsat příspěvek
Velikost písma:
195
16.1.12 09:47

Bubu, promin, ale kdyby dala nohu z brzdy u manualu, tak pod ten kamion na 99.9 % vleti taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
16.1.12 09:48

Necetla jsem diskuzi.

Jezdila jsem s manualem vzdycky, ted mame asi rok automat a ted jsem sedla do manualu a sakra nejak mi to neslo… :) takze za mne to neni problem a i je to pohodlnejsi (proste auto pro blbe amiky ;))) ) ale! moje mamka ridi vic let nez ja… a proste neni schopna s automatem jet… je nebezpecna a vi to… a je dost velka komplikace :( treba ctyrkolky v dieselu se dost tezko v manualu shani. :(

• Citovat
  • Upravit
9649
16.1.12 09:52

Jo, kdyz jsem poprve ridila automat, tak jsem si levou nohu prisedla! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
16.1.12 09:56

Dalsi vyhoda automatu: auto te nenecha ve stychu tim, ze ti zdechne v kopci, protoze jsi spatne podradila. To same pri rozjezdu na krizovatce, nemusis se soustredit na to, jak poustet spoujku, aby ti to „neskytlo“ a nevyprdlo se auticko na tebe. Automatik te proste proveze bezpecne mestskou tlacenici i horskymi serpentinami :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
16.1.12 10:02
Bubu25 píše:
Barca12345 píše:
Jo, kdyz jsem poprve ridila automat, tak jsem si levou nohu prisedla! :mrgreen:
jezis leva noha nejlepe do kufru jo? 8o :lol:

No, az tam ne, ale nekam schovat fakt jo! Protoze treba kdyz mas prudce zabrzdit, vetsinou mackas spojku a brzdu no a pak se ti tam ta leva noha priplete a byvijes si zuby o celni sklo!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
16.1.12 10:05

Ono je sice hezké radit jesti automat nebo manuál, ale bohužel tady nepadla zmínka o jaké auto by se mělo jednat. Ono je totiž automat a automat… Pokud se jedná o nějaký typ auta ve stylu fabie apod, něco s nízkým obsahem, tak je rozhodně lepší manuál. Jinak je to hrkání za trest. Pokud se bavíme o něčem s obsahem nad 2 litry, tak pak už je určitě výhodnější automat. Prostě jízdní vlastnosti jsou diametrálně odlišné.
Osobně mám radši automat, vzhledem k tomu, že vozím dvě děti převážně po městě. Je to opravdu pohodlnější a po praktické stránce výhodnější. Pokud si chci jízdu užít, což ale na našich silnicích moc nejde, tak párkrát za rok vytáhnu manželovo auto v manuálu.
A spotřebu bych nijak neřešila. Pokud si zakladatelka každé tři roky kupuje nové auto, tak spotřeba o dva litry vyšší jí vrásky neudělá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
16.1.12 10:06

ahojky, já řídím 15 let a z toho nějakých 10 let jen s manuálem. Protože jezdím hodně,tak už mě to ani nebaví,ale je to pro mě každodenní nutnost.
Cca před 5lety manžel koupil 1. auto s automatem. Máme každý své,tnekrát já měla normální a manžel automat,ale občas si je střídáme,když je třeba. Automat je návykový,úžaná pohoda,prostě od první chvilky nic proti němu. Nedělalo mi problém střídat automat a manuál.
Poslední cca 2 roky už máme s automatem oba a přesto,když jednou za čas sednu do tchánů nebo mojí mamky auta,kde je manuál,nemám s tím problém.

Takže za mě,jedině automat,neznám nic pohodovějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
16.1.12 10:07
Bubu25 píše:
Kaatia píše:
Bubu, promin, ale kdyby dala nohu z brzdy u manualu, tak pod ten kamion na 99.9 % vleti taky.
Kaatio tohle byla krizovatka do kopce takze ona stala na brzde a jen ji pustila a uz v nem byly :-( mit manual tak ma vyrazeno, az by mela volno tak by zaradila 1 a vyjela by ale ona asi zazmatkovala a pustila nohu z brzdy a uz bylo mno - coz to je fuk ja vim trebas byla vyjimka co tu ctu tak s tim nikdo nema problem ze jo takze jde jen o zvyk mno … :nevim: ale porad se proste radim mezi zastance klasiky …al trebas ten nazor zmenim i ja :nevim:

No promin, ale tohle je dost nepravdepodobny, ze se to tak stalo. Ani normalne ti po pusteni brzdy nevyjede auto plnou parou vpred, ale pouze opravdu pozvolna se rozjizdi. Navic, pokud to byla krizovatka do kopce… tak musela udelat bud to, ze jaksi proste nedala prednost, protoze i na ten plyn bu musela hamsnout opravdu zprudka, aby z uplneho klidu auta prudce vjela do krizovatky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
16.1.12 10:09

Bubu: Ja treba vyrazuju na krizovatce neutral i v automatu (resp. dam P=parkovaci brzda).
A navic, jak pravi prispevek nahore - auto se nerozjede plnou parou vpred na rovince, do kopce uz vubec ne.

Příspěvek upraven 16.01.12 v 10:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
16.1.12 10:10

Jedině automat. Kdo pozná, nechce jinak :palec: Je to pohoda :potlesk:

Příspěvek upraven 16.01.12 v 10:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
16.1.12 10:10

jak už tu bylo napsáno, rozhodně nemohla být příčina nehody v automatu. když pustíš nohu z brzdy,auto se pomalu rozjíždí,ale rozhodně nevyjede plnou rychlostí vpřed. kdyby se tak stalo jěště do kopce,tak se pořádně možná ani nerozjede. muselo se stát jěště něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
16.1.12 10:11

Zozole,přesně řečeno. Tvrdím to samé. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
16.1.12 10:13

Nečetla jsem celou diskusi, možná už tohle někdo psal, ale automat i manuál mají své výhody i nevýhody. Automat je pohodlnější, můžeš se „víc věnovat“ sledování provozu, přestože si myslím,že s manuálem to jde taky. Jestli je automat rychlejší spíše záleží na nastavení a výkonu motoru. Pokud máš siláka s manuálem není problém. No a v neposlední řadě jde o peníze, automatická převodovka je spolehlivá cca do 200tis. km, pak se většinou mění a záleží na modelu auta, na kolik vás přijde nová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
16.1.12 10:17

tatumi,já myslím,že celkově auta od 200 tis km jsou na tom stejně. at je to manuál nebo automat. prostě součástky se opotřebí a je třeba měnit. Já znám kolem sebe auta s automatem které mají přes 300tis km a mají převodovku stále původní. A zase auta s manuálem,kterým se měnila převodovka ve 100tis. Prostě je to kus o kusu,takhle bych to určitě nepaušalizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
16.1.12 10:17
Bubu25 píše:
Kaatia píše:
Bubu, promin, ale kdyby dala nohu z brzdy u manualu, tak pod ten kamion na 99.9 % vleti taky.
Kaatio tohle byla krizovatka do kopce takze ona stala na brzde a jen ji pustila a uz v nem byly :-( mit manual tak ma vyrazeno, az by mela volno tak by zaradila 1 a vyjela by ale ona asi zazmatkovala a pustila nohu z brzdy a uz bylo mno - coz to je fuk ja vim trebas byla vyjimka co tu ctu tak s tim nikdo nema problem ze jo takze jde jen o zvyk mno … :nevim: ale porad se proste radim mezi zastance klasiky …al trebas ten nazor zmenim i ja :nevim:

Bubu, pokud máš z automatu strach jen kvůli tomuhle, tak je to nesmysl. Pokud v kopci pustí brzdu, tak se to auto nerozjede takovou rychlostí, aby způsobilo vážnou nehodu. A pokud je ten kopec prudký, tak se s největší pravděpodobností bez šlápnutí na plyn nerozjede vůbec. Já osobně, když stojím v kopci, tak si vždycky cvaknu na P (parking)…
Sousedka asi musela zazmatkovat, nedala přednost v jízdě, nebo místo brzdy sešlápla plyn a rozjela to rychle,… Může tam být více možností, ale chyba automatu to rozhodně není. Samozřejmě je lepší mít auto trošku „oťukané“, abys věděla, jak se zachová…

Já osobně nedám na automat dopustit. Ale pokud ho ty nechceš, tak se do něj zbytečně nenuť ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová