Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Možné je asi vše, ale pokud jsi nebyla zaklíněná přes břicho, nic ti na něj netlačilo velkou silou, tak miminko může být v pořádku, měla jsi štěstí…asi to je velký bojovník, že se prďolka udržel ![]()
Ahoj, v 8. týdnu je miminko ještě maličké a má kolem sebe hodně plodovky, která tlumí nárazy. Pokud všechna vyšetření dopadla dobře, asi se nemusíš bát. Horší by to bylo ve vyšším stadiu těhotenství.
Já si myslí, že v 8.týdnu to bude OK
Mimčo je ještě maliličkaté a v podstatě ho chrání tvé tělo..
Horší by asi bylo kdybys byla ve vyšším stupni těhotenství, kdy už je bříško.. tam bych se bála asi o tom víc..
Ale pokud ti lékař říká, že je vše vpořádku, tak bych mu věřila ![]()
Ja myslim, ze pokud je dle doktoru vsechno ok, neni, proc se zneklidnovat. Miminko v osmem tydnu je jeste desne malicke a nevim, jak by se mohlo mechanicky poskodit (je bezpecne v gestacnim vacku, to je lepsi nez air bag
), v tomhle veku hrozi spis geneticke vady a genetiku mu zadny naraz nezmeni
. Risk je samozrejme potrat z duvodu narazu, protoze dite neni dobre uhnizdene a pusti se, ale pokud jsi nekrvacela a vsechno je OK, nestrachuj se. Souhlasim s elis, zda se, ze je to velky bojovnik a fakt se vam chce narodit
.
Ja sem prave byla zaklinena i pres bricho:( bojim se moc, co kdyz zanecha na prdolkovi nejaky nasledky ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chcu se vas zeptat. V 8. tydnu tehotenstvi jsme meli tezkou autonehodu, kde me vyprostovali ze zaklineneho vozidla a byla jsem na tom fakt zle. Miminko je ale pry v poradku, je to vubec mozny? Je mozny, ze miminko muze mit nejaky nasledky, kdyz veskery vysetreni dopadly dobre? Jsem hrozne rada, ale zaroven se bojim, co kdyz u nej doslo k nejakymu poskozeni
V 8 týdnu můžeš být v klidu, zní to sice hrozně, ale takhle brzo je to ještě buď a nebo… a evidentně si nepotratila, takže ![]()
@AnnaF píše:
Ja myslim, ze pokud je dle doktoru vsechno ok, neni, proc se zneklidnovat. Miminko v osmem tydnu je jeste desne malicke a nevim, jak by se mohlo mechanicky poskodit (je bezpecne v gestacnim vacku, to je lepsi nez air bag), v tomhle veku hrozi spis geneticke vady a genetiku mu zadny naraz nezmeni
. Risk je samozrejme potrat z duvodu narazu, protoze dite neni dobre uhnizdene a pusti se, ale pokud jsi nekrvacela a vsechno je OK, nestrachuj se. Souhlasim s elis, zda se, ze je to velky bojovnik a fakt se vam chce narodit
.
Holky doufam, je to vytouzene miminko - po roce - tak snad s nama chce byt a zdrave. porad myslim an to, co kdyz se tim poskodila treba vyvijejici se NS, vyvijejici se mozek…fakt hrozi v tomto tydnu jen genetickew vady?
Jak rika Jani, na zacatku je to bud a nebo. Jak by se mu poskodila NS? Myslim, ze tvoj neklid je jen z toho, ze si to predstavujes jako kdyby uz to bylo vyvinute dite, ale v tomhle stadiu je vsechno jeste hrozne primitivni a vyviji se to dal tak, jak je to geneticky naprogramovane, ne podle toho, jak s tim kdo zatrese. Dekuj za to, ze jsi mela poradny kus stesti, miminko pekne pohlad a nelam si hlavu!
Mimochodem, moje kamaradka se rozsekala na kole v prvnim trimestru a ma kluka jako buka. Udrzel se, kdyz byl plod, a clovek ted vidi proc - protoze je to cipernej zdravej chlapik!
@AnnaF píše:
Jak rika Jani, na zacatku je to bud a nebo. Jak by se mu poskodila NS? Myslim, ze tvoj neklid je jen z toho, ze si to predstavujes jako kdyby uz to bylo vyvinute dite, ale v tomhle stadiu je vsechno jeste hrozne primitivni a vyviji se to dal tak, jak je to geneticky naprogramovane, ne podle toho, jak s tim kdo zatrese. Dekuj za to, ze jsi mela poradny kus stesti, miminko pekne pohlad a nelam si hlavu!Mimochodem, moje kamaradka se rozsekala na kole v prvnim trimestru a ma kluka jako buka. Udrzel se, kdyz byl plod, a clovek ted vidi proc - protoze je to cipernej zdravej chlapik!
Dekuju!!! Budu doufat, modlit se jak se da!! Je mi trosku lip. teprv me ceka vysetreni v tom 13.tydnu, tak snad…
Hele, já myslím, že lékaři by případné postižení v těhu zjistili. Fakt, to mimčo je chráněno
Nenervuj se, věř lékařům a děkuj, že je vše vpořádku.
První trmestr je nejobtížníjší v tom, že se vyvíjejí orgány, proto je třeba na sebe dávat bch av tom smyslu, co jím, piju, dýchám… ale co s etýče pohybu, popř. pádů, je to „bezpečnější“ doba než později. V6dyť ten prďolka má dv acentrimetry a plave si… v kolika litrech? No jak skleněnka v kýblu vody. To by musel být hodně težký náraz přímo na břicho, a pak by asi spíš došlo rovnou k potratu než nějaké vadě plodu. Si myslím. A taky určitě na tebe dávají doktoři setakra bacha, takže kdyby se něco stalo, poznali by to. Příroda je mocná ![]()
Predstav si, ze miminko je v osmym tydnu velky jako jablecny seminko: co se stane obalenymu jablecnymu seminku pri narazu? Nic, klidne z nej muze byt zdravej strom, pokud je to od zakladu zdrave silne seminko. Jak rikaji vsichni, pozdeji v tehotenstvi je to neco jinyho, ale takhle na zacatku…
Prosimtě klid, mimi má v tuto dobu ani ne 2 cm, je hluboko v děloze, aby se mu něco muselo stát, tak by jsi nejspíš musela mít ty sama poraněné vnitřní orgány a s největší pravděpodobností by jsi ho potratila. JESTLI MYSLÍŠ, JAKO ŽE MÁ NĚCO ZLOMENÉHO APOD, TAK TO JE ÚPLNÁ BLBOST, tady krom potratu snad ani nejde, aby si nějak jinak ublížilo, na vývojové vady jiného smyslu nemá autonehoda vliv.
Hodˇse do klidu a nepřemýšlej nad hloupostma ![]()
Ahoj holky, chcu se vas zeptat. V 8. tydnu tehotenstvi jsme meli tezkou autonehodu, kde me vyprostovali ze zaklineneho vozidla a byla jsem na tom fakt zle. Miminko je ale pry v poradku, je to vubec mozny? Je mozny, ze miminko muze mit nejaky nasledky, kdyz veskery vysetreni dopadly dobre? Jsem hrozne rada, ale zaroven se bojim, co kdyz u nej doslo k nejakymu poskozeni