Autosedačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16365
7.12.13 17:31

@Alkynka mmch co mate za vajicko?
Myslim ze nej mas vzit ted tu 0-18.
Ja na pallasku nedam dopustit ale sli jsme do ni v 15m z vejce (a mam nadstandardni, jiz skoro 12kg dite. Tot dukaz, ze do 15m protismer neni problem, coz tu taky nekdo resil) a prislo mi to tak akorat. Na 9m dite bych ji tedy nedoporucila, pokud vase jezdeni neni jednou mesicne k dr.
Byt ve tve situaci vzala bych tu britax. On tam vydrzi dost dlouho v protismeru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
7.12.13 17:43

@Alkynka když ono je to tak, že člověk ne všechno, co si myslí, napíše, druhý ne všechno přečte, a už to jede.. ;) My si třeba neumíme představit, co myslíš pod poohlížím se, protože někdo tím myslí, že koupí příští týden, jiný za dva měsíce :wink:
no a prostě nemůžeš se zlobit, že ti všichni/skoro všichni navrhnou protisměrnou, když píšeš v úvodu 7m.. tohle je nějak zafixované-…
A teda klobouk dolů před vaším vejcem, s 80cm se mi děti nevlezly..

Já třeba z těch dvou, co uvádíš, preferuju cybexku (cybex 2 má lepší boční ochranu), osobně mám vyzkoušené vlastně obě a (romer safefix je vlastně king s isofixem) a pro naše účely mi přijde lepší- pultík je dobrá věc, mladej si po něm jezdí autíčkem. ale chce to dost velké dítě, výškově, což máš. Což je asi to, co jsi chtěla slyšet.
Ale prostě si nedovedu odpustit druhou půlku, a to, že osobně do roka plus minus měsíc preferuji protisměrnou jízdu, protože je to bezpochyby bezpečnější (nová legislativa je toho důkazem)..- (9m/9kg a samostatný sed je jen nutné minimum..)

uvažuj o tom, podle mého by měl v 0-18kg větší pohodlí,.. a je to prostě sedačka místo 9-18kg.. po ní pak koupíš 15-36kg - jak píšu výše, rozhodně to neznamená, že bys musela kupovat vícero sedaček.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
7.12.13 18:28

Máme vajíčko od Dor Jan kočárku, je sice veliké oproti ostatním, ale kvalita nic moc.
Ted už bych si koupila vajíčko extra od jiného výrobce.
Chybami se člověk učí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
8.12.13 08:57

@Alkynka no tak i vzhledem k tomu vejci bych koupila hned a to 0-18. 8) bude mit vetsi pohodli, protismer minimalne do roka, spis mnohem dele a hlavne mnohem vetsi bezpeci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
8.12.13 11:31

Co by jste mi doporučily v této kategorii?
Mě by se pasovala Autosedačka Römer First Class Plus 0-18kg.
Někde se na ní musíme mrknout a vyzkoušet.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
8.12.13 11:40

@Alkynka Myslím, že je to dobrá volba, pokud nechceš vozit protismerne až třeba do 3 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
8.12.13 13:49

To určitě nechci, myslím, že ani pro to dítko, by to nebylo příjemné a záživné, čučet do sedačky… :)
Koukala jsem na video…potom, co se odstraní ta kojenecká vložka, chtělo by to asi dokoupit opěrku hlavy, aby dítku nelítala.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
8.12.13 13:51

Pro mně při výběru autosedačky byly nejdůležitější výsledky testů. Takže jsem projela ADAC a v pátek nám dorazila sedačka 15-36kg CYBEX SOLUTION X2. Nikdy bych se nerozhodovala podle toho, co mi kdo poradí, ale podle testů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
8.12.13 14:09

Podle testů ADAC má Römer First Class Plus 0–18kg trojku a např. Romer king plus čtyřku a je to právě kvůli tomu podhlavníku, protože při zkouškách je kojenecká vložka ne podhlavník.
Z důvodu bezpečnosti preferuji právě bud Romer či Cybex o jiných neuvažuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
8.12.13 14:28

Mohu se někde bezplatně podívat na výsledky ADAC, nemohu tento model Römer First Class Plus 0–18kg dohledat.
Romer King plus jsem našla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
8.12.13 20:47
@Alkynka píše:
Co by jste mi doporučily v této kategorii?
Mě by se pasovala Autosedačka Römer First Class Plus 0-18kg.
Někde se na ní musíme mrknout a vyzkoušet.. :think:

urcite kouknete, chybu s ni neudelate 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
9.12.13 12:32

Tak jsme byly autosedačku vyzkoušet..
Römer First Class Plus 0–18kg bych si určitě pořídila od narození místo vajíčka, či nějakou obdobnou..
Nicméně zvolili jsme Romer king plus.
First je super, ale od narození.
Větší dítě, tam pak nemá nijak zvlášt chráněnou hlavicku, co se vyndá kojenecká vložka. A podhlavník je spíš pro pohodlí než ochranu. Náš dojem. Dá se sice krásně polohovat více než King, ale mi už nejsme žádný drobek.
Chvilku dorazíme ve vajíčku a pak hurá do Kinga..Myslím, že nebudeme litovat.
Pak napíšu, jak jsme spokojeni.
Díky za komentáře a připomínky.
Ale jedna věc je o tom mluvit a druhá to vidět a vyzkoušet..
Malý byl prostě líp v tom Kingovi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.12.13 14:24

@Alkynka dobrý výběr, tak teď už jen vydržet do 9m a pevného sedu a ať se malému hezky jezdí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
9.12.13 22:04

Testy tady http://www.adac.de/…default.aspx?… Nevím, jestli je od Romeru dobré brát tuto kategorii, Tato co chcete v testech nebyla, ale jiná jejich 0-18 v testech propadla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102082
9.12.13 22:07

@Libuška A podívala ses alespoň z jakého důvodu v testech propadla? Že tak zavrhuješ tuhle kategorii od nich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí