Automat nebo manuál

Napsat příspěvek
Velikost písma:
307
16.1.12 10:22
slunicko100 píše:
tatumi,já myslím,že celkově auta od 200 tis km jsou na tom stejně. at je to manuál nebo automat. prostě součástky se opotřebí a je třeba měnit. Já znám kolem sebe auta s automatem které mají přes 300tis km a mají převodovku stále původní. A zase auta s manuálem,kterým se měnila převodovka ve 100tis. Prostě je to kus o kusu,takhle bych to určitě nepaušalizovala.

Ono záleží na výrobci a modelu vozu, je jasné, že např. Citron s manuálem může mít problémy při 100tisících km než např. Škoda či VW. Při výměně součástky je taky zásadní cena, automatická převodovka je cenově úplně jinde než manuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
16.1.12 10:25

Já bych ti zakladatelko poradila by sis koupila auto které ti vyhovuje. Ty budeš to auto řídit a ne tvůj manžel, nebo někdo tady z diskuze. Jestli máš pořád v hlavě nějaký podvědomí strach z automatu nešla bych do toho, zdraví moje a mých děti by mi bylo přednější než nějaký pokrok nebo výhody.
Možná bych si zkusila ( jestli je možnost) půjčit auto s automatem a pak sama uvidíš. Ale není nic horšího než koupit si něco co se líbí někomu jinému ( třeba manželovi) a pak být nespokojená.

Příspěvek upraven 16.01.12 v 10:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
16.1.12 10:25

ano,bude to hlavně o značkách. spíše bych škodovku a VW řadila k citroenu a na druhou stranu postavila třeba MB,BMW atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
16.1.12 10:26

Podivej, fesnym panum rekni, ze na tom jedes poprve, at ti hlavne vysvetli, ktera znacka co znamena P-parking, N-neutral, R-zpatecka, D-drive jedes! Levou nohu zapri nekde bokem, pripadne si ji vyloz nekde z okynka, aby te nelakalo ji pouzit, nasad usmev cislo tri a frcis! Preju hodne stesti a radosti z noveho auticka!

Příspěvek upraven 16.01.12 v 11:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
16.1.12 10:27

Jo a nezapomen, ze ti panove maji za ukol prodat, takze se ti uuuurcite smat nebudou, abys je neposlala nekam… Ty jsi zakaznik a oni jen pikolici, co prodavaji. {timto nechci urazit zadneho prodejce aut, proboha }

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
16.1.12 10:36

Jasný, nejlepší je vyzkoušet. Také přeji ať dobře vyberete!!! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
16.1.12 10:40

Jo a taky rvu nohu mezi sedacku a dvere, abych ji nevytahla.. ted uz se mi to teda nestava.. jen kdyz jedu s druhym autem (manualem), tak zapomenu treba na semaforech zaradit :lol: ale je to fakt o zvyku, vim, ze kdybych jezdila jen s manualem brzo bych se do toho dostala…

• Citovat
  • Upravit
35944
16.1.12 11:51

Automat! Já naše auto miluju, nikam ti to neujede, vždy se všude rozjedes, neuvěřitelně pohodli!
Jo a tempomat a parkovací senzory, to mi občas strašně chybí… kdo rika, ze by automat nechtěl, tak Ho nikdy nemel :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
16.1.12 12:11

Holky neděste mě s tou nehodou s automatem. :think: Manžel do mě teď taky klavíruje, že pořídíme auta s automatem…

Jako u manžela to beru. On věčně u toho řízení něco dělá (jí, hledá nějaký papír atd.) a tak ho řazení otravuje. Tak ať si automat klidně koupí.

Já jezdím asi 10 let s manuálem, řazení mi nevadí, svoje auto miluju (Honda FR-V). Poslední dobou však manžel mluví o tom, že mi chce koupit nové, větší, bezpečnější, méně hlučné, lepší… No a to z čeho vybírá se s manuálem snad ani nedělá. Taky z toho nejsem dvakrát nadšená. :nevim: Jako kdybych řekla, že ne, tak by bylo po mým, ale já právě nevím. Bojím se jen nového? Že mi bude dlouho trvat než si zvyknu? Než se to naučím? (nakonec asi neučím, ale ty nervy) Že bude pro mě řízení zase po nějakou dobu stres, když už jsem teď byla ve vázi relaxu? Mám strach, že bych pak případně zapomněla/neuměla řídit manuál?

S automatem jsem kdysi dávno řídila pár dnů Smarta. A úplně bez problému (resp. si nepamatuju, že by mi to dělalo vážné problémy). Ale to je jen takové „utíkátko“, které strčíte do kapsy, navíc jsem v tom jezdila sama, takže jsem neměla zodpovědnost za děti atd… Auta, o kterých se teď doma bavíme, jsou proti tomu tanky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
16.1.12 12:17

Ahoj, stejně jak jsi zvyklá na manuál, zvykneš si i na automat. Pokud přesedláš, opět si zvykneš na nové. I když z pohodlíčka automatu na manuál to bude asi horší. Ale dá se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
16.1.12 12:18

Blbá otázka. Co se stane, když v automatu sešlápnu s tou brzdou i spojku? Auto chcípne? Si to nepamatuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
16.1.12 12:20

Spojka v automatu? Si děláš legraci, ne? Na co by tam byla…?????????????????? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
16.1.12 12:21
tatumi píše:
Spojka v automatu? Si děláš legraci, ne? Na co by tam byla…?????????????????? :lol:

No počkej, a proč teda tu levou nohu rvete mezi dveře a sedačku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
16.1.12 12:22

Já osobně ji nikam nervu. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
16.1.12 12:23
Wiolla píše:
tatumi píše:
Spojka v automatu? Si děláš legraci, ne? Na co by tam byla…?????????????????? :lol:
No počkej, a proč teda tu levou nohu rvete mezi dveře a sedačku?

abych omylem misto spojky nezmackla brzdu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová