Vadí Vám, jak starší automaticky tykají mladším?

Anonymní
17.5.26 14:49

Automatické tykání

Ahojte :mavam:

Taky Vám vadí, jak začnou starší automaticky tykat těm mladším? Me uz naprosto vytáčí jak treba kolegové mojí mamky z brigády nebo její sousedi z bytovky (50 let) mi řeknou automaticky ahoj a začnou mi tykat.. a idealne se vyptávat na osobní otázky, jako je vztahová oblast, aniž by jsme se jakkoli blíže znali… mamka na byte bydlí treba jen 7 let (me je 28), takze to neni ve stylu, ze me znaji od miminka… maximálně třeba se znam s jejich dcerou ze základky, ale to je vše :D začínám už na to být někdy alergicka… ale nevim, jestli to mam nějak řešit.. spis je mi to uz hodně nekomfortní ve smyslu, kdyz se rozejdu po delší době s někým a najednou se začnou vyptávat kde je pritel atd… citim se pak hloupě :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15149
17.5.26 14:51

Tak jim taky tykej ne? Jsou to křupani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.26 14:54

@karkarka to je asi hloupé po tolika letech zacit zničehonic tykat ne?

• Citovat
  • Upravit
8477
17.5.26 14:59

Nejsi povinna jim na osobní otázky odpovídat, neumíš se vymezit, že jim do toho nic není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3010
@karkarka píše: Více

Přesně tak, burani.To asi žádní vzdělaní akademici nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955

A zase anonym 😂
Když ti to vadí tak jim to řekni ne?
Osobně mi tykání nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12581
17.5.26 15:02
@Anonymní píše: Více

Tak mne treba nevadi vubec, kdyz mne sousedi u rodicu, kteri mne znali od narozeni, mi tykaji..naopak mam radost ze me stale poznavaji. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
17.5.26 15:02

Taky jsem si toho všimla - zatímco dřív byli lidé v tvém věku rádi, když si s nimi starší potykali a vážili si toho, dnes jim to vadí. Tykání nabídnu a když se někdo skálopevně brání a vykne mi potom třeba ještě třikrát, začnu mu zpátky vykat, i kdyby mu bylo osmnáct nebo dvacet. Svět se prostě mění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
17.5.26 15:09

Mne to vůbec nevadi, naopak, cítím se pak mladší :D Já vykám zpět, když nabídnou tykání, tak taky tykam.
Mne zas rozhodí, když mi děti a pubertaci vykaji, to následuje “simte tykej mi”.
A na osobní otázky proste neodpovidej. Nějaký ty/vy bych neřešila vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
17.5.26 15:18
@Anonymní píše: Více

O co jsi lepší než oni? V čem je rozdíl, když tykáš, vykáš z očí do očí nebo anonymně na internetu? Třeba já se často setkávám s tím, že lidé v tvém věku ani nepozdravi :nevim: To je myslím stejně nevychované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
17.5.26 15:25

Já bych vykání nejdradši zakázal zákonem a upřimně, je mi uplně, uplně jedno, jestli mi někdo vyká nebo tyká. A pokud mi zatyká nějaká random slečna, tak mě to naopak velmi potěší, že ještě nejsem tak strašně starý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17928
17.5.26 15:32

Automaticke tykani mi velmi vadi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3010
17.5.26 15:43
@Eliška píše: Více

Komunistické tykání nízkých vrstev - soudruhu Ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
17.5.26 15:43

Me vadi vykani.Ja jak bydlim v Anglii, kde se vlastne nevyka, tak obcas taky zapomenu a musim se hlidat. Maximalne fakt u starych lidi, jako 70-80let, to vykam. A kdyz mladsi rocnik vyka me, tak to ihned odbouravam. Jak uz nekdo psal, i kdyz mi je skoro padesat let, necitim se tak stara :lol:
Kdyby mi to vadilo, tak bych to tem dotycnym rekla. A na osobni otazky bych neodpovidala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11469
17.5.26 15:48

Máš mě ráda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie