Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@j.a.n.i1 píše:
@Cmochy Nějak nechápu proč by musela mít odnímatelný nástavec na isofixnestačí aby šla připoutat pásy, je nutné ten isofix sundavat?
Ale jinak neporadím, já v této kategorii preferuju pultíkové.
jj, to je vlastně pravda. To by taky šlo. Ale koukala jsem, že ty sedačky s tím isofixem mají vzadu takové kovové „čuro“ co se právě zastrkává do toho držáku na to v autě. Takže když tu sedačku budu chtít dát do auta bez isofixu - to čuro mi tam logicky bude překážet a vadit. Nejlépe, že to ještě podrápe tu sedačku (v autě) ![]()
Resim to same, msm 8 mesicni dceru a budu na vanoce porizovat Romer Safefix Plus 2013.p
Puvodne jsem taky hledala do 36 kg. Ake je to vazne nesmysl. 9 mesicni dite a 9ti lety nemuzou mit stejne potreby pro bezpecnost. A beztak se za ty roky rozpadne a bzde potreba nova, takte clovek ani neusetri. Ne ze by to ve srovnani s bezpecnosti ditete bylo podstatne…
@Cmochy píše:
jj, to je vlastně pravda. To by taky šlo. Ale koukala jsem, že ty sedačky s tím isofixem mají vzadu takové kovové „čuro“ co se právě zastrkává do toho držáku na to v autě. Takže když tu sedačku budu chtít dát do auta bez isofixu - to čuro mi tam logicky bude překážet a vadit. Nejlépe, že to ještě podrápe tu sedačku (v autě)
nebude to vadit ani ničit sedačku v autě, protože ty isofixové ramena co má autosedačka se zasunout do nitra sedačky a nikde nevyčuhují
Jo a jestli ten zminovany pultik je takova ta polstrovana cast pred briskem, tak to je prej desna prasarna na vnitrnosti pri narazu
..
@Cmochy píše:
@MacinkaCZ Já chci naopak 100% bez pultíku.
v tom pripade mas smulu, protoze 9-36 bez pultiku na isofix se nedela. Jedine pak na pasy
takze na isofix jedine 9-18 s isofixem, ktery ti nic nepodrape, protoze se v pripade pouziti bez isofixu otoci s zasune dovnitr do sedacky ![]()
@Berenikee pro tebe i @Cmochy mi prijde dulezite znovu pripomenout, ze pro presun do sedacky od 9kg nestaci jen ta vaha ditka a vek tedy minimalne 9m ale i pevny samostatny sed ditka ![]()
@quinny diky za upozorneni. Ja taky netvrdim, ze ji tam hodlam dat hned. Koupime na vanoce a az bude splnovat vsechny parametry, tak teprve vymenim vajicko. Uz ted zacina sedet a ma 8 kilo. A kdyz i vyroste do konce roku z vajka, tak neni o cem.
@Berenikee jasny ja jen abys vedela. pokud uz si zacina sedat tak jenom dobre, tak ted uz jen tu vahu ![]()
@Berenikee píše:
Jo a jestli ten zminovany pultik je takova ta polstrovana cast pred briskem, tak to je prej desna prasarna na vnitrnosti pri narazu..
A viděla si někdy jaká prasárna jsou na vnitřnosti pásy?
@j.a.n.i1 popravde bych byla rada, kdybych nic takove nikdy v zivote videt nemusela…zvlast u sveho ditete ![]()
@quinny
To máš rozhodně pravdu, ale to já mám samozřejmě vyřešené. Dítěti je 9m, váží 10kilo a sedí pevně a samostatně už dýl… Takže u nás je ta autosedačka už naspadnutí, jelikož se mi do vejce už jaksi moc nevejde
Kor v zimní kombinéze ![]()
@Cmochy libi se mi zirafa, ale nerada bych, aby nam vykradli auto kvuli vyrazny autosedacce ![]()
@Berenikee píše:
@Cmochy libi se mi zirafa, ale nerada bych, aby nam vykradli auto kvuli vyrazny autosedacce
Jo ta žirafa je hustá no… na mě ale až moc velkej kýč ![]()
Ale stejně budu na tu novou sedačku kupovat nějakej potah aby vypadala ošuntěle a staře. A ten na to vždycky na noc navlíknu… ![]()