Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky si myslím, že kdyby došlo k nějakému poškození, byť minimálnímu, tak by si potratila. Podle mě, je miminko tak miniaturní, že ani nevědělo, že se něco stalo…
Heled neboj já spadla v 8 měsíci ze schodů normálně jsem se zkutálela jak švestka až dolů. Manžel byl ztuhlej hrůzou a nemohl se ani pohnout byl v šoku. Taky jsem se bála ale klukovi je dnes 16 a je na gymplu
Rodila jsem v termínu. V 8 týdnu bych se fakt nebála nenervuj se škodí to maličkýmu. Bude to ok. uvidíš ![]()
Ono se obecně říká, že pokud je v tom prvním trimestru nějaký závažný problém, tak tělo často zareaguje potratem - u vás je to naopak, mimčo se drží, bude to dobré! Ten náraz a zaklínění by vadit nemělo, v osmém týdnu je mimčo fakt mini a obalené dobrými airbagy.
Miminko se ted ještě vyvíjí. Pokud by došlo k poškození plodu tak by si upřímně řečeno potratila. Pokud je srdeční akce tak je určitě v pořádku. Je maličký a nemá co by si zranil kromě srdíčka. Navíc ženské tělo je postaveno tak aby miminko ochránilo. Nemusíš se bát. Ve 12tt tě čeká screening a tam uvidíš že je všechno v pořádku.