Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@karkarka to je asi hloupé po tolika letech zacit zničehonic tykat ne?
Nejsi povinna jim na osobní otázky odpovídat, neumíš se vymezit, že jim do toho nic není?
@karkarka píše: Více
Přesně tak, burani.To asi žádní vzdělaní akademici nebudou.
A zase anonym 😂
Když ti to vadí tak jim to řekni ne?
Osobně mi tykání nevadí.
@Anonymní píše: Více
Tak mne treba nevadi vubec, kdyz mne sousedi u rodicu, kteri mne znali od narozeni, mi tykaji..naopak mam radost ze me stale poznavaji. ![]()
Taky jsem si toho všimla - zatímco dřív byli lidé v tvém věku rádi, když si s nimi starší potykali a vážili si toho, dnes jim to vadí. Tykání nabídnu a když se někdo skálopevně brání a vykne mi potom třeba ještě třikrát, začnu mu zpátky vykat, i kdyby mu bylo osmnáct nebo dvacet. Svět se prostě mění.
Mne to vůbec nevadi, naopak, cítím se pak mladší
Já vykám zpět, když nabídnou tykání, tak taky tykam.
Mne zas rozhodí, když mi děti a pubertaci vykaji, to následuje “simte tykej mi”.
A na osobní otázky proste neodpovidej. Nějaký ty/vy bych neřešila vůbec.
@Anonymní píše: Více
O co jsi lepší než oni? V čem je rozdíl, když tykáš, vykáš z očí do očí nebo anonymně na internetu? Třeba já se často setkávám s tím, že lidé v tvém věku ani nepozdravi
To je myslím stejně nevychované.
Já bych vykání nejdradši zakázal zákonem a upřimně, je mi uplně, uplně jedno, jestli mi někdo vyká nebo tyká. A pokud mi zatyká nějaká random slečna, tak mě to naopak velmi potěší, že ještě nejsem tak strašně starý ![]()
@Eliška píše: Více
Komunistické tykání nízkých vrstev - soudruhu Ty…
Me vadi vykani.Ja jak bydlim v Anglii, kde se vlastne nevyka, tak obcas taky zapomenu a musim se hlidat. Maximalne fakt u starych lidi, jako 70-80let, to vykam. A kdyz mladsi rocnik vyka me, tak to ihned odbouravam. Jak uz nekdo psal, i kdyz mi je skoro padesat let, necitim se tak stara ![]()
Kdyby mi to vadilo, tak bych to tem dotycnym rekla. A na osobni otazky bych neodpovidala.
Ahojte
Taky Vám vadí, jak začnou starší automaticky tykat těm mladším? Me uz naprosto vytáčí jak treba kolegové mojí mamky z brigády nebo její sousedi z bytovky (50 let) mi řeknou automaticky ahoj a začnou mi tykat.. a idealne se vyptávat na osobní otázky, jako je vztahová oblast, aniž by jsme se jakkoli blíže znali… mamka na byte bydlí treba jen 7 let (me je 28), takze to neni ve stylu, ze me znaji od miminka… maximálně třeba se znam s jejich dcerou ze základky, ale to je vše
začínám už na to být někdy alergicka… ale nevim, jestli to mam nějak řešit.. spis je mi to uz hodně nekomfortní ve smyslu, kdyz se rozejdu po delší době s někým a najednou se začnou vyptávat kde je pritel atd… citim se pak hloupě